Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Postelje IKEA za male otroke 160×90 + ki se raztegnejo v 200×90- izkušnje?

Postelje IKEA za male otroke 160×90 + ki se raztegnejo v 200×90- izkušnje?

Za hčerko, ki bo zdaj zdaj stara 3 leta sem v IKEA katalogu gledala otroško posteljo, in sicer tako, ki se raztegne iz 160 cm v dolžino 200 cm… širina pa je enaka-se mi zdi, da je 90 cm.
Imajo dve opciji – lepo belo, a je kovinska in natur rjavo…
Radi bi belo leseno – ampak te nimajo…. Grrrr.
Je kovinska postelja primerna za spanje-še zlasti za otroke?!

Ali ima morda kdo katero od teh raztegljivih postelj doma?! Kako je s trdnostjo?! Se lahko nanjo usede, uleže, prespi… odrasel človek?!
Po moje lahko… ampak raje vprašam.

No, gledala sem tudi tiste fiksne srednje posteljice (ca. 160×70 cm)…. ampak bi skoraj raje raztegljivo… Kaj pravite?!

Tista natur rjava-je lesena.

Te postelje so široke 80 cm, pazi pa razliko med tisto belo, ki si jo gledala in rjavo (leseno). Pri beli se del postelje pri vzglavju in nogah “odpre”; pri tisti leseni, pa se postelja vleče narazen.
Mi smo kupili tole fiksno lani http://auctionimg.whoismall.com/img/busybee/shop/data/1/0031_00008.jpg za našega fanta za k starim staršem, doma pa imamo navadno leseno istih mer (ne od Ikee). Mene te raztegljive niso prepričale že zaradi širine ne.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Mi imamo to kovinsko črno/rjavo, zgleda bolj črna in je super. Ko je v najkrajšem položaju, je pri strani dovolj zaščiteno, da otrok ne pada dol, vsi robovi so okrogli oz. jih ni in tudi odrasel lahko brez problema spi na njej (ko je povsem iztegnjena), je precej trdna.

Tale:

Mi mamo tole posteljo in je super!

V resnici sicer zgleda velik lepša kot je tule gor.
Sin jo je dobil pri 2 letih, zdej je star 4,5 in počas mu bomo moral en del spustit.
Všeč mi je tut zato, ker je nizka, če bi slučajno dol padel. Na začetku je imel ob strani še zaščito, ki se tut tam lahko kupi.

Ne vem no. Če imate še kakšnega otroka, potem morda že.
Pa še tako ne vidim pravega smisla v kupovanju postelje dolžine 160, tudi če se lahko raztegne.
Pri nas nekako stremimo, da se te krame nabere čim manj. Tako, da smo hči iz otroške posteljice preselili direktno v taveliko, na kateri bo, vsaj upam da, spala dokler ne bo šla od hiše.

Mi imamo:
Je nastavljiva na tri dolžine. Zaenkrat je še v najkrajši verziji, vsi robovi so okrogli – jih ni in stranska zaščita zadošča, da otrok ne pade iz postelje. Če je postelja povsem stegnjena lahko spi na njej tudi odrasel človek, je dovolj trdna. Mi smo zadovoljni. Pa realno tudi bolje zgleda kot na spletni strani.

Mi imamo dve takšni kot krogi, samo da sta beli za dekliško sobo. Starejša hčerka ima raztegnjeno z normalnim jogijem, mlajša pa na “prvi stopnji”. Sicer se postelja raztegne za tri dolžine, pa ne si predstavljati, da se to kar nekaj vleče in razteguje – odločiš se za eno od dolžin, potem pa šraufaš. V glasvenm: to je popolnoma normalna postelja, na njej lahko spi odrasel človek, je trdna. Ikea ima potem tudi prilagodljive vzmetnice, ki so tridelne, odvisno, katero dolžino postelje uporabljaš. Edino, kar mi ni všeč pri teh posteljnih vložkih je, da so malo vroči – ker to pač ni klasičen jogi. Mi smo pri malčici to rešili z bombažno “deko”, ki jo damo pod rjuho.
Sicer pa to posteljo res priporočam.

Punce zlate ste!

Kovinska postelja je tudi bela, kar mi bolj ustreza, in za pupe je ful lepa! Baldahin imamo že od prej.
Samo malo me moti, ker je “kovinska”….Feng shui?!

Kako se štima (privije vijak) in 3-delni jogi sem vse ugotovila, samo nisem nikoli sedela/spala na njej…. Hvala za vaše izkušnje.

Jaz hčerki nalašč nočem kupiti velike prave postelje, ker je hčerina sobica manjša in je ne bi rada takoj “zapolnila” z eno veliko posteljo, sama pa ima manj kot 1 meter…. Sobo bom raje zapolnila z igračami, prostor za ples, miganje…; mizico in stole pa itak že imamo.

New Report

Close