Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Potek pogodbe,nadomestilo,porodniška

Potek pogodbe,nadomestilo,porodniška

Prosim za pomoč tiste ki se spoznajo na to temo oz. tiste ki so bili v isti situaciji,sem klicala pa ti povejo res zelo malo.
Od 21.7.2015 sem zaposlena v trgovini za pol.del.cas (ne zaradi starsevstva).pogodba mi potece konec aprila. Takrat bom zaposlena neprekinjeno devet mesecev.sem noseca in mi pogodbe ne bodo poaljsali. Vem da mi pripada nadomestila tri mesece.moj predviden rok poroda je 15.9., se pravi da bi nastopila porodnisko nekje 15.8.Zanima me kako je sedaj s porodnisko,mi pripada ali ne? Se mi splaca en dan pred porodnisko zaposliti kot pomocnica,ce je sedaj bila noja neto placa okoli 300€,bruto malo pod 400€. Se nadomestilo tudi uposteva v povprecje za izracun porodniske? Prosim za pomic,da bom na tekocem kaj se najbolj izplaca…

Vsaka ženska prejema “porodniško” eno leto, zaposlena ali pa ne. Ne splača se ti zaposliti za en dan, zato ker se pri “porodniški” itak gledajo prejemki v obdobju zadnjega leta. Tudi, če ni prejemkov, v vsakem primeru “porodniška” ne more biti nižja od 55% minimalne plače. Samo glej, da se na CSD prijaviš pravočasno, preveri na CSD.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close