POTIČKO BI PEKLA
Letos bom stara 40 let a potice sama še nisem spekla. Kljub temu, da doma mesim in pečem kruh vsake dva dni, domače pecivo spečem vsake tri dni in kuham non stop, si potice ne upam in ne upam lotiti.
Kaj mislite? Bi bil že čas, da se je lotim? Kje naj dobim pogum za ta pomembni korak v mojem življenju?
Hvala za prijazne nasvete in pomoč.
“SMEJTE SE IN SVET SE BO SMEJAL Z VAMI, JOKAJTE, IN JOKALI BOSTE SAMI.”
Sama sm jo spekla pri 20ih letih.Bila bi zelo dobra in lepa če nebi v trgovini prodajali žaltavih orehov oz.,če bi jih jaz prej probala.
Drugič sm jo spekla iz maka in glej jo srečo-mak je bil žaltav.In tako sem zgubila voljo.Mogoče sm imela začetniško “srečo”.
Svetujem vam,da jo kar spečete toda brez velikih pričakovanj,ker prva potica skoraj vedno pristane v odpadkih al pa pri kurah.Pa še to-obvezno pred uporabo probajte orehe,mak,rožiče… to je zelo rado žaltavo.
Veliko sreče in POTRPLJENJA!!!!
Prvič sem jo pekla lani, pri 26-ih… Kar tako, brez kakih hudih priprav in pričakovanj – in morda je bila ravno zato zelo dobra! Še sama sem bila presenečena, ker je bila na okus taka, kot jo moja babi peče že 50 let…ok, skoraj, no;)) Ker sem imela preveč testa, oz. premalo orehovega nadeva, sem naredila eno potico s filo iz topljene čokolade in kokosove moke. Pa je bila HUDA;))