Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje z ars longo

potovanje z ars longo

Pozdravljeni,

zanima me, če je že kdo potoval z tur.agencijo ars longa? Jaz bi jeseni rada šla z njimi v Mehiko, vendar bi mi bila dobrodošla še kakšna informacija oziroma izkušnja.

Hvala

Moji starši so z njimi kar precej potovali po Evropi in bili vedno zelo zadovoljni. V primerjavi z večino drugih agencij imajo vodiče, ki o državah, kamor vozijo, res veliko vedo. Morda še največja pomanjkljivost Ars Longe je vsaj pri potovanjih po Evropi v tem, da je izrazit poudarek na umetnostnozgodovinskih spomenikih (cerkve ipd.), medtem ko so naravne znamenitosti v program vključene le obrobno ali pa jih sploh ni. Zato se ti lahko na koncu zgodi, da se raznih cerkva že kar malo naveličaš. Skoraj zagotovo pa je v Mehiki program bistveno drugačen od evropskih, tako da te težave ne bi smelo biti. Organizacijsko pa so bile zadeve po izkušnjah mojih staršev vedno zelo ok.

Pozdravljeni,

tudi sama razmisljam o potovanju z Ars Longo (Maroko, pozneje Mehika).
Prosila bi, ce kdo lahko deli svojo izkusnjo potovanja z njimi.

Hvala vnaprej!

Zdravo,

midva sva bila lani z Ars Longo v Mehiki in lahko izrečem same pohvale! Izredna vodička Manca, pridružil se je dr. Ivan Šprajc, vse, kar je bilo v ceni je bilo vključeno, nobenih skritivh stroškov, nobenih nategov, zelo dobri hoteli, edino pač vožnje z avtobusom je bilo res veliko.

Za primerjavo, letos smo šli z agencijo Nikal v Turčijo, kjer je na začetku zgledalo še OK, potem pa smo opazili ogromno nategov, v vsaki obcestni trgovini smo se ustavljali po 1 uro, zato da so vodili dobili čim več 20% provizije v tovarni usnja, zlatarni ter tovarni preprog smo se zadržali po 2 uri hočeš nočeš zato, da so ponovno pobrali 20% provizije, v Topkapi palači so nam dali samo 1 uro časa za samostojni ogled, ko bi bil lahko notri 6 ur, na Grand Bazar nismo smeli iti, le na egipčanski bazar začimb, kar smo ugotovili šele zadnji dan, ko smo šli v tovarno usnja – če bi nas drugi dan spustili na Grand bazar bi že tam kupili usnje vsi po 100€ tam so pa dali 200€ in bili strašansko veseli, kako poceni so kupili, ker je bila npr. napisana cena 600€. Baloni Kapadokija: cena za našo skupino 250€ na osebo, cena za drugo skupino od iste agencije ki so šli po drugi poti 200€, cena če bi šli v lastni režiji 90€. Torej glede na provizije, so na eni osebi zaslužili najmanj 180€, namesto, da bi nam ponudili ceno 70€ na osebo. Vodička občasno nesramna, turška vodička občasno še bolj nesramna. Povzetek: če bi bilo potovanje brezplačno, bi vodička še vedno enormno zaslužila od bajnih 20% provizij na vsakem postanku.

New Report

Close