Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Potepanje po Kambodži

Potepanje po Kambodži

Vem, da bi morala na popotniski forum, ampak upam, da tukaj prej dobim odgovor.
Tisti, ki je ze bil v Kambodzi, kaksna je tam obala, morje, prevozi iz Siem Repa do morja s cim, kaksne so cene… Kako je v tem delu razvit turizem, kaksne nastanitvene kapacitete so mozne… rada bi informacije iz prve roke….

hvala

http://blog.travelpod.com/members/mojcallstar

Poglej tukaj, ce ti kaj koristi.

Živjo!
Bila v Kambodži dobrih 5 let nazaj. V sklopu smo se potepali še po Tajski in Laosu.
Tako da v Kambodži nismo bili nič pri morju.
Ne vem sicer kakšne so plaže v Kambodži, ampak sigurno ne tako lepe, kot so na kakšnem mirnem otočku na Tajskem, kjer je res lepo.
Itak boš letela verjetno na Tajsko, pa pol po kopnem v Kambodžo, mam prav?
Jaz bi na tvojem mestu potovala po Kambodži in si ogledala kar me zanima, za raziskovanje lepih plaž oz. za izležavanje, pa bi si raje izbrala kakšen tajski otok!

Sicer pa Kambodža je super! Prevoz dobiš kjer hočeš, pač nekje je treba tud malo vač plačat (nimaš druge izbire recimo kot taxi in potem mal navijejo ceno). Glede cen- takrat je bilo vse ful poceni, za jest poceni, šoping- kolikor upaš zbarantat :)) ok sedaj je sigurno dražje, jaz sem recimo kupila šale za po 1 dolar, torbice za 1 dolar, moške kratke majice (kvalitetne-debel bombaž) 1-2 dolarja,… no od prijateljice ki je bila takrat tudi dol in je bila kasneje še, je rekla, da se tako poceni ne pride več skozi, u glavnem za 1 dolar ne kupiš več toliko kot takrat 🙂
Spanje- pozabila cene, vendar smo recimo spali enkrat v res enem nobel hotelu (svilene rjuhe, tv, lepa kopalnica,…) pa je bilo ful poceni.
ojooooojjj me že ima da bi šla 🙂
no sicer pa planiram jeseni potovanje v vietnam, da se zopet naužijem dobre hrane, prijaznih ljudi, napasem oči, sprostim dušo, uživam, joj….. 🙂

Aja takrat je bilo malo turistov. se spomnim ko smo se z lokalnim busom pripeljali v Phnom Penh in izstopili, pademo v množico domačinov, so me nekateri od njih kar prijemali za roke, itd… pa ful so nas gledali, (sva bila 2 malo večja, nadpovprečno). Tak da glih ful turistov ni blo še takrat, razen seveda v Siem Reapu- Angkor, tam je pa masovni turizem seveda.
Takrat še veliko cest ni bilo asfaltiranih… pa so bile že takrat v pripravi da bodo kmalu, zan biti da je sedaj že veliko bolj civilizirano, vendar še vseeno je to 3. svet in se res splača obiskati, seveda če si tak človek da te tak svet privlači.

Hvala za napisano.

Mi gremo dec in jan na obalo kambodze. Bolj ali ne bomo stacionarni, ker greva z otrokom. Greva v slovenske bungalovcke mushroom point. Baje je super!!!

Je super, pa ni super.

Morje je toplo in vse je ful poceni. Za majhen denar se naješ morske hrane vsak dan. Ti bungalovčki so super za nas, ki smo bolj hipiji po duši. Spiš praktično na plaži, idila res.

Po drugi strani je pa Shianokville center kamboškega obmorskega turizma, tam se ful pije in žura, kar najbrž ni najbolje, če ste z otrokom. Pa na plaži vam bo nonstop nekdo težil s prodajo nečesa – hrane, pijače, spominkov, manikure,…. Poleg tega je to strašno daleč, pa da si potem tam stacioniran na enem kraju. Iz Slovenije do obale Kambodže je tako, kot da bi šel na luno.

Toplo vam priporočam, če se vam že res zdi pametno it v Kambodžo “na morje”, da razmislite o Bamboo Islandu. To je mali otoček, uro s čolnom iz Shianukvilla. Na njem je samo en tabor bungalovčkov s skupnim prostorom, kopalnicami in kuhinjo. To je to. Nobenih kafičev, nobenih nadležnih prodajalcev, samo ti in rajski otok. Mnogo bolje od Mushroom pointa, ki sicer hoče bit nekaj podobnega, ampak ima to smolo, da je pač na celini in ne more bit izoliran od okolice.

Če te zanima, pusti mail, pa ti pošljem navodila, kako se do tja pride.

“lani v kambodži”
prosim ,če mi lahko pošljete več informacij o bamboo island, (kako ste šli iz bangkoka do….vlak,bus, notranji let?
na [email protected]
hvala za poslano

Hi there! I’m Douglas, a business consultant based in the US. With over a decade of experience, I specialize in strategic planning, process improvement, and organizational development. I’m always eager to connect with like-minded professionals to share insights and learn from each other. Looking forward to engaging in some insightful discussions on this forum!

Vem, da bi morala na Fall guys popotniski forum, ampak upam, da tukaj prej dobim odgovor.

New Report

Close