Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek potepnje po Bosni

potepnje po Bosni

Za počitnice se gremo potepat po Bosni,smer Kozara,Jajce,Travnik Visoko do bosanskih piramid pa po dolini reke Neretve.Pozna kdo kakšno zanimivost,posebnost ki bi si jo bilo vredno pogledat.

To je kar precej. Koliko časa mislite porabiti? Drvar je že malo s poti. Če greste na Neretvo, obvezno pojdite še v Mostar. Lep izlet.

S potepanjem po bosni imamo zelo lep spomin. Mi smo štartali z ogledom Plitvičkih jezer, nato Bihač, Jajce, Mostar, Sarajevo, Dubrovnik in po Makarski domov. En tak lep krog. Ljudje prijazni, cene noro smešne (hrane in pijače) nastanitve v sezoni pa presenetljivo dokaj visoke. Pred potovanjem sem brskala po netu in si izpisala kaj bi bilo fino videt glede na čas in starost otrok

Definitivno vodopad Kravice(slapovi reke Trebižat).

Trdnjava nad Ključem, šarena đamija v Travniku ( še iz časov, ko islam ni prepovedoval slikanih podob in je prav zanimivo porisana v, za njih značilni, modri barvi), stari del jajca ob Vrbasu, kjer so kafiči izklesani v skalo, Vrelo Bune s starodavno tekijo ( samostan, kjer so opravljali verske obrede derviši), vsekakor Mostar in nasadi mandarin v delti Neretve…

takole na hitro, nekaj utrinkov iz našega potepanja izpred dveh let …

Kako ste si pa prenočišča organizirali?

je najceneje, če nič v naprej ne rezerviraš, ampak kar sproti pogledaš dol, ko prideš. kapacitet za nastanitev je veliko in cene tudi niso pretirane. tako pravi prijateljica, ki je bila z družbo parkrat v zadnjih letih dol na izletu

Midva sva šla poleti iz Splita (vračala z dopusta) do Mostarja, čez Sarajevo in počasi proti domu. Vmes sva si še par stvari pogledala. Spala sva v Mostarju in Sarajevu. Nič nisva imela rezervirano, sva dobila. Cene so bile v mejah normale.

Midva sva v vsakem kraju poiskala prenočišča privatno… tistih, ki oddajajo sobe je veliko, cena od 10 do 12 € na osebo. V Jajcu recimo 25 KM (12,5 €) za oba na noč, v Mostarju 20 € za oba. Je pa bistvena razlika ali ti oddajo prenočišče muslimanske družine ali hrvaške. V Mostarju je recimo razlika tudi do 15 € na noč (za dva), tako da se splača malo pogledati, povprašati, pa tudi zdilati. Ne splača pa se jemati sobe z zajtrkom, ker je takoj 5 € dražja. Za ta denar pa imaš toliko hrane po čaršijah, da se napokaš za cel dan.

poišči na netu plane izletov, ki jih ponujajo turistične agencije in izberi kar želiš. JAz sem to naredila za naš obisk Sarajeva in Dubrovnika za prvega maja pasmo videli vse. Mogoče se celo srečamo, ker gremo tudi mi to pot kot ste jo izbrali vi

New Report

Close