pot v Nemčijo- rabim potni list?
Osebna izkaznica zadostuje za potovanje in prehod meje.
NAJ BI BIL tudi uradni identifikacijski dokument, vendar jih poznam kar nekaj, ki so imeli ravno v Nemčiji s tem težave, ko so od njih zahtevali potni list. Med drugim je ravno moj mož to doživel pred dobre pol leta.
Toliko o enakopravnosti državljanov EU.
saj mi je bilo potem takoj žal, ko sem oddala vprašanja,ker sem vedela, da bodo glupi komentarji (kot ponavadi). A se mora človek resnično za vsako vprašanje opravičevati na tem forumu?
Kot sem pojasnila, me je trenutno zagrabila panika, ker v kratkem odpotujemo in sem se spomnila na forum, kljub temu, da vem, da smo skupaj z Nemčijo v EU. Takoj zatem sem seveda šla na ustrezno internetno stran, kjer sem dobila strokoven odgovor, ki sem ga želela.
Se še enkrat opravičujem, da sem te razjezila z neumnim vprašanjem, ki “seveda nikakor ne spada sem”, a ne?
Andreja
Mislim, da tvoje opravičilo ni potrebno. Si vprašala, kar te zanima. Ne obremenjuj se z odgovori, od katerih nimaš nobene pomoči, za katero si prosila.
Tudi jaz bi se zelo zelo pozanimala predno bi šla na pot, predvsem, ker gre zraven še otrok. Na žalost se ravno pri najbolj samoumevnih zadevah največkrat zaplete.
Upam, da si dobila vse potrebne podatke za pot, tudi glede zdr. potovanja.
Srečno pot
Andreja, naj se ne sliši kot napadanje, ampak tudi mene čudi, da Slovenci tako zelo malo poznajo sistem v katerem živijo. 2 leti smo že v EU in bi lahko vedeli, katere države spadajo v to skupino in še celo večina ostalih Evropskih držav (nečlanic EU), nam dovoljuje vstop le z osebno izkaznico.
Nemčija – Moj mož je lani 6 mesecev že skoraj živel v Nemčiji in mu nihče ni niti omenil potnega lista. Ves čas je bil na poti Nemčija – Slovenija ter ustvaril kar širok krog prijateljev, predsodkov sploh ni nikjer doživel. Lani sva še celo uvozila osebni avto iz Nemčije in nikjer niti vprašanje o potnem listu, nikjer, niti na mejnih prehodih, niti niso komplicirali glede vožnje avtomobila z začasno nemško registracijo… Če je to doživel tvoj mož in prijatelji, naj pripišejo zadevo neumnemu nemškemu policaju, ki prav tako ne pozna sistema in državljanov EU……
Lepo se imejte in za dobro vas samih, se pozanimajte vsaj za osnove sistema, v katerem živite……že zaradi tega, da se znate postaviti ob kršenju osnovnih pravic in načel……
lp,
N.
joj, Nats, pa če pravim, da ME JE TRENUTNO ZAGRABILA PANIKA in sem takoj vprašala na forum. Sej v istem momentu mi je kapnilo, da smo vsi v EU in da je menda dost osebna. Potem sem šla gledat še na internetno stran, da potrdim, kar mislim, ampak ne,….vse skupaj je bilo že prepoznooooooo…. sem že dobila val komentarjev, kako sem glupa….
no, zdej pa še pričakujem komentar, ker sem tole slovnično narobe pisala..namenoma
da se ne bi slučajno razpisali o tem, o čem vse smo (ste) slabo poučeni drugi..
ma pejte se solit, sem vzela kot napadanje, ja.
joj, koliko podobnih vprašanj je na forumu….pa saj zato je forum… a ostala vprašanja pa toleriraš? Ali kje piše, kaj lahko člouk vpraša in kaj ne? Če da, pol mi povej, pa bom prej preverila..
od zdaj naprej pa itak dobro premislila, kaj vprašam
skoraj vsako minuto se pojavi podobno vprašanje…in marsikatero kaže še na dosti večjo nerazgledanost tistega, ki vpraša.
Saj lahko vprašaš kaj želiš, ni problema, nikjer nisem napisala, da kao ne smeš, niti nisem pristojna za to, ta sistem ni moj….
Prav tako oz. na podlagi istih pravic pa lahko jaz odgovorim kaj želim. Se ti ne zdi?
Tako kot si že sama ugotovila, to je forum, kjer izmenjavamo mnenja…..in če pričakuješ same idealne oz. po tvoji želji odgovore, potem je bolje, da ne sodeluješ na takšnih straneh, ker vsi nimamo istih mnenj….in imamo zelooooo različne poglede na svet….. Hvala bogu, sicer bi bilo preveč dolgočasno….
Pa ne razburjaj se…..in lep dan naprej…..!
lp,
N.