Potica
Pika579, 13.04.2025 ob 06:19
S to potico ste nekateri res prav nadležni. En kos potice je čisti dovolj, ni se treba nazirat in obremenjevati s peko. Pojdite raje ba lep izlet, na morje.
Zamesim, vse sestavim na veliki petek, v sonoto zgodaj začnem s peko.
Na izlet gremo pa na kateri drug dan, na veliko soboto in veliko nedeljo pa res ne! 1-krat na leto je čas za takšne stvari in nam je tako všeč. Odnesemo k žegnu, se podružimo, dobimo kar nekaj obidkov in vseh se razveselimo.
Da, cela hiša diši, dokler bom še pri močeh, z veseljem zamesim in spečem orehovo potico. Ljubim tradicijo tega praznika že od otroštva naprej, čeprav sem se poročila v družino ateistov, veliko noč vedno obeležim. Kar se hrane tiče, nimajo nobenih pripomb, le k žegnu ne hodijo. Šunka se pa zmaže do zadnje pikice, pa hren in jajca tudi!
vrtnarica, 13.04.2025 ob 10:34
Ja, bom. Tudi pri nas je to prijetna tradicija, za božič in za veliko noč. Se ne “prenažiramo”, ampak nas to povezuje in ohranja neke skupne vrednote. Potico pečemo skupaj in se imamo pri tem zelo fajn. Potem pa še povabimo širšo družino in jo skupaj jemo.
Tudi mi,spečem nočno potico,lih mal,da se ve da je praznik,malo dobrot,ne preveč,ker se sploh ne poje.Malo šunke,jajca,hren in potica..edino pucat se mi ne da.
Seveda, 12.04.2025 ob 22:52
Pekla bom potratno, pehtranovo, orehovo in skutino.
Razdelim. Moževi starši, moj oče, hči s fantom, sestra, nečakinja, nečak.
Potratni naredim 2, ker se je tudi največ poje.
- Groza. A samo jeste to svinjarijo s polno cukra. Saj ni čudno, da ste debeli. Normalen človek poje en ali dva kosa. Očitno pri vas ne.
Ne, 12.04.2025 ob 22:07
Ne, ker nikomur ni do nje. Sama sem mogoče v življenju le dvakrat jedla dobro potico, da je bila res sočna in okusna. Enkrat pehtranovo in enkrat ocvirkovo.
zakaj terba ne napises da se nisi jedla potice?drugace pa je cel tboj zapis ena sama idiotarija