Potovanje z letalom
pozdravljeni,
stara sem 24 let in še nikoli nisem potovovala z letalom,
sedaj pa grem za 1 teden k prijatelju v Grčijo, Atene, in so variante z letalom naslednje:
Ljubljana – Dunaj – Atene ali če grem sama do Dunaja,( kar mi preveč ne diši, ker še nikoli nisem bila tam, niti ne vem kako priti do letališča, niti kam se na letališču obrniti )
Druga varianta pa je: Trst – Rim – Atene
Sedaj me pa zanima naslednje:
Kako to izgleda, ko recimo prestopaš – recimo, iz Lj in potem se na Dunaju presedeš na letalo za Atene…..a ti ta povedi kam se morš obrniti, ali ne…ali pa varianta Trst- Rim…….recimo, a ti povedo kam in kako , kako je s prtljago itd.
uh, res sem nevednica, samo, prosim vas za pomoč, ker me kar moje tlačijo, recimo, da sem se izgubila, da so me pozabili, itd:)))))))
sabina
Vzemi tisto varianto, ki je cenejša. Pa poglej še, koliko imaš časa med “prestopanjem” Npr. če greš prek Dunaja, da npr. ne boš tam čakala 10 ur na linijo za Atene. Prtljago čekiraš direktno do Aten, kar pomeni, da na vmesnem letališču kovčka sploh ne vidiš. Pozanimaj se pa le (itak dobiš ob čekiranju avio karte “listek” za prtljago), če je tvoj kovček na letalu za Atene. Ko kupiš letalsko karto imaš tako ali tako napisane povezave in številke letov. Ko priletiš (na Dunaj ali Rim) samo pogledaš na tabli (odhodi) številko tvojega leta za Atene in gate (izhod). Napisano imaš torej št. tvojega “odhodnega” gatea in uro vkrcavanja. Karto čekiraš direktno na gateu.
Če se ti kaj zatakne greš samo do prvih informacij, pa je. Lep polet!
ja, razmišljam o Dunaju, ker mi ne diši se prestopati v Rimu, kaj vem, kar nek strah, Je pa karta cenovno enaka kot pa če grem preko Trsta. Se pravi, verjetno bom letela iz Dunaja kar direktno v atene. Uh……..komaj čakam:))))))) po drugi strani me je pa strah kot še nikoli v življenju. Pa je vendar že čas, da tudi to dam skozi.
Hvala za vse informacije
sabina
p.s: a greeeeeeeeee kdoooooooo z maaaaaaaanooooooooooo……krik v obupu:)))))))))))
Draga sabina!
Potovanja se raje veseli, kot da se ga bojiš. Mislim, da se boš imela prav lepo in da ti bo všeč!
Sicer pa če je cena enaka in odhod iz Trsta (to je bližje in manj stroškov do tja kot do Dunaja), tudi prestopanje ni problem. Tako in tako te povsod usmerijo kam moraš it, tako da se res ne moreš izgubit. Če pa se bolje počutiš brez prestopanja pa naredi tako!
Lepo se imej
Špela
Ne sekiraj se, vse ti na agenciji ali pa na samem letališču povedo. Do sedaj so še vedno prtljago sami preselili iz letala na letalo. Na letalski vozovnici ti vse piše kaj moraš gledat npr. B246..če ne veš ali si zmedena vprašaš lahko na vsakem šalterju informacij, ali pa kogarkoli, ki je kako zaposlen na letališču (pač gledaš uniforme) so ljubeznivi in te bodo usmerjali. Pa večkrat vprašaj, da boš sigurno šla v pravo smer. Skoraj vsak ve ali nemško ali angleško.
Na letalu se pa sprijatelji z sopotnikom zraven, pa mogoče celo ugotoviš, da sta iz iste države ali pa celo mesta (meni se je to že zgodilo 2krat), pač pa če še ugotoviš da potuje in preseda na isto letalo, se pač drži tistega.
Ne boj se, jaz sem prvič potovala, z 18. leti, (sama) in še vsakič do sedaj sem se vseposod znašla brez težav.
Srečno!
Res je Trst bližje kot Dunaj in ko bos prestopala v Rimu se boš lažje znašla kot na našem Brniku. Vse je tako dobro označeno, na vsakih par metrov so ekrani na katerih so napisani leti za nadaljnih 8 ur, zraven pa skozi kateri izhod moraš, pa kdaj je zadnji čas za vstop na letalo, poleg tega vse to piše tudi na tvoji karti. Na stebrih so napisane številke, ki te usmerjajo skozi “tvoja” vrata vse dokler ne vstopiš na letalo,… Skratka ne moreš se izgubit!!!
In Rimsko letališče je res lepo imaš kaj delat ko čakaš na naslednje letalo. Osebno bi se raje odločila za relacijo Trst-Rim-Atene.
Kakorkoli že, želim ti miren let in uživaj na počitnicah!
Zala
mmmmmmmmmmm, sedaj pa res komaj čakam,
v ponedeljek se moram odločiti iz kje bom letela,
Pa priznam, da me je malce strah, samo, vem, da se bom znašla, sicer pa, ali mi bo kaj drugega preostalo, :)))
hvala vam za te res iskrene informacije, se bom pozanimala še na agenciji, verjetno bodo dali še kakšne napotke kako in kaj, in res se že iz srca veselim tistega tedna v atenah in že v naprej vem, da bo prekratek;)
sabina
Dan Sabina! Med najbolj ugodnimi variantami je Ljubljana-Munchen-Atene, potuješ ob 8h zjutraj z Adrio Airways, v Munchenu si ob 9h, dalje pa Muchen-Atene ob 11:05 in si v Atenah ob 14.00. Let Munchen – Atene je Lufthanza. Cena letalske vozovnice, če ne osteneš čez vikend je 190.000, sit, če pa ostaneš tam čez vikend se cene prepolovi okrog 100.000sit. Letalsko vozovnico kupiš direktno na Adrii, lahko pa pokličeš brezplačno telefonsko število iz omrežne skupine Ljubljana: 080 13 00 ali direktno v booking na tel:0143 62 499, kjer ti bodo vse povedali, kar te zanima.
Druga varianta pa je Ljubljana-Dunaj ob 8.05 z Adrio, na Dunaju si ob 8.55, potem pa Ostianairlines 10.25 in si v Atenah ob 13.30. Isto lahko rezerviraš letalsko vozovnico na Adrii na telefonski števiki zgoraj. Prijazni uslužbenci ti bodo povedali vse kar te zanima v zvezi z letom in ostalo, kar te zanima in skrbi. Pokliči!
lp
Angel
Sabina letalska vozovnica je cenejša če ostaneš čez vikend samo zaradi ene logike – potem v tuji državi pustiš več denarja. Jaz bi potovala preko Munchna. Pokliči Adria Airways Letališče Brnik na telefon:04-2363-462 ali 2363-461, prijazna uslužbenka Silva, ti bo vse povedala.
Pokliči, lažje se boš odločila!
Lepo potovanje ti želim!
Angel*
* Adijo NYC! Kot oseba pod nikom Angel sem napisala 3000 sporočil, pa spoznala tukaj zelo prijetne in uredu ljudi. Naštejem ti jih:
Hana, Poldi, Svetnik, Štrumpantel, anJa, miki, Niko, Gost19, Muteman, Demie, Hope in urednik Primož, ki sem ga videla samo enkrat. Ni mi žal, zelo prijetni ljudje so vsi v resnici. Verjemi. Tole je post, ki bo brisan, ker ne smem več pisati tukaj gori. Ne bom. Nisva se spoznali NYC v resnici, nič hudega. Mogoče kdaj, mogoče kje se bova…mogoče. Načelo sem v resnici taka, kot pišem. Odkrita in poštena. To, da se pa moram kregat z ženskami, je pa marsikomu logično. Nisem grda, tako me je bog naredil, kaj morem, všeč sem moškim… Nič mi ne manjka, to pa sem naredila sama.
Lahko noč NYC!
*
Metka
Nisem niti rekla, da si grda, ker te nisem niti videla. Sodim pa ne tjavendan, kot si ti meni, sem ti pač vračala, ker si me kar napadla, pri tej zadnji temi, da me imaš dovolj…če, ti ni bila všeč moja tema, bi se je enostavno izogibala…no sedaj je itak vseeno.
Vredu, če si všeč moškim, ok, ti že veš, jaz se nisem s tem sploh hvalila, pa si me opisovala za egoistično, samovšečno….in še marsikaj žaljivega. Prav grozila si. Tukaj se pa vidiš razlikujeva. Mojo temo si spremenila, čist v prepir, ker si me pač ti imela dovolj.
Verjamem, da so ljudje iz foruma, ki si jih spoznala prijetni.
Tudi jaz sem odkrita in poštena in sploh nisem hudobna, ampak zakaj bi jaz to tupila, nekomu, ki me ne pozna, ali me ne vidi take, škoda energije in časa….Prva sem ti ponudila opravičilo, čeprav si me napadla, ker sem videla, da ne boš odnehala, sama pa vem kje je meja. Ne gre se mi za štetje sporočil, niti za nobeno tekmovanje.
Lep pomladni dan!
Zakaj me potem zasleduješ? Adijo-imaš moj email in piši. Tu ne, nikoli več.
NYC je pisal/pisala:
>
> Nisem niti rekla, da si grda, ker te nisem niti videla. Sodim
> pa ne tjavendan, kot si ti meni, sem ti pač vračala, ker si
> me kar napadla, pri tej zadnji temi, da me imaš dovolj…če,
> ti ni bila všeč moja tema, bi se je enostavno izogibala…no
> sedaj je itak vseeno.
> Vredu, če si všeč moškim, ok, ti že veš, jaz se nisem s tem
> sploh hvalila, pa si me opisovala za egoistično,
> samovšečno….in še marsikaj žaljivega. Prav grozila si.
> Tukaj se pa vidiš razlikujeva. Mojo temo si spremenila, čist
> v prepir, ker si me pač ti imela dovolj.
> Verjamem, da so ljudje iz foruma, ki si jih spoznala prijetni.
> Tudi jaz sem odkrita in poštena in sploh nisem hudobna, ampak
> zakaj bi jaz to tupila, nekomu, ki me ne pozna, ali me ne
> vidi take, škoda energije in časa….Prva sem ti ponudila
> opravičilo, čeprav si me napadla, ker sem videla, da ne boš
> odnehala, sama pa vem kje je meja. Ne gre se mi za štetje
> sporočil, niti za nobeno tekmovanje.
>
> Lep pomladni dan!
In…kadarkoli boste potovali z Adrio Airways prej lahko pokličete ne telefonsko številke:
Prodaja letalskih vozovnic: 01-43 13 000, ali 01-23 12 312, ali 01- 42 62 262 ali 01-43 66 763 ali direktno na Brnik- Ljubljna Airport Adria Airways Sales office: 04- 23 63 462; predstavništva pa so: v Kopru, Mariboru, Amsterdamu, Barceloni, Bruslu, Copenhagenu, Frankfurtu, Istambulu Londonu, Moskvi, Munichenu, Ohridu, Parizu, Podgorici (Titograd), Prištini, Sarajevu, Skoplu, Splitu, Tirani, Vieni, Zagrebu, Zurichu;
Za vse posebne želje pa skrbi naš Privilege club na telefonski številki:01–436 97 20 in naša Wellcome služba na lLtelišču Brnik:04-04-2363-460. Najdete pa nas tudi na Internetu Adria.Airways. Dobradošli spoštovani potniki!
With best regards!
Vidiš Nyc-to pa je pod temo Potovanje, ne pa tvoj prepir z menoj. Razumeš? V imenu Angel najdeš moj elektronski naslov, tam mi lahko pišeš. Tukaj gori, žal ne več! Enkrat za vselej ti to povem, da podaj si sama e-mail, če si že ravno tako pogumna. Ne piši več sporočil, ker ti ne bom odgovorila, tu gori ne. Razumeš? Pa ti Fadil? Ti je vsaj približno jasno, kaj je bila tema? Očitno ne!
lp
Angel*NYC je pisal/pisala:
>
> Nikoli ne reci nikoli….ce tega resnicno ne mislis…Ciao
> ljubavi!