Potovanje v London
V kratkem bi rad odpotoval v London in cca. za 1 mesec do 2 meseca, s tem da si bi tam najdel eno službo da bi mal stroške pokrival. Iščem kandidate za to avanturo, še bolj pa kandidatinje. Cilj : si ogledat London, se mal poučit o tem svetovnem jeziku in pa kakšen žur sem ter tja usekakor. Moj telefon pa je 041 320 904
Živjo David!
Slučajno sem zagledala tvoje sporočilo na netu…. in me samo zanima če si potem odšel v London, koliko časa si bil tam in ali si najdel sopotnika/sopotnico?
Jaz grem namreč v London 14.junija, tam bom en teden, grem sama in zato me zanima več o tem kako si našel sopotnika za potovanje!
Lepo se imej in če imaš čas odgovori na moj mail 🙂
čao, Tanja
bi ti prav rad pomagal pa sem sam na istem kot ti… tudi jaz grem cez dva tedna prvic, slisal sem pa ze vse mogoce variante… od tega da je fulllllll drago, pa do tega da so cist normalne cene. glede ogledovanja je pa tko, da se bos morala po moje kar sprehodit po centru; baje niti ni tako grozno velik… vecina stvari je pa itak tam…
ce pa slucajno izves kaj konkretnega, npr. kje in kako dobiti poceni prenocisce, mi pa prosim sporoci.
thnx
lp bostjan
PS
Kdaj pa gres tja? Mi gremo 27. junija?
Saj ne rabiš agencije. Kupiš letalsko karto pri Ryanairu iz Celovca ali Trsta. Če kupiš pravočasno, lahko dobiš povratno karto z vsemi taksami tudi za 25EUR. Prek interneta rezerviraš tudi hostel. Če spiš v sobi z več posteljami, je cena na noč nekje 9-15GBP, odvisno od trenutne zasedenosti. Potem te pride prevoz z letališča do Londona 9GBP bus (povratna študentska – navadna je 12GBP), ki vozi nekje 1,5-2 uri. Lahko si pa seveda privoščiš tudi vlak, povratna karta je 23GBP (ob nedeljah trenutno ne vozi), ki rabi 45 minut. Potem pa rabiš samo še karto za mestni promet, tedenska karta za eno cono stane 16.50 GBP. Če vzameš samo za bus pa pride še ceneje. Vse informacije najdeš na netu. Agencija bi ti zaračunala vse tole in še malo več.
London,
verjetno z letalom?
Ryanair ima skoraj vedno nizke cene, poletis do London Stansteda, od koder je se kako uro-uro in pol-dve uri voznje z busom (ali slabo uro z vlakom) do mesta. Karta za bus, povratna, je (bila) 12 funtov.
Splaca se kupit karto za mestni promet za 3-ali vec dni. Premisli, ali rabis karto za 1 ali vec con po mestu. priporocam samo prvo cono, ker je tu vecna zanimivosti in znamenitosti. Pravzaprav vse. Ce pa ni, pa izstopis na zadnji postaji, pa gres nekaj minut pes (npr. v Camden town ali na trznico v Nottin Hillu). Center je velik. S to karto se lahko ves dan vozis z vsemi prevoznimi sredstvi, pa se popust imas za ladjo (priporocam, da gres na eno cenejsih variant po Temzi, da vidis mesto se iz te perspektive)
Hostli so zmernih cen, meni se zdijo dokaj ugodni tisti v okrozju Bayswater, od koder takoj (z metrojem ali busem) prides v center. Cene so okoli 10 funtov na noc.
Izberi hostel, ki nudi zajtrk, in ki ima kuhinjo. To je res budget nacin izleta v London, ker si lahko skuhas kosilce – instant spageti ipd. Ne pozabi na kak pribor za hrano in kozico (just in case).
V Bayswaterju je veliko restavracij “eat as much as you can” kamor se splaca it “nazret” zvecer. Pac cez dan manj jes.
Muzeji so po vecini zastonj, tisti, v lasti kraljeve druzine pa so dragi. The tower of London -zelo drag, ne pozabite poudarit, da ste student!!! Potem bo cena okoli 9 funtov. Za ljubitelje gledalisca je Shakespeare’s globe, kjer uprizarjajo njegove drame. Pa tudi sam ogled rekonstruiranega gledalisca je treba placat. Enako velja za London Eye, ogromno kolo, s katerega je cudovit pogled na mesto. Zelo zelo drago!
Ce te se kaj zanima, mi lahko tudi pises.
lp
jasi