Poštena najemnina?
Sprašujem vas, monke in monci, ker se tukaj vse izve. Z možem bi oddala zgornjo etažo
enodružinske hiše, 10 km od Ljubljane. Stanovanje je novo, urejeno v nulo, 80 kvadratov plus sončna terasa. Ni oglas, prosim! Hči se je odselila na svoje, zato je zgornji štuk ostal prazen.
Nimava pojma, koliko bi računala za najemnino. Mož pravi, da se ne splača oddajat in si nakopat XY osebe v bajto, jaz pa mislim na kako mlado familijo, ki bi se za par let tu naselila. Koliko bi bila poštena najemnina ( plus stroški režije, se ve)?
Hvala za vse odgovore.
Če denarja res nujno ne potrebujeta, se strinjam z možem. Ni prijetno imeti tujih ljudi v hiši,verjemi, govorim iz izkušenj.
Sploh pa ne mlade družine s cvilečimi, jokajočimi otroki nad sabo. Ves dan ti bodo topotali nad glavo, cela hiša bo njihova, zasebnosti ne boš imela nobene. Raje vzemi starejši par, oziroma že bolj odrasle ljudi, magari resne študentke, bodo še najbolj čuvali stanovanje. Samo majhnih otrok ne, boš znorela. Na konci jih pa še ven ne boš spravila. Dobro premisli. Drugače pa najemnina bi bila od 600 do 800 plus stroški približno, mogoče malo manj, če ste ven iz LJ.
Pa imate ločen vhod? Drugače boš znorela, pa še nikoli ne moreš potem pustiti nič v predsobi, ker nikoli ne veš, kdo pride na obisk. Pa otroci ti bodo noreli okrog hiše, pa…..
Meni je to več minusov, razen če res rabita denar, potem nič ne rečem.
Če se to ne bo izkazala za OK idejo, boš imela pa še moža za vratom: saj sem ti rekel!
Duševni mir meni največ pomeni.
Koliko imajo eni proti mladim družinam, joj joj joj. Mislim, da je vajina ideja pametna. Zračunajta koliko pride mesečno stroškov, zraven pa še 300 evrov najemnine. Morda imate prijatelje ali znance, ki poznajo ljudi, ki rabijo stanovanje, včasih se tako izognete kakšnim neprijetnim izkušnjam, ki so tudi mogoče.
Hvala vsem dozdaj za odgovor. Najbolj mi da misliti Armanda, – seveda trobi v moj rog – da ene tristo plus stroški bi bilo pošteno?
Če imamo v mislih mlado družino (je čisto vseeno, kolk se bo otrok drl ali topotal, ker to so se tudi naši) kje naj jo najdeva? Na Salomonca ne grem, poznamo jih tudi ne. Kje bi jih srečali in se spoznali? Hvala za odgovore.
300 eur??? Kaj si ob pamet. Ma za manj kot 500 sploh ne razmišljaj. Plus stroški. Od 450 in gor so najemnine v stolpnicah za eno, dvosobna stanovanja.
Mi sicer živimo na S Primorskem, v zgornji etaži hiše, okrog 100 kvadratov plus terasa, in plačujemo 350€ najemnine. Stroški posebej.
Če ne rabite nujno denarja, jaz ne priporočam najemnikov. Mi smo imeli eno družino (na nivoju, intelektualce – po njihovi službi sodeč), pa jim lahko sedaj rečem le pra*ci.
Zdrsan parket, oguljena usnjena sedžna, umazane fuge v kopalnici, črna wc školjka, kuhinja za zbruhat, razbita stikala za luči in okensko steklo… Če mi miljarde ponujajo – nikoli več.
Jaz bi šla TAKOJ v hišo…,na “žalost” pa 3 letnega otroka, pa še pričakujemo dojenčka, torej majhni otroci, ki cepetajo nad tabo in še poškodujejo lahko kaj (do sedaj nismo nič)…Trenutno smo v bloku, 3 sobno stanovanje v LJ in plačujemo 480 eur – pravijo, da je to kar ok, ampak jaz imam bloka vrh glave – se vidi, da sem celo otroštvo, mladost preživela v hiši….
Takoj bi bila za…:-)!
Zakaj pa ne bi oddala po ugodni najemnini? Pustimo zdaj, koliko so najemnine v Ljubljani in v stolpnicah. Nekaj bo naneslo in zadovoljni bodo vsi.
Živjo. Tudi mi iščemo stanovanje, jaz zelo zelo navijam da bi bili kje v hiši, sedaj smo v bloku in sem tudi sama že zelo sita bloka. Imava enega 2,5 letnega otroka. Smo pa tudi sedaj v najemu, zamenjali bi zaradi kvadrature. Tukaj imamo 40 kvadratov in nam je premajhno, stanovanje je enosobno in vsi spimo v isti sobi, jaz pa bi rada da bi vsaj mali imel svojo in malo več prostora za igrati se. sin bo kmalu šel ven iz posteljice zato svojo sobico res potrebuje. Smo pa tukaj že 4 leta in še bi ostali, ker se tudi z lastnikom super razumemo, a če bi le stanovanje bili večje.
Candela če ste še vedno za oddajo, me lahko kontaktirate na mail in se dogovorimo za ogled?
[email protected]
Forum je zaprt za komentiranje.