Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pot v ČG

pot v ČG

Za tiste, ki ste šli na dopust v Črno goro: ali ste se tja pripeljjali v ene zamahu – mislim brez spanja na poti? Koliko ur je približno vožnje, če se gre čez Hrvaško po avtocesti?V petek krenemo, na blef, se bo soba sigurno najdla. Plan je par dni obale in nato še malo drugih znamenitosti.
je bil kdo letos v lastni režiji in kako ste bili zadovoljni?
maja

mi gremo tudi v petek. gremo ponoči – no, bolj zvečer se mi zdi, da bo otrok lahko spal v avtu. računamo do 10-11 ur vožnje + postanki. nazaj pa gremo čez bosno in tam vsaj 2 dni prespimo in si kaj ogledamo. me je kar strah vožnje, ni ravno kratka pot.

mi gremo nazaj iz ČG v enem šusu. Skupaj s postanki (na vsaki dve uri sigurno) in umirjeno vožnjo, 10 ur Budva-Ljubljana. Zdaj je avtocesta že do Ploč (tam gremo gor). Je pa to med tednom, podnevi. Kako je med vikendom ne vem, ker nikoli ne gremo takrat 🙂

mi smo bili pred dvema letoma. Nazaj smo šli v enem kosu in se iz Kotorja (sever ČG) do LJ čez ZG s prikolico vozili 12 ur – ponoči. Brez prikole komot 10 ur.

sobe boste dobili brez problema.
mi smo bili rahlo presenečeni nad visokimi cenami, sicer pa zelo zadovoljni.Kotorski zaliv je prekrasen, okolica Budve ogromno turistov, nižje ko greš, bolj je pristno. V notranjost pa žal nismo šli.

Pozdravljena,

predlani sem vozila v ČG ponoči 12 ur (ker je bil del avtoceste zaprt in so nas preusmerjali čez neke rovte). Nazaj v Ljubljano sem porabila 1o ur tudi vozila ponoči.

LP, Nataša

a ja, sezona je blazno slaba, tako da za sobo sigurno ne bo problem. Na budvanskih plažah (ta večjih in bolj znanih) pa je še vedno ogromno folka – ležalniki + marela en poleg drugega turizem – čeprav vsako leto manj.

Mene je letos blazno navdušil otoček s cerkvijo in muzejem pri Perastu (kotorski zaliv), za pogledat je otoček sv. Stefan (so ga po nekaj letih zdaj spet odprli za obiskovalce), stara Budva je kot ostala stara primorska mesta 🙂 Dolina Tare itak 🙂 , meni osebno je bil blazno všeč Kotor, Cetinje so malo dolgočasne 🙂 , Podgorica dolgcajt … Drugače pa imaš ob obali polno malih plažic, kjer je manj ljudi, samo ti mora kdo povedat, kam it… Od Budve naprej (na dol) je recimo plaža Kamenari (se mi zdi, ali pa je Kamenovo, mal mešam ta imena), potem Kraljičina in Kraljeva plaža pri sv. Stefanu (samo je kar precej “vstopnine”), če ne drugega vsaj za pogledat, od Budve navzgor pa Bigovo, pa še kakšen …

V Budvi je zelo fajn aquapark v hotelu Mediteran (mi smo šli, ker je bilo en dan morje pasje mrzlo), pa zvečer je tudi treba it v Budvo, da vidiš to norišnico … še posebej čez vikend, folk se po rivi kar vali (lani se je recimo komaj dalo premikat tam čez), lokal zraven lokala, plesačice na drogih (prava atrakcija za male otroke 🙂 in pred lokali, pa muzka nabija do amena 🙂

Uživajte, nam je ČG zakon. Full so prijazni, ampak tako naravno, ne izumetničeno, pa skulirani do amena. No, cesta z vozniki je pa svoja zgodba. Jaz tam ne grem vozit, če ti to kaj pove …

izkušena, ste šli s trajektom preko ali okoli boke kotorske?? koliko so cene hrane (čevapi itd…???) ste si ogledali skadarsko jezero? hvala za info.

s trajektom je 10 minut, vozijo ves čas in so poceni. okrog je pa kar dolga, razen če bi si itak radi pogledali kotorski zaliv, ki je res lep.

cene hrane so pa zelo različne, odvisno kam greš, ponudbe je veliko.

Mi smo bili že 4x v ČG. Vedno je bilo lepo.
Odsvetujem pot čez Bosno (Sarajevo), nas je enkrat slučajno zaneslo.
Vreden ogleda je tudi Ostrog, Lovčen. Poskusiti morate njeguški pršut in sir.
Sratke – vredno dolge vožnje.

– Vedno s trajektom, zaliv smo šli pogledat ekstra, samo do Perasta. Se nam vedno preveč mudi, čeprav so nam letos povedali, da niti ni tako dolga pot okrog zaliva, enih 40 km …
– cene so take kot v Ljubljani (približno), dobiš poceni ali pa drago, odvisno kam greš, edino cigareti so full cenejši 🙂
– na skadarskem smo bili predlani (se mi zdi). Smo šli nekam, kjer smo videli tudi nilskega konja, menda jih imajo (na Skadarskem) zdaj že precej, čeprav MENDA kakšnega kdaj tudi zavrtijo :-)))
– če boste imeli čas, priporočam izlet do Ade Bojane, pa tam kopanje v valovih na mivki, za naše takrat še majhne otroke je bilo nepozabno, za naju pa nepozabna večerja na splavu ob reki (OBVEZNO se full namazat z Autanom)

New Report

Close