Potopis
Meni je bila zelo všeč knjiga Na divjih rekah Bolivije. Napisal jo je Pavel Šimac, ki v Boliviji že dolgo živi. Delal je pri spravljanju lesa v pragozdu in se srečeval z indijanci, ki so ga imeli za zdravnika, ker jim je velikokrat znal pomagati pri raznih boleznih. Zanimivi sta tudi drugi dve njegovi knjigi, ampak ta se mi zdi najboljša.
Preberi vse knjige iz zbirke S poti ( SonjaPorle – Črni angel, varuh moj in Mate Dolenc – Ozvezdje Jadran). Odlična je tudi Veliki železniški bazar (THeroux – ne vem točno, kako se napiše).
Od Sonje Porle je dobra tudi njena druga knjiga (se ne spomnim naslova, nekaj s čokolado.
Meni najljubši iz zbirke S poti pa sta Cesar (Kapuscinski) in Kolos iz Marussija (Henry Miller).
Poskusi!
Super knjiga je On Foot Through Africa (avtorica Ffyona Campbell, založba Orion 1994). Punca je šla peš čez Afriko, sicer pa je uradno prva ženska, ki je prehodila svet (potem je sicer prišlo na dan, da je menda v Ameriki malo zablodila, pa ni čisto vse prehodila). Se malo zamisliš nad tem, kaj vse smo sposobni narediti in preživeti, pa ne vemo, ker nismo probali.
Lp, brina