potni stroški in goljufanje
Mene pa zanima koliko vas goljufa pri potnih stroških v smislu, da živite bližje kot “na papirju”? Pa vas je kaj strah, da vas bodo dobili oz. ali to sploh kdo preverja v privatnih podjetjih in državni upravi? Vem, da pri policiji in vojski niti zdaleč ne, ampak kako je pa drugje?
Jaz živim drugje. Grem pa vsak dan pred službo in po službi k staršem (tam sem še vedno stalno prijavljena in sem vozim otroka v varstvo) tako, da sicer goljufam istočasno pa dejansko toliko stroškov imam in tudi, če mi sledijo ne bodo nič pamtenega ugotovila.
Pa še dobro da imam starše ker vrtca si ne morem privoščit.
Pri nas so par ljudi odpustili na ta račun in vsi so kasneje dobili tožbo in sedaj spet delajo v tej firmi.
Ko bo boljša plača pa razmislim in se mogoče prijavim tam kjer dejansko živim. Z boljšo plačo mislim na plačo, ki omogoča plačilo položnic in nakup hrane. Sedanja namreč tega ne omogoča pa delam v zelo dobro stoječi firmi.
Če ti bodo sledili bodo seveda ugotovili, da goljufaš. Razlika med tem, da tja voziš otroka in da tam stanuješ, je pa ja očitna.
Moj kolega goljufa na ta način. Prijavljen je na Jesenicah, dejansko živi v Kranju, dela pa v Ljubljani. Kar lepa razlika.
Meni se to ful upira in se mi taki goljufi prav bruhajo.
Če mi bojo sledili bodo ugotovili, da grem iz službe tja kamor mi plačujejo. In v službo pridem od tam od koder mi plačujejo. Marsikdaj tam tudi spim. Ja goljufam…oni mene tudi…in zdej?
sicer so oni meni dolžni nekaj 10tisoč evrov jaz jih pa vsak mesec ogoljufam 100. Tako, da imam več kot mirno vest.
Kdaj in zakaj se pa tebi bruha me pa ne zanima in je tvoj problem. Uredi prehrano mogoče se ti bo nehalo.
Imeli smo nekoga, ki je stanoval v lj in imel prijavljen prevoz iz Štajerske. Ko so pregledovali znesek izplačanih potnih stroškov, je bil seveda na vrhu seznama in potem so imeli z njim temeljit razgovor in je sam popravil svojo prijavo potnih stroškov. Sicer bi ga pa pač dali na disciplinski postopek, saj smo vsi vedeli, kje v lj stanuje. Konec koncev je lažno prikazovanje potnih stroškov davčna utaja (neobdavčen dohodek, ker stroški niso nastali) in te lahko tudi na ta način preganjajo.
V vojski jih je pa ogromno, ki se resnično vozijo od tako daleč, da se meni že zdi nerazumno, tako da z obtožbami je treba biti previden. ni res, da tega v vojski nihče ne preverja. Veliko jih je, ki se vozijo vsakdan po 150 km in več, a se organizirajo in se vozijo po štirje skupaj, vsak teden vozi eden ali podobno. Tako nekaj zaslužijo na račun potnih stroškov (in zapravijo ogromno časa na poti), a to ni nezakonito niti ni kako drugače prepovedano, saj se dejansko vozijo od tako daleč.
A država pa nas ne goljufa?
Meni si pa to bruha kako politiki kradejo in si žepe polnijo na račun “malih ljudi”.
Zato ker tebe država goljufa, goljufaš ti podjetje, kjer si zaposlena? Wow, res pametna razlaga.
Aredhel, kako konkretno pa tebe država goljufa?
v državni upravi že zelo dolgo potnih strškov ne plačujejo po stalnem prebivališču, ampak moraš oddati izjavo o tem, kje dejansko prebivaš. tudi če nisi prijavljen. in potem kazensko (in moralno!) odgovarjaš za podatke, ki si jih dal.
in ja, proznam človeka, ki je bil dan na disciplinsko zaradi tega, ker je navedel napačne podatke.
preden so tako zaostrili, so plačevali po stalnem prebivanju in jih je ogromno goljufalo.
Ali prav razumem, da so ljudje goljufali, firma jih je pri tem dobila in so kasneje taisti (bivši) zaposleni dobili tožbo proti firmi ? Mislim, kam gre ta država, če je to res.
dFSD oz. kačmo… Če ti lahko s tem živiš, pa daj, a ne? Goljufaš pa še vedno in ta goljufija ni zame nič manj kazniva kot kakšna druga, ki jo sigurno na vsa usta obsojaš. Če so ti pa dolžni, pa obstajajo ene zanimive ustanove, ki se jim pravi SODIŠČA. Se vidi, da kar nekaj nakladaš, samo da se ven vlečeš.
Goljufam. Zivim 2 km dlje od sluzbe, kot je naslov, na katerem sem prijavljena.
Mene država goljufa tako, da je določila prenizko kilometrino. Vlada pridno draži bencin, na to da imamo vse večje prevozne stroške pa že par let pozablja.
Pod prejšnjo vlado je bila kilometrina tretjina cene bencina, sedaj pa samo 0,29€.
Bajuk je zadnjič sam rekel, da cene rastejo zaradi višje cene bencina. Zakaj pa potem ne prizna vse višjih stroškov prevoza?
Vidiš to je tud zame goljufija.
Mene država goljufa tako, da je določila prenizko kilometrino. Vlada pridno draži bencin, na to da imamo vse večje prevozne stroške pa že par let pozablja.
Pod prejšnjo vlado je bila kilometrina tretjina cene bencina, sedaj pa samo 0,29€.
Bajuk je zadnjič sam rekel, da cene rastejo zaradi višje cene bencina. Zakaj pa potem ne prizna vse višjih stroškov prevoza?
Vidiš to je tud zame goljufija.[/quote]
Uporabljaš napačne podatke – 0,29€ znaša kilometrina na službeni poti, kjer se ne obračunavajo prispevki. Prevoz na delo znaša 0,15€ – po Uredbi o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo.
Če pa se v podjetju uporablja kolektivna pogodba, ki se sklicuje na staro uredbo, se mora še vedno izplačati 30% oz.15% cene 95-oktanskega bencina.
Še vedno vztrajam na tem, da jaz dobim za službene vožnje (ne gre za prevoz na delo) povrnjenih 0,29€, kar je premalo. in da od včeraj dalje, ko se je spet podražil bencin ne bom dobil niti centa več kot prej, ko je bil bencin cenejši.
Odvisno od avta, ki ga voziš – če je to fičo, je to trikrat preveč
Poleg tega pa država ne predpiše koliko ti mora delodajalec povrniti, samo predpiše koliko je neobdavčeno
Možno, da delava s “kačmo” v isti firmi, ker to se je tudi pri nas zgodilo. Dobrega odvetnika, malo po sodiščih, pa je blo. In to ne samo en zaposleni.
Gre se pa za dobro stoječe podjetje z veliko zaposlenimi.
Zdravo a mi lahko kdo pove kam moram prijaviti ce nekdo vlece lazne potne stroske?
šefu, kadrovski,…?
Forum je zaprt za komentiranje.