Potni stroški v službi!
Pozdravljeni!
Delam j javni upravi. Sedaj sem za potne stroške dobila kilometrino do avtobusne postaje in kombinirano karto za trolo. Realno sem bila s službeno kilometrino na nuli, mogoče včasih za kakšnih 5 evrov v minusu ali v plisu (če štejemo prevoz samo do službe in nazaj, nič privatnih zadev).
Sedaj na bi imela kilometrino le do avtobusne postaje, naprej pa smao karta za trolo. Vse skupaj bi bila samo ena tretjina prejšnjih potnih stroškov. Se pravi sem krepko v minusu. Med službo grem večkrat na teren, kjer dobim malo večjo službeno kilometrino (so krajše razdalje, tu ni zaslužka).
Zanima me ali je možno kakšno drugačno izplačilo potnih strpškov? Npr. kilometrina kot je od doma do avtobusne postaje (kar bi vseeno bilo malo več, ne pa toliko kot je bilo prej).
Glede na to, da v službi potrebujem avto za službene namene, sprašujem, če je še kakšna druga varianta.
Imam majhno plačo (kljub univerzitetni izobrazbi in temu primernem delovnem mestu), plače se manjšajo, stroški se večajo. Zato naprošam, da ne pišete tisti, da naj bom srečna da sploh imam šiht. Še sedaj ne zmorem več poravnati stroškov vsak mesec, za osnovne potrebščine. Vsak moj cent je videm pri odločbah za vrtec……..itd. Pa tudi službe v javni upravi še zdaleč niso več za nedoločen čas, to je samo na papirju.
Forum je zaprt za komentiranje.