Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potovalni kovčki

Potovalni kovčki

Zdravo,

Kater potovalni kovcek se najbolje izplača? Trdi ali iz ” blaga”? Trenutno se bi ga prekladalo po busih, in avtu. Zdaj smo imeli iz “blaga” in se je dal se za 5 cm razsirit, kar je bilo dobro. Ampak, ker ima samo 2 kolescka, je za tamalo za na tekme veliko bolj prakticno, da bi vzeli na 4 kolescke. Kar vidim njene sotekmovalke imajo vse te trde. Pred 10 leti, ko sem jih kupovala, so trde odsvetovali zaradi tega, ker da radi pocijo ob premetavanju, pa da ce kdo na silo kaj kam rine ipd rata vdolbina …in tega seveda popraviti ne gre. Je sedaj kaj drugace? Res raje vprsam, ne potujemo drugace z letalom ipd, z avtom, zato nekih vecjih izkusenj z njimi nimamo. Ce pa ze kupujmo pa bi rada opravila pameten nakup.

Sem pristas kovckov iz blaga in nasi stari kovcki (20+ let) iz blaga so se skoraj kot na zacetku. Nobena zanka ni sla,  niso raztrgani, sivi so vsi celi. Trdi kovcki so fensi, bolj po modi, bolj dragi, z njimi se lahko postavljajo pred vrstnicami, a tudi pocijo ali se polomijo.

Mi imamo tako trde kot iz blaga. Noben trd ni počil, so pa malo podrgnjeni. Predvsem zaradi potovanj z letali. So bili na busih, vlakih, letalih. Imajo pa dvojno zadrgo, tako da se po potrebi razširijo.

Moj nasvet da kupiš lahek kovček s 4 kolesi vsaj neke srednje kvalitete. Pri teh novejših kovčkih so problem predvsem koleščki. Pa malo poglej mere nizkocenovnih na letal, da vam lahko pride prav tudi tam. Slej ko prej se otrokom začnejo nadstandardne ekskurzije ali izmenjave.

Manjši – za v kabino na letalu je trd. Zelo lahek, okreten. Star več kot desetletje, kot nov. Pa je rabljen najmanj 10x letno. Večji, ki ne gre v kabino pa je tekstil. Isto star več kot desetletje in nič poškodovan. Ja malo so obtolčeni tam kjer je plastika, ker jih pač mečejo po par metrov, ampak drugače pa še vedno ok. Za potovanja z avtom imamo pa še vedno najraje potovalne torbe. Mehke. Lažje natlačiš v avto 🙂

Kovček mora biti čim lažji. Lažji je, več stane.

Za gor na letalo – v kabino imam kovček – trolley -cabin size- iz blaga, ker se gor v kabini ne poškoduje in ker mora biti lahek, da ga lahko nesem po stopnicah na letalo. Kupljen kar v Primarku, 45 €.

Za prtljago, ki gre v trup letala pa imam trde kovčke, ti so tudi težji. Zato, da se prtljaga ne poškoduje. Mehke kovčke smo že večkrat dobili raztrgane, razparane ali odtrgani ročaji.

Tako, da ti svetujem, da hčerkici nabaviš čim lažji kovček, ta mehki se tudi malo razširijo in lahko da več stvari noter.

Saj zato trde kovcke zavijajo v shrink wrap za na letala, da se ne obdrgnejo.

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 31.05.2025 ob 19:57

Mi imamo tako trde kot iz blaga. Noben trd ni počil, so pa malo podrgnjeni. Predvsem zaradi potovanj z letali. So bili na busih, vlakih, letalih. Imajo pa dvojno zadrgo, tako da se po potrebi razširijo.

Moj nasvet da kupiš lahek kovček s 4 kolesi vsaj neke srednje kvalitete. Pri teh novejših kovčkih so problem predvsem koleščki. Pa malo poglej mere nizkocenovnih na letal, da vam lahko pride prav tudi tam. Slej ko prej se otrokom začnejo nadstandardne ekskurzije ali izmenjave.

Imate kaksno priporocilo glede na znamke? Itak verjetno v bags&more?

New Report

Close