Potni stroški za službo?
Pozdravljeni!
Zanima me par stvari, povezanih s službo in pravicah v službi.
Ker je to moja prva zaposlitev, se še ne spoznam toliko o tem. Mislim pa, da nekaj ni v redu….
Že od konca marca se vsak dan vozim 72km v eno smer, torej 144km na dan. Od začetka aprila že dobesedno prosim da mi plačajo stroške, saj grem sama sebi v minus. Zapravim namreč od 10-15€ na dan. Danes sva imela pogovor z šefom, ki je rekel, da mi aprila ne bo upošteval, zakaj ne vem. Dobim pa za mesec maj 70€.
Zanima me v bistvu, ali je to normalno oz. kaj je za tem?
plačilna, 28.06.2023 ob 20:27
Prosim daj plačilno v pregled nekomu ki to razume. Ker te nategujejo na suho. In o kakšnih 70e sanja? Ste JU? Pa en mesec pred ostalimi?
p.s.
Jaz imam v obe smeri skupaj 56km. Prevoza na mesec dobim (20 dni) – 200e.
po novem je mesečna vozovnica po celi sloveniji 70 EUR in je lahko nadomestilo potnih stroškov na mesec 70 EUR
ampak ne v primeru, da traja javni prevoz nerazumno dolgo.
daj, na suho te nategujejo, najdi novo službo, tole tu pa na sodišče za povračilo pravih potnih stroškov.
Potni stroški so odvisni od kolektivne pogodbe, v najslabši varianti, ti lahko delodajalec, plačuje samo 60% najcenejše vozovnice javnega prevoza, v kolikor imaš možnost korišćenja, v nasprotnem najmanj 13 centov po kilometru. Sindikalisti so neštetokrat izdali zaposlene, da bi ohranili svoje bonitete.. Pametnemu popolnoma dovolj!
Delodajalci v veliki večini primerov, sploh ne bi smeli izplačevati, najcenejše variante prevoza, na delo, ker enostavno ni možnosti javnega prevoza, otiroma traja prihod, in odhod z dela, vključno z prevozom, in čakanjem na njega, več, kot dve uri, vendar kljub vsemu to počnejo. Slovenija ni samo Ljubljana, ampak še marsikaj drugega. Pametnemu popolnoma dovolj!
V podjetju se odločijo ali ti bodo plačali po kilometru, ali ti bojo plačali mesečno karto. Nekatere kolektivne pogodbe imajo recimo, da povrnejo 80% mesečne vozovnice. Res pa je na novo – mesečna vozovnica za celo Slovenijo in verjetno vam plačajo po tem. Vprašan koga v podjetju.
Pri nas dobivamo vsi mesečne avtobusne karte povrnjene v celoti. Vsi jani uslužbenci imajo prevoz po kilometru 0,21 EUR/km.
pri nas, 29.06.2023 ob 14:13
V podjetju se odločijo ali ti bodo plačali po kilometru, ali ti bojo plačali mesečno karto. Nekatere kolektivne pogodbe imajo recimo, da povrnejo 80% mesečne vozovnice. Res pa je na novo – mesečna vozovnica za celo Slovenijo in verjetno vam plačajo po tem. Vprašan koga v podjetju.
Pri nas dobivamo vsi mesečne avtobusne karte povrnjene v celoti. Vsi jani uslužbenci imajo prevoz po kilometru 0,21 EUR/km.
V zasebnem sektorju, kljub temu, da ni možnosti javnega prevoza, oziroma prihoda in odhoda z dela, vključno z čakanjem, v trajanju dve uri, izplačujejo 60% najcenejšega javnega prevoza. To je klasićen primer kršenja delovne zakonodaje, vendar ovce so tiho, in vse poteka nemoteno naprej. Slovenija, ni samo Ljubljana, ampak še marsikaj drugega! Pametnemu popolnoma dovolj!
Nič nimajo, 29.06.2023 ob 16:20
Javni sektor ima plačano kilometrino za prevoz na delo, po 10% cene bencina.
Javni sektor ima minimalno 21 centov po kilometru, oziroma plačilo mesećne vozovnice, v višini 70 e, zasebni 13 centov, oziroma 60% najcenejšega javnega prevoza. Razlika v izplačilu malice za osemurno delo, v javnem, in zasebnem sektorju, je ravno tako, več, kot očitna! Diskriminacija je prisotna, na vsakem koraku v Sloveniji! Pametnemu popolnoma dovolj!
Plavi, 29.06.2023 ob 16:33
Javni sektor ima minimalno 21 centov po kilometru, oziroma plačilo mesećne vozovnice, v višini 70 e, zasebni 13 centov, oziroma 60% najcenejšega javnega prevoza. Razlika v izplačilu malice za osemurno delo, v javnem, in zasebnem sektorju, je ravno tako, več, kot očitna! Diskriminacija je prisotna, na vsakem koraku v Sloveniji! Pametnemu popolnoma dovolj!
Kaj ko bi se malo umiril a? Sem v gospodarstvu že celo kariero in niti približno nikoli nisem imela tako slabo plačano. Prevoz imam plačan max možno po zakonu, malico isto. Zakaj vedno ljudje, ki sploh ne hodite v šiht ampak zajedate ostale in nabijate po netu, pametujete o tem kako je v gospodarstvu ali v ju. Kot da ste že kdaj delali.
privat, 29.06.2023 ob 16:42
Kaj ko bi se malo umiril a? Sem v gospodarstvu že celo kariero in niti približno nikoli nisem imela tako slabo plačano. Prevoz imam plačan max možno po zakonu, malico isto. Zakaj vedno ljudje, ki sploh ne hodite v šiht ampak zajedate ostale in nabijate po netu, pametujete o tem kako je v gospodarstvu ali v ju. Kot da ste že kdaj delali.
V vednost, sem zaposlen od leta 1988, oziroma za sabo imam, že 34 let delovne dobe.Slovenski delodajalci so jude, sotone, monstrumi, in antikristi! Pametnemu popolnoma dovolj!
Javni sektor ima prevoz na delo po 10% cene bencina, prehrano pa po 6,60€.
Preveri, če ne verjameš, tule ti piše https://www.gov.si/teme/povracila-stroskov-in-drugi-osebni-prejemki/
Plavi, 29.06.2023 ob 16:49
Ponavljam izrečen, sindikaliste zasebnega sektorja, na javno razsvetljavo, sanes , zdaj, takoj, jutri bo prepozno! Pametnemu popolnoma dovolj!
Popravek ponavljam izrečeno, sindikaliste zasebnega sektorja, na javno razsvetljavo, danes, zdaj, takoj! Pametnemu popolnoma dovolj!
Kaj bluziš, 29.06.2023 ob 16:49
Javni sektor ima prevoz na delo po 10% cene bencina, prehrano pa po 6,60€.
Preveri, če ne verjameš, tule ti piše https://www.gov.si/teme/povracila-stroskov-in-drugi-osebni-prejemki/
V privat sektorju prehrano izplačujejo davčni uredbi, ki je 7,96 na dan.
A gremo še na regres?
Javni sektor ga je dobil 1.204, kot je po ZDR minimalen predpisan.
Plavi, 29.06.2023 ob 16:46
V vednost, sem zaposlen od leta 1988, oziroma za sabo imam, že 34 let delovne dobe.Slovenski delodajalci so jude, sotone, monstrumi, in antikristi! Pametnemu popolnoma dovolj!
Torej 34 let delaš nekaj kar sovražiš in se počutiš izkoriščen. Seveda nisi nič naredil za to da ti to ne bi bilo treba. Recimo postal ti podjetnik in spremenil tisto kar te moti. Ne to pa ne Javkat po netu. Pa neumnosti klatit. Ljudje sami sebe psihirate. Živite za jamranje. Drama queens….