Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Postavitev cene avta

Postavitev cene avta

Pozdravljeni,

naj še tukaj prosim za kakšen namig pri cenitvi avtomobila, če mi lahko kdo pomaga osvetliti situacijo. Ne vem kako postaviti ceno 3 leta po nakupu, glede na ceno, ki sem jo jaz plačal.
Zanima me ali je praksa, da se postavi ista cena ali višja, glede na spodnje:

Z raznimi servisi in opremo sem vložil vanj cca 1000 eur (servisiran redno pri ugledni avtohiši). Avto je izpraven in v bistveno boljšem stanju, kot ob mojem nakupu. Opravljena sta bila med drugim tudi dva servisna posega, v katerih so se zamenjale pomembne komponente za varnost vožnje in bo imel nov lastnik precej časa mir glede tega. Čisto nove sem v tem času kupil tudi letne in zimske gume. Vozil se je malo.

Kakšna je kaj praksa na tem področju? Se v takem primeru cena ob prodaji dvigne ali ne…
če predpostavim, da je prejšnji lastnik avto ustrezno ocenil in glede na to, da je avto sedaj 3 leta starejši, bil pa je v rokah skrbnega lastnika.

Vnaprej vam hvala za vaše izkušnje in kakšne namige.

Imaš ceno po evrotaxu, po kateri se večina ravna, plus 200 € za zbit. Lahko imaš neuporabljen avto, star 5 let, pa ti kaj dosti ne pomaga. 😉

situacijo, ti bo ceno, katero je pripravljen plačat, povedal kupec. Nima veze kaj si ti vložil.

lepo te prosim, ne sanjaj o vložkih
vse, kar vložiš v avto je strošek, avto pa izgublja na vrednosti s staranjem.

Ok, raziščem eurotaks, hvala.

In pa tudi mi je jasno, da ceno na koncu postavi kupec, s tem da najprej jo moram jaz postaviti in ne vem kako se lotiti.

Vložil si vanj ja 😂😂😂
Hahahhahahaha🤣🤣🤣🤣

Par let nazaj sem delal na avtu 2000letnik generalni servis.. ma skor 1000€ je prišlo. Se kmalu po tem odločil da ga zamenjam… dokler ni bila cena pod 500€ skoraj ni bilo klicev, ogledi pa tudi izjemno redki.

Tko da ja.. če ima servis, malo hitreje dobiš kupca, ampak vrednost se ne dvigne dosti zaradi tega.

New Report

Close