Potopna črpalka za deževnico
Zdravo,
bi mi lahko kdo na kratko opisal kako se uporablja potopno črpalko? Z njo bi izčrpal nekoliko umazano vodo iz kleti. Sem včeraj kupil novo pa so navodila bolj za nič in nimam pojma kako z njo delati.
Lastnosti: Ima 400w moči, min. delci 30mm, zraven ima plovec, 10m kabel za elektriko, max globina 7m. V trgovini (Obi) so mi rekli, da jo moram položiti najprej v vodo, šele nato priključiti kabel v vtičnico in da tako prične delati, a sem v dvomih, da je temu tako.
Prosim za vaše izkušnje.
Hvala in LP,
Peter S.
Plovec vklopi oziroma izklopi delovanje pumpe , lahko tako kot so ti rekli ali pa vklopljeno spustiš v vodo saj ne bo delala dokler plovec ni nad pumpo , potem se avtomatično vklopi , vprašanje je tudi koliko je te vode v kleti, če jo je premalo za vklop , plovec priveži na izhodno cev zato da bo nad pumpo in kontroliraj nivo vode zato, da ne bi pumpa delala v prazno.
Zdravo,
sem naredil, kot ste rekli. Dal črpalko v vodo, plovec namontiral v zrak (je bil višje od črpalke), dal še gor šlauf in priključil v elektriko. Najprej je nekaj brnelo, nato je pričela delovati…črpala je ene pol ure….potem se pa ustavila, nisem je premikal, vode je približno še ene 5cm globine – zakaj se je ustavila?
Hvala vam za pomoč.
Peter