Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Potni stroški

Potni stroški

Ko sem sedajle brala članek o tem, koliko država plača potne stroške, sem se spomnila možakarja, ki je delal ( verjetno še dela ) kot carinik. Iz Jesenic na Gorenjskem se je vozil v službo v Vinico ( ko bom velik, bom pa carinik na Kolpi:))) Normalno, da se je možakar znajdu in se ni vozil, ampak stanoval v Vinici.
Tako , da ni samo vojska problem, mislim, da tudi drugi sektorji v državni upravi. Mi pa plačujemo kot budale…

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

1. Iz Jesenic so bili cariniki premeščeni v Vinico, ker so ukinili mejo.

2. Tam so še vedno, ker drugih norcev tam za ta delovna mesta ni.

3. Ceneje bi bilo, če bi se ljubljanski cariniki vozili v Vinico. Jeseniški bi delali v Ljubljani. S tem predlogom se niso strinjali Ljubljančani.

4. Javi se za carinika na Kolpi in se preseli tja. Bomo mi prišparali na stroških.

Kaj pa je treba pošiljat Gorenjce v Belo krajino. Naj dajo Jeseničane na čevelj, v Vinici pa zaposlijo Belokranjce.

Saj bi jih verjetno radi, pa jih nimajo. Tako kot policistov. Tacenska šola je prazna. Dovolj jih je bilo le takrat, ko so pobirali vse živo in je vsak nezaposleni, da ne rečem kaj hujega, lahko šel med policiste,carinike in vojake.

A vam ne pripadajo potni stroški, da se tolk usajate?Ker so se meje ukinile je bilo potrebno za te ljudi poskrbeti oz. najti delo. Delo je pač edino še na južni meji.Za ljubi kruhek hodimo delat iz enega konca Slovenije na drugega. Greš pač tja kjer ti ponudijo delo. A ni to edino logično?

ja kaj pa če ukinejo potne stroške, a si kaj prebral današnji časnik Finance?

Včasih so dali kar mesečno karto za avtobus. A zdej to ne gre?

Nisem ga nimam.Ukinjanje potnih stoškov ima že dolgo brado, vendar dokler se ti stroški oz. izplačilo stroškov uporablja kot socialno mašilo, ne verjamem da bi lahko do tega res prišlo. Da pa pri zaposlitvi imajo prednost tisti iz domačega kraja je pa že dolgo v veljavi.

Za LPP dobiš vrednost karte, za primestne in medmestne vožnje pa podjetja različno izplačujejo. Dajo ti najmanšo vrednost odbijejo pa ti največjo možno vrednost.

New Report

Close