Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek POTIČKO BI PEKLA

POTIČKO BI PEKLA

Letos bom stara 40 let a potice sama še nisem spekla. Kljub temu, da doma mesim in pečem kruh vsake dva dni, domače pecivo spečem vsake tri dni in kuham non stop, si potice ne upam in ne upam lotiti.

Kaj mislite? Bi bil že čas, da se je lotim? Kje naj dobim pogum za ta pomembni korak v mojem življenju?

Hvala za prijazne nasvete in pomoč.

“SMEJTE SE IN SVET SE BO SMEJAL Z VAMI, JOKAJTE, IN JOKALI BOSTE SAMI.”

Sama sm jo spekla pri 20ih letih.Bila bi zelo dobra in lepa če nebi v trgovini prodajali žaltavih orehov oz.,če bi jih jaz prej probala.
Drugič sm jo spekla iz maka in glej jo srečo-mak je bil žaltav.In tako sem zgubila voljo.Mogoče sm imela začetniško “srečo”.
Svetujem vam,da jo kar spečete toda brez velikih pričakovanj,ker prva potica skoraj vedno pristane v odpadkih al pa pri kurah.Pa še to-obvezno pred uporabo probajte orehe,mak,rožiče… to je zelo rado žaltavo.

Veliko sreče in POTRPLJENJA!!!!

ma dej no, saj je samo potica!

zamesi, razvaljaj, nafilaj, zrolaj in v peč z njo.

pa dober tek! :))))

Hvala za nasvet.
Ne me VI-kati, ker se potem počutim stara, čeprav se drugače ne..))

Prvič sem jo pekla lani, pri 26-ih… Kar tako, brez kakih hudih priprav in pričakovanj – in morda je bila ravno zato zelo dobra! Še sama sem bila presenečena, ker je bila na okus taka, kot jo moja babi peče že 50 let…ok, skoraj, no;)) Ker sem imela preveč testa, oz. premalo orehovega nadeva, sem naredila eno potico s filo iz topljene čokolade in kokosove moke. Pa je bila HUDA;))

Ti pa daš človeku voljo. Malo je takih, odločnih deklet. ))))))))))))

Tkole, sedaj jo bom pa res spekla. Zanalašč, tako!!!l

Saj pravim, pečem vseee živo, razen potice.

Mogoče je malo krivo tudi to, da mi potičko vedno kdo speče, ker vedo, da me je strah )))))))))))))))

Letos jo hočem pa sama in jo tudi bom, pa če gre potem takoj v smeti.

nism hudo mislila z VIkanjem ampak si starejše od mene tako da… se opravičujem..:)))))

In ne se mi opravičevati. Spet napaka…))))))))))

ma najbol da zaključiva debato in greva potico pečt:))))))

Jaz grem ležat, ker se mi nekaj kuha, bom zbolela, ko se pozdravim bom pa spekla eno potičko, vsaj upam da.
Lep pozdrav

Ja pa dej no;))) Speci eno, pa si reci, da je za foro… V najslabšem primeru vržeš stran materiala za 2 jurja – pa kaj pol;))

Sigurno bo dobra.

nebo šla v smeti

kar korajžno se loti potice,seveda ko ozdraviš

Jaz sem ravno danes spekla eno za sestro-mimogrede-testo napravim po navodilu iz vrečke v kateri je namenska moka,pustim vzhajati, razvaljam, nafilam z orehi, zvijem in dam pečt v model za šarkelj-lepa na oko ,pa še dobra.In sploh ne kompliciram zraven,vedi vaja dela mojstra :))) !Pa lep pozdrav.

New Report

Close