Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potica — hitro,prosim!!

Potica — hitro,prosim!!

Delam orehovo potico. Zdaj sem jo namazala z nadevom, pa me zanima sledeče:

Kdaj jo prepikam?
Kdaj jo namažem z maslom?
Kako dolgo mi naj že namazana vzhaja?

lepo prosim če kdorkoli ve, naj mi pove – čimprej.

Hvala vnaprej

jaz jo pusti vsaj 25 min da mi vzhaja zunaj , nato jo dobro prepikam,dam peči v že ogreto pečico, da slučajno še notr ne vzhaja preveč in jo po 20 min premažem še z jajčkom, prepikam pa jo tik preden jo dam notr, kr precej z vilicami—dober tekkk

KO jo zavijem, jo pustim vzhajati vsaj še pol ure, raje več, če le imam čas, potem premažem s toplim maslom in prepikam ter dam v pečico. Ko se potica peče, naj bi se vsaj pol ure pečice ne odpiralo, saj ti potica lahko “pade skupaj”.
Jaz jo bom pekla jutri zjutraj.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ko jo zavijem, jo prepikam in dam v mrzlo pečico in šele takrat jo prižgem. brez Proti koncu pečenja jo namažem z mlekom.

jaz je nič ne pikam. Sem dobila en super enostaven recept. Jo delam prvič v življenju, :))

acjom,a lahko recept deliš z nami?
Hvala in lep pozdrav!

Avtor: elektra
Datum: 03-04-07 11:25

jaz jo delam po tem receptu,je fina in dobra

testo
1/2kg moke(jaz dam pol bele in pol ostre)
3 žlice sladkorja
1 mala žlička soli
10dag margarine
3 rumenjaki
približno 2,5 dcl mleka
4g kvasa

Kvas,žličko moke,žličko sladkorja in 3 žlice mleka(mlačnega)zmešaš in pustiš,da vzhaja.
Moko,sladkor,sol,rumenjake,stopljeno margarino,mleko in vzhajan kvas dobro zmašaš-zgneteš z električnim mešalnikom.

nadev
0,5kg mletih orehov
1/4kg sladkorja
1 vanili sladkor
sneg 3 beljakov
približno 2 dcl mleka ali sladke smetane

Orehe,sladkor,vanili sladkor,zmešaš,preliješ z vrelim mlekom ali smetano in primešaš sneg beljakov

Pečeš 45 minut pri 180 stopinjah

popravek mali………….40 g kvasa, ne 4g!
:)))

Tole je bilo pa hitro,acjom!
Hvala ti,ker si bila pripravljena recept deliti tudi z nami!
Lepe praznike in še enkrat,hvala!

Lp

Enako!
Meni se zdaj peče…………..sicer nekam čudno zgleda, ampak ziher bo okusna. :)))

Lepe praznike!

Potico prepikam takoj ko jo zvijem, pred drugim vzhajanjem, da gre zrak ven. Vzhajam jo v pečici, ki jo prej čisto, čisto malo ogrejem (in ugasnem!) Ko potica vzide (se poveča za eno prvotno velikost) jo premažem z mlačno vodo, prižgem pečico na 180 in pečem. Ko je pečena, jo še v modelu premažem z maslom in jo v njem pustim še 15 minut potem jo zvrnem na rešetko in še mlačno posipam sladkorjem.
Vesele praznike!

New Report

Close