POT NA BLEGOŠ
Pred leti sem šla z eno druščino na Blegoš, sedela sem v avtu, nisem vozila, ampak spomnim se, da je bil zadnji del poti z avtom do parkirišča zelo zoprn. Zelo ozka pot, ki je sicer dvosmerna, ampak si ne znam predstavljati, kako se tam lahko srečata dva avta.
Zdaj bi šla s prijateljico, vozila pa bi jaz. Gledam razne izhodišče točke na hribi.net. Po mojem smo takrat šli z avtom do Črnega kala. Ampak, kot sem napisala, mi ta pot ne diši preveč. A gre kdo kdaj iz kakšnega drugega izhodišča – npr. Leskovica, Čebrače – tako da je lahka označena pot in da ni bistveno dlje od 2 ur hoje v eno smer?
Malo me zanima … tisti, ki hodite na to goro, kje parkirate oz. kje se začnete vzpenjati.
Jaz imam pa enak problem, le da drugi izlet, če kdo ve.
Ceste Žirovnica – Jesenica zaviješ skozi želežniški podhod na eno kozjo stezo, jaz temu ne rečem cesta, ker se dva avtomobila srečati ne moreta. V glavnem, kje s ceste Žirovnica – Jesenice zaviti v vas Potoki, da se ne pelješ po kozji stezi in da lahko nekje pustiš avto, ob cesti ali kje drugje.
Hvala.
Meni je tudi ta pot z avtom zoprna, poleg tega večina hodi tukaj in je tudi problem s parkiranjem. Pa pot naprej je dolgočasna in prekratka. Ena je strma druga gre pa po cesti. Meni je najbolj všeč bila iz Čebrače….lepši razgledi in sama pot. Lani jeseni sem šel iz Leskovice in krožno nazaj preko Laz. Ni takih razgledov, ker gre veliko po gozdu ampak je ravno prav dolga da se shodiš.
Na Ajdno grem pa tako: z vlakom in pri Žirovnici izstopim. Luštno!
Zdaj sem našel glede une punčke, ki je “vstala” od mrtvih: