Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potovanje na zanzibar

Potovanje na zanzibar

Pozdrav, eno vprasanje… ali je kdo potoval na zanzibar v slovenski hotel na jambianiju? Me zanimajo izkusnje, preden bookiram…

Preveri na Bookingu.

Saj zato sprasujem tu – na bookingu jih ne najdem nikjer…

Ne poznam, je bil pa to en bolj bednih delov dopusta. Ni niti blizu sanjski tako kot na slikah. Safari je bil super, tam sem pa dobesedno skoraj infarkt od vročine kasirala, tisti pesek lahko samo gledaš ker se pač nočeš spečt če nanj stopiš, svinarije toliko….zastrupila sem se s hrano, pa nisem nič svežega ali pa vodo konzumirala.

Je bla kolegica dol in ji je blo čist kul. Je pa tko, tam ni nekega luksuza, pac 100 let za leseno žlico so. Z druzino pa js neb ravno šou.

No, jaz sem pa bil točno tam (Jambiani House). Slaba izkušnja, zelo me je skrbelo za ženo, ker je res slabo prenašala situacijo glede higienskih standardov in odnosa gostiteljev. Pa sva bila že marsikje in ni bilo nikoli težav.

Odgovor na objavo uporabnika
ne, 10.09.2023 ob 20:03

Ne poznam, je bil pa to en bolj bednih delov dopusta. Ni niti blizu sanjski tako kot na slikah. Safari je bil super, tam sem pa dobesedno skoraj infarkt od vročine kasirala, tisti pesek lahko samo gledaš ker se pač nočeš spečt če nanj stopiš, svinarije toliko….zastrupila sem se s hrano, pa nisem nič svežega ali pa vodo konzumirala.

Hvala za info, me je zamikala reklama za ta Zanzibar, “Potuj z Lidijo”,  ki se mi prikazuje na FB.

.. https://www.potujzlidijo.si/zanzibar-program/

Uh, tole je sicer dobra ponudba kar se cene tiče, glede na to, da so vključene letalske karte ter zajtrk in da je resort na strani Nungwe… Jambiani je naju prišel dosti dražje, pa o plaži ne bi razpravljal sploh.

Tudi mi letos razmišljamo, da bi šli v omenjeni apartma, tako da tudi nas zanimajo izkušnje? Kakšna je plaža? Kam se hodi jest, glede na to, da v omenjeni nastanitvi ni vseh obrokov. So v okolici restavracije? Kakšne so cene hrane in pijače?

Poglej si Tamaru house v Nungwiju. Slovenka ubistvu tam zivi in moram rect respect za organizacijo, cistoco, hrano in vse kar spada zraven. Zakupis lahko nocitev z zajtrkom potem gres pa jest v center ki je 5minut pesaka od bungalova cene so pa tudi okej. v 12 dneh sva zagonili vsaka 250eur na oko stem da sva vsak dan jedli zunaj, kupovali spominke, lezalnike, cike ni da ni je pa res da sva prisparali na izletih ker sva bol zapeckarske sorte xD

Sestra se je podala tja dol v lastni režiji.

Pravi da bolj grozne izkušnje še ni doživela, povsog pohotne črnuharske oči, bilo je zalezovanja, enkrat celo rop, menjala hotel, na koncu je bila na poti na letališče povsem zadekana da je imela mir.

Za dve osebi računaj okrog 100$ na dan za hrano; torej zajtrk, kavica in pozno kosilo. Nekje med 30 in 50$ je hrana v lokalni restavraciji, če greš v kak hotel, pa 50+…. Potem pa še izleti cca. 200$ po izletu za dva, spominki, zlatarna, kar ti pač paše. Taxi tudi ni poceni, Jambiani-Stone town ok. 60$, ostale relacije znotraj 10km pa cca. 15-20$. No, vsaj v našem primeru je bilo tako.

ime995, 13.09.2023 ob 06:01

Sestra se je podala tja dol v lastni režiji.

Pravi da bolj grozne izkušnje še ni doživela, povsog pohotne črnuharske oči, bilo je zalezovanja, enkrat celo rop, menjala hotel, na koncu je bila na poti na letališče povsem zadekana da je imela mir.

Super, da človek sliši takšne izkušnje …

Zanzibar je muslimanski in je zato shithole. In kdor potuje v muslimanske države, s svojim denarjem financira terorizem.

Pozdrav…tudi jaz sem bil na Zanzibarju v Jambianu house 2018. Najprej moram povedati, da pred prihodom mi je bil obljubljen dopust življenja in pomoč na vsakem koraku. Moram pa rečt, da sem bil negativno presenečen nad vsem (nad plažami, nastanitvijo, odnosom in obljubami gostiteljev, storitvami,.. in še bi lahko našteval). Da niti ne govorim o ‘sodelovanju’ gostiteljev z domačini glede prevozov, nakupov, izletov. Tako, da sem Nataliji neizmerno ‘hvaležen’ za dopust ‘življenja’. Samo bogu se lahko zahvalim, da takrat še nisem imel otroka. Ker otroka nikoli ne bi peljal niti blizu.

Verjetno lahko sklepate, da odsvetujem dopust na Zanzibarju zaradi izkušnje z Jambiani. Očitno je najlažje ‘ropati’ sodržavljane.

Lp

Pa kdo še hodi danes na Zanzibar na dopust 🙂 Pa nasploh v muslimanske države :):):)

Sem bil tam.. ne bom rekel

nič drugega kot to, da najdite druge destinacije za potovanje..

Mozart, 13.09.2023 ob 15:33

Za dve osebi računaj okrog 100$ na dan za hrano; torej zajtrk, kavica in pozno kosilo. Nekje med 30 in 50$ je hrana v lokalni restavraciji, če greš v kak hotel, pa 50+…. Potem pa še izleti cca. 200$ po izletu za dva, spominki, zlatarna, kar ti pač paše. Taxi tudi ni poceni, Jambiani-Stone town ok. 60$, ostale relacije znotraj 10km pa cca. 15-20$. No, vsaj v našem primeru je bilo tako.

Na linku se da prebrati

Nungwi ponuja številno izbiro barov in restavracij različnih kuhinj; lokalna, turška, italijanska, mehiška, japonska, med njimi z zelo ugodnimi cenami (obrok 4 – 8 dolarjev) ….. na plaži lahko kupimo eksotično sadje; ananas, lubenica, mango, papaja, kokos.

hbrnbh, 13.09.2023 ob 15:37

Super, da človek sliši takšne izkušnje …

Čudno, čudno, v Afriki so črnci. Res presenetljivo.

Nepismen človek, 26.10.2023 ob 19:35

Na linku se da prebrati

Nungwi ponuja številno izbiro barov in restavracij različnih kuhinj; lokalna, turška, italijanska, mehiška, japonska, med njimi z zelo ugodnimi cenami (obrok 4 – 8 dolarjev) ….. na plaži lahko kupimo eksotično sadje; ananas, lubenica, mango, papaja, kokos.

Piše že, piše. Papir vse prenese.

Ko prideš pa tja, te pa nategujejo za denar. Mango jim raste na drevesu, ga vtrga in ti ga proda za 3-4 dolarje. Nateguni.

tnx, 12.09.2023 ob 20:38

Hvala za info, me je zamikala reklama za ta Zanzibar, “Potuj z Lidijo”,  ki se mi prikazuje na FB.

.. https://www.potujzlidijo.si/zanzibar-program/

priporocam, da se prvo zelo pozanimate o tej agenciji in njeni vodicki Lidiji .

Katastrofa agencija, nisem se srecala bolj arogantne zenske kot je ta Lidija.

Pozdravleni,

z Lidijo sem bila na Zanzibarju in bilo je nadvse prijetno. Počitnice so potekale zelo umirjeno-fakultativni izleti (farma začimb, Lozani park, snorkljanje, masajska vasica, obisk šole, obisk Stone Towna in Prison Island…) ali pa izležavanje na plaži.

Zanzibar kot tak pa ima nekaj neprijetnih značilnosti. Ena od glavnih je omejeno “nadlegovanje” t.i. masajev (, ki to niso) na plaži.

Prebavne motnje so precej pogosta težava; nikar nikar ne pozabite na umivanje zob z vodo iz plastenke. Mene je to ubilo…

Uživajte na Zanziju ali kjerkoli drugje,

Irma

bil sem septembra.top dopust.bil v lastni režiji pri slovenki,ki živi in oddaja na otoku.same pohvale zanjo

Ne nakladajte, ona zaračunava tiste podrtije po EU cenah, je muslimanska zarukana država, kjer je posilstvo nevernice njihova verska dolžnost.

New Report

Close