Posteljnina na vikendu
Ravno sem imela spet dilemo, kaj narest s posteljnino na vikendu. Naj vse postelje (5!) slecem po stirih noceh, perem vso to goro posteljnine in spet preoblacim cez dva tedna,ko zopet pridemo za dve noci…? To mi je zoprno, ker nisem neka posebna cistunka glede posteljnine ( doma jo menjam na dva tedna), ampak mi pa tud ni prevec, da bi bile postelje oblecene dva tedna ( ali pa tud dva meseca), ce me ni na vikend ( kaj pa vem, muhe, musice, prsice…). Ob tem da mi je pa kar slabo vsakic, ko grem tja za cez vikend, pa vem, da moram najprej vse postle oblect… Jogije imam sicer v tistih anti-alergijskih vrecah oblecene, pralnega stroja pa na vikendu nimam.
Kako ve resujete to? Preoblecete postelje vsakic, ko pridete na vikend, tudi samo za dva dni? A obstajajo kaksna res fajn pregrinjala, ki max zascitijo obleceno posteljo pred prahom in drugo nesnago, ki je v zraku?
Mi imamo na vseh posteljah dekorativna pregrinjala. Se dobijo tako lepa kot poceni. Danes bom z njimi pogrnila posteljnino in tako bo do petka. Ni šans, da perem po dveh vikendih spanja. Perem po potrebi, včasih smo tudi čez teden tukaj. Seveda pa imam pralni stroj pri roki. In kako lepše diši poleti perilo sušeno zunaj.
DVOJINA JE ZAKON!
Eni pa res znate uživat na svojih vikendih, vidim. Ga zastonj šenkam, če bi imela toliko dela z njim – zadnjič ena prijavi, da komplet vse posesa in prebriše, ko pridejo, in ko v ned. odhajajo, spuca hladilnik, pomije (!!!) teraso, pomije stole, mizo na terasi … ne me zezat, prodajte tak sweat shop in hodite v toplice vsake počitnice kot ostali folk.