Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Posteljnina na vikendu

Posteljnina na vikendu

Ravno sem imela spet dilemo, kaj narest s posteljnino na vikendu. Naj vse postelje (5!) slecem po stirih noceh, perem vso to goro posteljnine in spet preoblacim cez dva tedna,ko zopet pridemo za dve noci…? To mi je zoprno, ker nisem neka posebna cistunka glede posteljnine ( doma jo menjam na dva tedna), ampak mi pa tud ni prevec, da bi bile postelje oblecene dva tedna ( ali pa tud dva meseca), ce me ni na vikend ( kaj pa vem, muhe, musice, prsice…). Ob tem da mi je pa kar slabo vsakic, ko grem tja za cez vikend, pa vem, da moram najprej vse postle oblect… Jogije imam sicer v tistih anti-alergijskih vrecah oblecene, pralnega stroja pa na vikendu nimam.

Kako ve resujete to? Preoblecete postelje vsakic, ko pridete na vikend, tudi samo za dva dni? A obstajajo kaksna res fajn pregrinjala, ki max zascitijo obleceno posteljo pred prahom in drugo nesnago, ki je v zraku?

Mali pralni stroj?

Saj ni problem v tem da spiš v isti posteljnini 2x ali 3x, temeveč v tem ,da je potem ta posteljnina zaprta v neprezračeni hiši 2 tedna…

Ja seveda, saj v tem je moj point. Ampak ce si tja navlecem se pralni stroj, potem bom imela na vikendu se vec dela (pranje) in je vprasanje, ce naj sploh hodim tja :-)) pet kompletov oprat ( in posusit!!!) zahteva tudi ful casa… Mah, nikol ni prov, saj vem.

Ma ne kompliciraj. Nič hudega vam ne bo od spanja v ne ravno sveži posteljnini. Saj se v teh dveh tednih ne bodo no zaredile podgane, tisti prah pa pršice boste pa že preživeli. Če se ti da pa preoblačit pa prat vsakič pa dej.

Jaz bi posteljnino pospravila v vreco,ki jo dobis pri nakupu perjanice. Vsaj prasila se ne bi.

jaz nič ne kompliciram – v prikolici in v baldahinu je zaprašeno, dol smo vsak vikend, preoblečem vsak mesec, pa vsak ima svoj kovter in povšter in to je to. Si ne delam dela s tem.

Prodaj vikend.

Od kod mušice, muhe in vsa golazen? Pri nas na vikendu tega ni, niti prahu, ker smo med zelenjem. Preoblačim, ko se mi zdi, da je za preoblečt.

Mi imamo na vseh posteljah dekorativna pregrinjala. Se dobijo tako lepa kot poceni. Danes bom z njimi pogrnila posteljnino in tako bo do petka. Ni šans, da perem po dveh vikendih spanja. Perem po potrebi, včasih smo tudi čez teden tukaj. Seveda pa imam pralni stroj pri roki. In kako lepše diši poleti perilo sušeno zunaj.

DVOJINA JE ZAKON!

Jaz postelje vedno pregrnem z velikimi bombažnimi rjuhami. Ko pridemo, samo te rjuhe odstranim in so postelje nared. Mi na misel ne pride, da bi po dveh prespanih nočeh prala. Posteljnino poberem dol približno enkrat na mesec in je čisto OK.

Eni pa res znate uživat na svojih vikendih, vidim. Ga zastonj šenkam, če bi imela toliko dela z njim – zadnjič ena prijavi, da komplet vse posesa in prebriše, ko pridejo, in ko v ned. odhajajo, spuca hladilnik, pomije (!!!) teraso, pomije stole, mizo na terasi … ne me zezat, prodajte tak sweat shop in hodite v toplice vsake počitnice kot ostali folk.

Jaz sem ista. Gledam rajš u luft:)))

Kislo grozdje?

In ja, počitnice v toplicah so res moje sanje.

mi ne preoblačimo vsakič, kje pa, po potrebi pač. Ko nismo tam, vse postelje pregrnemo z rjuhami, pregrinjalom, karkoli pač. Ko prideš to odgrneš in postelja je čista, ni zaprašena, pršice imaš pa itak tud doma. 🙂

Niti slučajno ne kompliciram, ne s čiščenjem in ne s preoblačenjem postelj. Na vikend gremo zato, da nam je lepo 🙂

Aja, ko gremo, pustimo okna odprta na kip, zapremo pa polkne, tako da niti prezračiti ni treba, ko pridemo.

New Report

Close