Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Poštnina za paket

Poštnina za paket

Zanima me, kako pošiljate pakete po pošti (prodala bi preko Bolhe), da je tudi za naslovnika ugodnejše. Paket do 2 kg. Kako pa vam plačujejo vrednost paketa? Dajete kar svoj TRR.

Jaz vedno prodajam tako, da mi dogovorjeno vsoto denarja pošljejo po pošti, potem pa jaz z navadno pošto pošljem naslovniku. Odvisno koliko je težak paket npr. od 1 kg do 2 kg pride 3,60 evrov poštnine. Če pošlješ z odkupnino pa je bistveno dražje in se kupcu skoraj ne izplača. Tekočega računa ne dajem.

če gre za večjo vrednost, pošljem priporočeno, drugače navadno, če ni želja kupca po pošiljanju z odkupnino, kar se meni zdi res škoda denarja…kupcu dam trr, na katerega mi nakaže znesek s poštnino…priporočeno do 2 kg je znesek 4,10 eur, do 5 kg pa 5,00 oz 5,34 eur, če je treba poslat kot paket…pri odkupnini se doda 1,14 eur + provizija, ki se plača ob prevzemu paketa (ne vem točno, koliko znaša, sigurno ne manj kot 1 eur)

z odkupnino, prejmeš denar preko poštne nakaznice

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

Takšen način pa prakticirajo le naivneži in neumneži. OK, ti si poštena, večina pa pošlje denar, pa potem ne dobi nič ali pa mačka v žaklju.

Takšen način pa prakticirajo le naivneži in neumneži. OK, ti si poštena, večina pa pošlje denar, pa potem ne dobi nič ali pa mačka v žaklju.[/quote]

No ja, s tem se pa res ne strinjam. Jaz vedno kupujem in prodajam na tak način, pa ni šlo do danes še nič narobe. Je pa res, da gre navadno za manjše zneske nekaj € in pač tvegam, ker je drugače poštnina previsoka in se ne splača.

ne razumem, zakaj ne dajete tekočega računa…saj to ni noben zaupen podatek…in kaj se lahko zgodi, da ga ne daš? edino kdo ti lahko nanj nakaže denar in nič drugega 🙂

ha ha , a če pa prevzameš z odkupnino pa veš da ni notri maćek v žaklju, gotovo odpreš prej paket in pogledaš če jev se ok 😛 , če so kaki CD greš prej š ena računanik in pogledaš da niso prazni, poštarju pa tašas kavo skuhaš :)) ha ha ha

Takšen način pa prakticirajo le naivneži in neumneži. OK, ti si poštena, večina pa pošlje denar, pa potem ne dobi nič ali pa mačka v žaklju.[/quote]

če ne gre drugače se zmenita za vsak pol poštine in z odkupnino , še najmanj kompliciranja, jaz vedno naredim tako , kar je nad 20 evrov ponavadi najraje prevzamem osebno, pa že to je precej visok znesek 🙂
bog ne daj da me kdo na suho, ker potem sem se pripravljem peljati iz KP tudi v MB :))

New Report

Close