Postavitev cene avta
Pozdravljeni,
naj še tukaj prosim za kakšen namig pri cenitvi avtomobila, če mi lahko kdo pomaga osvetliti situacijo. Ne vem kako postaviti ceno 3 leta po nakupu, glede na ceno, ki sem jo jaz plačal.
Zanima me ali je praksa, da se postavi ista cena ali višja, glede na spodnje:
Z raznimi servisi in opremo sem vložil vanj cca 1000 eur (servisiran redno pri ugledni avtohiši). Avto je izpraven in v bistveno boljšem stanju, kot ob mojem nakupu. Opravljena sta bila med drugim tudi dva servisna posega, v katerih so se zamenjale pomembne komponente za varnost vožnje in bo imel nov lastnik precej časa mir glede tega. Čisto nove sem v tem času kupil tudi letne in zimske gume. Vozil se je malo.
Kakšna je kaj praksa na tem področju? Se v takem primeru cena ob prodaji dvigne ali ne…
če predpostavim, da je prejšnji lastnik avto ustrezno ocenil in glede na to, da je avto sedaj 3 leta starejši, bil pa je v rokah skrbnega lastnika.
Vnaprej vam hvala za vaše izkušnje in kakšne namige.
Par let nazaj sem delal na avtu 2000letnik generalni servis.. ma skor 1000€ je prišlo. Se kmalu po tem odločil da ga zamenjam… dokler ni bila cena pod 500€ skoraj ni bilo klicev, ogledi pa tudi izjemno redki.
Tko da ja.. če ima servis, malo hitreje dobiš kupca, ampak vrednost se ne dvigne dosti zaradi tega.