Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potopna črpalka za deževnico

Potopna črpalka za deževnico

Zdravo,

bi mi lahko kdo na kratko opisal kako se uporablja potopno črpalko? Z njo bi izčrpal nekoliko umazano vodo iz kleti. Sem včeraj kupil novo pa so navodila bolj za nič in nimam pojma kako z njo delati.
Lastnosti: Ima 400w moči, min. delci 30mm, zraven ima plovec, 10m kabel za elektriko, max globina 7m. V trgovini (Obi) so mi rekli, da jo moram položiti najprej v vodo, šele nato priključiti kabel v vtičnico in da tako prične delati, a sem v dvomih, da je temu tako.

Prosim za vaše izkušnje.

Hvala in LP,
Peter S.

ja, pa je tako.
odtočno cev pa le vseeno prej pritrdi na črpalko.

Plovec vklopi oziroma izklopi delovanje pumpe , lahko tako kot so ti rekli ali pa vklopljeno spustiš v vodo saj ne bo delala dokler plovec ni nad pumpo , potem se avtomatično vklopi , vprašanje je tudi koliko je te vode v kleti, če jo je premalo za vklop , plovec priveži na izhodno cev zato da bo nad pumpo in kontroliraj nivo vode zato, da ne bi pumpa delala v prazno.

ja, pa če imaš bolj malo vode, fiksiraj plovec v dvignjen položaj, da ti bo pumpa sploh zalaufala.

Zdravo,

sem naredil, kot ste rekli. Dal črpalko v vodo, plovec namontiral v zrak (je bil višje od črpalke), dal še gor šlauf in priključil v elektriko. Najprej je nekaj brnelo, nato je pričela delovati…črpala je ene pol ure….potem se pa ustavila, nisem je premikal, vode je približno še ene 5cm globine – zakaj se je ustavila?

Hvala vam za pomoč.
Peter

ker ne more več vlečt, zaradi prenizke vode prihaja do podtlaka in črpa več zraka kot vode, čeprav ti piše da pobere cca do 3cm višine je to bolj teorija kot res , ostalo bo treba na roke.

če se je res ustavila pumpa, bi jo jaz potopil v vedro vode in ponovno zalaufal.
možno je namreč, da je turbina zaštekala zaradi kakšnega prevelikega tujka (košček lesa, kartona…)

New Report

Close