Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potni list

Potni list

V kolikem času se da najhitreje dobiti nov potni list oz. kako se da zadevo pospešiti?

Lahko greš v Novo mesto in ti ga izdelajo v istem dnevu.

Res? Kam? Kaj nesem s sabo razen slike?

V Novem mestu moraš biti najpozneje do 11 ure in čakaš tam do 4 popoldan, da ti ga izdelajo. Vprašaj na upravno enoto.

lp

za potnoi list se drugače čaka do enega tedna, sedaj se jim je pa v cetisu (Celje) čisto zabilo, tko da se čaka tudi do 14 dni. (čeprav je bilo na tv povedano drugače). To vem, ker delam na tem področju. Potrebuješ pa eno sliko, ki mora biti nova in izdelana prava za potni list (“slika za osebni dokument” ni dobra-fotografu je treba povedati da gre za potni list). Kar se pa prioritete tiče je pa tko-sedaj je vse bolj striktno. Obstajajo trije primeri za prioriteto-smrt, bolezen a li službeno potovanje. Na nekaterih upravnih enotah zahtevajo potrdilo o prioriteti.(mrliški list, bolniški list ali pa potrdilo od firme)
Tako da čimprej (do enjaste ure) v celje s potrdili o prioriteti (že vplačane počitnice to niso), kjer ga lahko dobiš še isti dan.
pa veliko sreče

Točno tako kot je napisala predhodnica. V novem mestu ne izdelujejo več potnih listov.

sama sem ga šla izkati v ponedeljek na upravno enoto in ker gre za službeno pot sem ga v torek imela na pošti. Drugače se pa čaka do 10.5.2007 – tako so mi rekli. S tem da sem morala pustiti naziv podjetja, povedati kam grem in iz kje potujem.

Glede slik je pa stvar taka, da je to sedaj biometrični potni list in mora biti več kot 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} slike tvoja glava in obraz in mi je fotograf naredil 6 različnih slik, da so se potem odločili katera je najprimernejša.

Tako, da tisti, ki bi radi potni list za prvo majsko potepanje žal prepozno. Upam, da vam rata po vezah.. drugače žal ne gre.

Lp

Urška

Na Tobačni v Ljubljani sem v četrtek prejšnji teden dala vlogo za hčerko in prosila če je lahko nujno, saj gremo 27.4. na potovanje in smo rabili potni list za vizo. Poštar ga je prinesel že v soboto.

LP

New Report

Close