posvetlitev las
pozdravljeni!
imam dolge, precej temno rjave lase. zaželela sem si rahle spremembe…nekoliko svetlejše lase – svetlo rjavi odtenki so mi najlepši. še vedno bi rada imela naraven videz. do barvanja sem nekoliko skeptična – ponavadi s časom lasje izgubijo zdrav videz, pa tudi narastki me motijo. bi bilo bolše poskusiti s prameni v svetlejši rjavi? ali morda obstaja kakšen proizvod v prosti prodaji, ki je bolj blag (recimo šampon, preliv), ki bi bil zmožen posvetlitve? guhl kamilica verjetno deluje le na blond lase, kajne?
hvala za odgovor!
emma
Moj nasvet je, da si posvetliš lase s prameni. Lahko se naredijo s pomočjo barve, če nimaš predhodno barvane kajti barva barve ne more posvetliti. Lahko pa se naredijo s pomočjo belila-blanža brez amoniaka in samo s 3% hidrogenom. Seveda brez kemije žal ne gre, vendar po barvanju poskrbimo za še boljšo nego las.
Najbolj naravno svetlenje pa je s pomočjo limone vode in sonca.
Vendar ni pa nujno, da se ti bo pretirano poznalo.
Skratka, če si želiš spremembe, se boš za nekaj morala odločiti.
lp alenka
V bolje zalozenih drogerijah se najdejo proizvodi znamke Poly za svetlenje las. Na steklenicki imas pumpico preko katere razprsis tekocino po laseh. Las ne izpiras. Preparat posvetli lase za 1-2 odtenka. Postopek pa potem lahko ponavljas, ce zelis vecje posvetlitev. Koliko pa je to skodljivo za lase pa naj pove ga. Alenka.
LP Bubi
Ti preparati niso nič drugega kot navaden hidrogen, ki ga mi dodajamo barvam. Če si to narediš kdaj ni tako hudo, vendar je treba vedeti, da lasje postopoma svetlijo in udari ven naraven pigment las. Ta pa se razlikuje glede na naravno barvo las. Mogoče je to bolj primerno za blondinke, ki imajo naraven pigment v laseh rumeno-zlat in po posvetlitvi to izgleda res naravno.
Temnolaske pa imajo prisoten naravni pigment oranžen ali oranžno rdeč, zato previdno.
lp alenka
Jaz imam barvane temno rjave lase .. probala sem si na naraven nacim posvetlit lase tako , da sem si dala limono na lase in sla na sonce sedet 30 min .. posvetlilo mi je samo narastek in še to ne kaj dosti… Razmišljala sem , da bi šla k frirzerju si pobelit da bi imela svetlo rjave lase ampak me je strah da bi imela potem preveč uničene
živjo!
mene pa zanima, koliko hidrogena morma dodati v koliko šampona, da naredim šampon za posvetljevanje las ali šampon proti rumenim lasem, ki ga drugače lahko kupiš v profesionalnih trgovinah. toliko ga ne potrebujem in mi je malo predrag (čez20€)? barva se na blond, vendar sčasoma ta blond postane bolj rumena sploh ko se pobarvam narastek..?
Pozdravljeni.
Umivanje las z emulzijo hidrogena in šampona vam bo popolnoma uničilo las.
Na ta način nikakor ne boste izničil rumenega tona.
Močno vam odsvetujem takšno početje, saj tudi lasišču ne bo prizanešeno.
Najboljše razultate boste dosegla z uporabo preliva, ki ga nanesete kot balzam, las tudi neguje. Uporabiti je potrebno primeren ton, torej takšnem, ki izniči rumen odtenek.
Preliv lahko kupite pri nas v studiju Evilhair, na Trubarjevi 55, lase vam brezplačno pregledamo in svetujemo primeren ton preliva.
Cen preliva pa je 20 eur.
Lp
Naya
zdravo,
lase sem se pred kakšnimi 5 meseci pobarvala na temno rjavo, zdaj pa si bi rada lase posvetlila..zaenkrat na kakšno svetlejšo rjavo, kasneje na blond.. bi bilo možno sedaj moje lase posvetlit na svetlo rjavo.. skrbi me zaradi uničenih las ali kakšnih nezaželjenih oranžnih odtenkov.. kaj menite?
Živjo, imam eno vprašanjeglede posvetlitve las.
Imam barvane črne lase, naravna barva je mišje rjava. Na črno se barvam že približno tri leta, s trgovinskimi barvami. Zaželela sem si spremembe, rada bi prišla na čokoladno rjavo ali še malo svetlejši odtenek. O posvetlitvi pri frizerju ne razmišlajm saj vam da to kar uniči lase, komaj so se mi malo popravili ko sem se postrigla iz zelo dolgih na čisto kratko. Slišala sem o posvetljevanju las s cimetom in me zanima,ali je ta postopek vredu in če pride v poštev tudi pri črnih laseh, da ne bi na koncu postali kakšni zeleni 🙂
Hvala za odgovor 😉
lp
Pozdravljene,
svetljenje sintetičnih pigmentov z naravnimi zvarki, cimet ali limona, žal ne bo delovalo.
Tiste, ki želite varen prehod iz temnih na svetlo barvo, imate na voljo nežno spiranje pigmentov, ki lase posvetli do 3 do 4 tone in jih ob tem popolnoma nič ne uniči.
Tjašk, 3% barva bo las posvetlila za 1 do 2 tona. Če vam je to dovolj, potem bi se lahko barvala tudi z prelivi brez amonijaka.
Lep pozdrav
Tjašk,
vse je odvinso od kvalitete blanža ali barve.
Če je eno ali drugo kvalitetno in uporabljeno na pravi način ne škoduje lasem. Naravna barva las in stanje las sta zelopomembna faktorja in ker vašega stanja las ne vidim, teško svetujem saj bi vas lahko zavedla.
Drži pa pravilo, da je barva nekoliko bolj nežna kot blanž.
Če želite se lahko oglasite na povset v naš studio.
Lp
Nadja Naya Urevc
Pozdravljeni!
Pred nekaj časa (mogoče 3mi meseci) sem si v salonu iz rjave, lase pobarvala na oranžno oz. bakreno barvo. Ker je barva prišla ven malenkost temnejša kot bi jo rada imela me zanima, če si lahko s 3% hidrogenom posvetlim že bakreno barvane lase, da bodo svetlejši za kakšen odtenek oz. dva?
Zmešaš posvetljevalec Afrodita in 6% blanž Afrodita vse nahitro z rokami namažeš v vse lase in po 5 minutah spereš. Če so nebarvani lasje vzameš subrino biserno blond ali pa 18ko. Uporabiš 6% razvijalec, če ti je pa 6% razvijalec premočan pa na http://www.keune.uk.com/tintacolor naročiš 3%. Samo jaz imam raje hitro verzijo s 6%/in petminutnim trajanjem
Pa kdo bo emulzijo na kateri je napisana samo številka recimo 6% mešal s šamponom? To je samo razvijalec, ki vsebuje peroksid in peroksida ne aktivira šampon. Boljše bi bilo, če bi blanž zmešal s šamponom, ker na ta način bi še mogoče odstranil barvo z las. Ali pa glavo opral s slano vodo in šamponom. Tudi to bi delovalo. Toda tisti hidrogen recimo 6% da bi dal v šampon. To pa ne, ker to prvič ne bi delovalo v smislu posvetlitve in drugič bi razcepilo konice.