Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek potni list

potni list

Katera ve koliko stane, ko daš delat potni list? In koliko časa traja da ga naredijo?

Hvala

Izdaja

Na katerikoli upravni enoti, državljani, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini ali so v tujini, pa se zaradi zdravstvenih ali drugih upravičenih razlogov ne morejo vrniti v državo, pa lahko tudi pri organu RS, v tujini, ki je pooblaščen za opravljanje konzularnih zadev. V nujnih primerih (kot so zdravljenje, bolezen oziroma smrt ožjega družinskega člana, nujni službeni opravki), pa sme potni list izdati MNZ.

Priloge k vlogi

Ena fotografija, velikosti 3,5 x 4,5 cm, ki mora kazati državljanovo pravo podobo. Fotografiran mora biti od spredaj, z odkritim čelom, brez klobuka, čepice ali rute. Podoba obraza mora zajemati od temena do brade 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} celotne fotografije. Priložiti je potrebno tudi stari potni list, če ta še ni bil izdan, pa veljavno javno listino s fotografijo ali drugi dokument za dokazovanje istovetnosti (rojstni list).

Pravna podlaga

Zakon o potnih listinah – ZPLD-1-UPB1 (Ur. list RS, št. 3/06)

Cena potnega lista

Državljan mora plačati obrazec potnega lista (25,04 EUR) in upravno takso.

Upravna taksa se obračuna po tarifni številki 12 Zakona o upravnih taksah, in sicer:

za polnoletne državljane, z veljavnostjo dokumenta 10 let – 155 točk oziroma 10,99 EUR
za mladoletne državljane od 3 do 18 leta starosti, z veljavnostjo dokumenta 5 let – 80 točk oziroma 5,67 EUR
za otroke do tretjega leta starosti, z veljavnostjo do 3 let – 35 točk oziroma 2,48 EUR
če je državljan v zadnjih petih letih izgubil potni list več kot enkrat, dobi pot. list z veljavnostjo 1 leta – 30 točk oziroma 2,12 EUR
za izdajo potnega lista v primeru prve pogrešitve ali uničenja potnega lista se plača dvakratna vrednost takse
za izdajo potnega lista v primeru vsake naslednje pogrešitve ali uničenja potnega lista se plača štirikratna vrednost takse

dobra si, da si “upaš” vprašat….

he he jaz sem se že navadila napadanja,verjetno pa je tinkibinkica reskirala.Veš take ki skoz napadajo….mah škoda besed!!

Lep dan vsem

zakaj pa si ne bi upala vprašat?!?! to mi pa ni jasno…

drgač pa hvala za odgovor Mateja T. 🙂

Ja verjetno je mislila na to da ti bodo drugi začeli težit da uporabi iskalnik,da je bilo že dosti o tem napisanega…….sej veš običajno teženje

Aja, ehh… za take besede je pa meni popolnoma vseeno… naj pišejo kar hočejo, meni je važen odgovor na moje vprašanje.

LP

New Report

Close