Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek posteljica za dojenčka (otroka)

posteljica za dojenčka (otroka)

Gledam posteljice za otroke. Že od začetka imam namen dati dojenčka v posteljico (120×60), ki bi jo dala k svoji postelji.
Eno posteljo te dimenzije bom dobila, eno bi kupila za k babici. Zanima me, za koliko časa je ta dimenzija primerna? Po koliko časa približno ste menjali za večjo?

Pri nas je zdržala do 3. leta, pa je v spanju precej “aktiven”.

Predlagam, da za k babici kupis prenosno posteljico.

Drugače so pa v tej posteljici lahko se otroci pri treh letih, eni se dlje. Sploh, če lahko odstanis eno stranico.

če bi jaz še enkrat kupovala, bi kupila 140×70 – ko to prerase, pa dobi pač normalno posteljo

Imamo posteljo velikosti 140×70. Najbolj praktično mi je to, da se na eni strani 3 palice odstranijo in lahko otrok, ko je večji (od 1 leta naprej) sam gre v posteljo in ven. Jaz hčere sedaj pri 2. letih sploh ne zaprem več, zvečer gre sama v posteljo in zjutraj pride sama ven iz postelje, čez dan se igra v postelji itd.
Počasi bomo pa tudi lestve odstranili in bo imela navadno posteljo. Starejša hči jo je imela do 3,5 let, postelja pa je drugače uporabna do nekje 6. leta.

Ma, naš prvi je šel iz postelje 120*60 pri dveh letih in še kak mesec. Bi sicer prej, pa nismo imeli prostora. Dobil pa je potem posteljo 120*200. Te pa še nekaj časa ne bo zamenjal.:-)

ma tako kot pišejo drugi- 60×120 je fajn, ker je dvignjena, 70×140 so bolj nizke in malčka teže porihtaš ponoči. to je keč.

Hvala vsem!

mi imamo 140×70 in je nastavljiva v 3 višine (dno se prestavlja) in 3 palice, ki jih lahko odstranimo. lahko se jo pa spremeni v “navadno” posteljo, tako da pri nas bo kar nekaj časa v uporabi.

Lp, Maja

New Report

Close