Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potovalni kovčki

Potovalni kovčki

Živjo, punce in fantje. Brskam in brskam po netu, pa me zanima, če kdo ve, kje trenutno dobiti kovčke po najugodnejši ceni. In da je primerno za letalo. Nisem namreč iz velikega mesta in preden se zapeljem v LJ, da približno vem, v kateri konec se splača pogledat. Za vsako info vam bom zelo hvaležna.

Tega sicer ne vem – le priporočilo; če jih rabiš za na letalo, raje vzemi mehke. Teh s premetavanjem ne morejo zbiti.

Pa še čisto individualno mnenje; meni se zdijo navadne potovalke ali športne torbe boljše. Ne polomijo se, poceni so (če se izgubijo ali poškodujejo).

Za na letalo so po moje tud najboljši mehki kovčki, od trdih po mojih izkušnjah tisto premetavanje po avionih preživi edino Samsonite.
Mi imamo cel komplet Antler kovčkov, prodaja Toko, smo nabavili že pred nekaj leti po precej ugodni ceni. Mali kovček dimenzije ročne prtljage in dva večja ter neseser-torbo.
Sicer je pa tega povsod polno, malo preglej na netu tud ponudbe raznih Mercatorjev, Leclerca … imajo včasih kakšne akcije.
Če greš pa v LJ. v BTC, pa ne moreš zgrešit.

KUPi tudi un pas za čez kovček
pa še po traku kovček takoj prepoznaš

Poglej po tavelikih centrih, sigurno imajo kaj, pa se zna biti cenejse. Mi imamo take mehke kovcke na kolesih ali potovalke s kolescki, nekatere smo dobili, kar sem pa kupila, sem pa kupila na potovanjih na trznicah, pri Turkih ali pri Kitajcih in sem zadovoljna (niso vso ok, samo ko kupujes, malo ocenis kvaliteto in lahko zelo poceni dobis dobro stvar).

Tako mehki kot trdi kovcki imajo svoje prednosti oz. slabosti. Ce potujes npr. po Ameriki, trdih kovckov pri Americanih skoraj ne vidis, vidis pa naravnost ogromne mehke. Ena od prednosti mehkih je gotovo cena – so precej cenejsi od trdih. Druga prednost je ” fleksibilnost ” – vanje lazje ” tlacis “, pa se se vedno dajo zapreti, med tem ko je to pri trdih tezje.

Odlocitev je lahko odvisna tudi od tega, kaj predvidevas, da bos v kovckih prevazal. Jaz sem ze veckrat prenasal npr. steklene zadeve, kristal, kaksno buteljko pijace. V teh primerih se je trdi kovcek vedno dobro obnesel.

Kar se razmerja cena/kvaliteta tice – pa se mi zdi tako – dober trd kovcek, ki je nekoliko drazji, po mojih izkusnjah zdrzi tam nekje 10 let, kar opravici nekoliko visjo ceno. Seveda se trd kovcek na zunaj opraska in obrabi, ampak tako je pac zivljenje, se vsaj vidi, da se uporablja.

Za službena potovanja ne zamenjam trdega Samsonite kovčka. V njem imam nepoškodovane čevlje in vse ostalo.

Za družinska potovanja pa imamo mehke torbe na kolesih, ki se odpirajo z zadrgo okoli in okoli. So lažji in posledično v njih lahko peljemo večjo kilažo.

V vsakem primeru pa kupi nekaj na kolesih in z dobrim ročajem.

Po mojih dolgoletnih izkušnjah vzdrži letalo samo Samsonite kovček. Smo imeli cenejše in mehkejše variante pa se je po dveh vožnjah vse strgalo in razpadlo. Samosonite kovček pa je samo opraskan ostane pa cel. Ima pa vsak družinski član svojega ker je lažje tovoriti kot enega velikega in težkega.

Ce lahk reklamo nardim…za dobro ceno res dobri kovčki. Smo že kupili pri njih in smo zelo zadovoljni.
Spletna Trgovina Optimist

Na netu sem našel novo internetno trgovino Optimist,kovčki izdledajo super cena pa je zelo ugodna na to nudijo še 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust ima kdo kakšno izkušnjo z nakupom pri njih?

Jaz pa uporabljam potovalni ruzak Deuter traveller 55+10. Kul stvar, odpira se kot kovček, pa še lušnu ga je prenašat. Cunje ostanejo lepo zložene in se ne pomečka, kot če tiščiš to v navadn ruzak. Zapakiram ga v vrečo, ki sem jo kupila zraven, in lepo preživi vse to premetavanje sem pa tja. Zraven ima še manjši ruzak, ki ga vzamem kot ročno prtljago, potem pa ga z zadrgo prpneš na tavelikega in je strašno komot za prenašanje okrog 🙂 Sva že preživela skupaj marsikaj in preizkusila kar nekaj letalskih družb. Do zdaj se je krasno obnesu 🙂

New Report

Close