Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potovanje z Oskarjem DA ali NE

Potovanje z Oskarjem DA ali NE

Oskar je zelo znižal standarde. Povsod šparajo, potovanja niso pri njih zanimivo sestavljena več, bolje it s kakšno manjšo butično agencijo, ki ve, kaj hoče in ima izkušene vodnike. Char, Samsara, Natoura. Oskar je postal industrija.

čak mal – a to se ve, da vodiči pobirajo maržo ☺☺
Ja zakaj pa potem kupujete tam, kamor vas vodiči usmerijo ☺☺

Pejte sami, mi smo skenslali vse agencije in potujemo raje samo se sami.

Odgovor na objavo uporabnika
178aaa, 03.06.2024 ob 00:16

Pejte sami, mi smo skenslali vse agencije in potujemo raje samo se sami.

Ja mehika je ena taka destinacija kjer je pametno sam tacat okoli in se pustit presenetit 🙂

bili dvakrat.

obakrat zadovoljni, vodica sta bila ok.

je pa kar drago.

Bili dvakrat, enkrat pred leti, enkrat za prvi maj. Zadnje čase so res dragi, včasih so bile skupine majhne, zdaj so velike, organizacija na zadnji poti za prvi maj je bila slaba. Vodici so do potnikov v redu, se pa ves cas menjajo, to mi je zelo cudno.

Oskar se je povsem pokvaril, postal drag in industrija. Mi je vodič razlagal, da jih sili, naj hodijo na “prostovoljne” akcije njegovih penzionov in koč zastonj delat. Zraven pa neka farizejska duhovnost? Ajej…

Bila 2 krat, obakrat zadovoljna. cene so edino mal visje, ampak je vse stimalo. obakrat sem bila na eur destinacijh.

letos grem ponovno z njimi, upam, da bo vse vredu. tokrat prvic azija.

Ah ne vem…, 08.11.2022 ob 16:09

Vse te agencije so se pokvarile…

NASVET:

1. Nikoli ne kupuj v trgovinah, v katere te pelje vodič ( cene prodajalec zviša, da lahko vodič pobere maržo)

2. Nikoli ne jej tam, kjer ti obrok zrihta vodič, raze ce ni vštet v ceni potovanja. Tudi tu boš preplačal, na račun vodičeve marže

3. Hotelske usluge ( savna….) rezerviraj sam, po hotelskem ceniku.

4. Vnaprej preveri številčnost skupine,potnikov.

VSE TO JE PREKLETO RES! SPLOH PRI OSKARJU. Z NJIMJ V MAROKU,NIKOLI VEČ.

Anonimno 8356, 12.06.2023 ob 11:31

Vodička ok, nakupi (arganovo olje) ok. Mogoče res malce dražje kot smo ga čez nekaj let kupili v Marakešu na bazarju, a bistveno bistveno boljše.

Ha, ha… Tipična oskarjeva klientela, debela denarnica in majhni možgani. Nategujejo jih 100 km/h, cepljeni debili jim pa ob skandiranju oskarizmov debilizmov še ploskajo.

arganovonolje smo preplačali 100x.

V Makaresu je ISTO IN NIČ SLABSE vec kot pol ceneje. Z Oskarjem nikoli več!

Odlično in enkratno.

Vse pohvale. Destinacija

Azija.

Vedno potujemo v lastni režiji, tokrat pa smo enkrat poizkusili z Oskarjem.

Vodenje je bilo ok. Presenetilo me je doplačilo, kljub temu, da nas je bilo 38, kar se meni zdi velika skupina. Obroke smo skenslali, saj nikoli ne porabimo toliko, kot so oni pobirali pavšala in smo jedli ceneje.

Program smo imeli precej natrpan. V lastno režijo nam ne bi uspelo spraviti toliko programa v tako kratek čas, za kar jih moram pohvaliti, saj imajo zadeve naštudirane.

Je pa vse skupaj za moj okus precenjeno. Sam ponavadi za potovanje zapravim dosti manj kot je bilo to prek Oskarja.

Včasih te zavedejo. Nazaj grede smo prestopali v Lizboni in vodič je predlagal samostojni obisk mesta, kdor želi. Naj po 4je skupaj vzamemo taksi in bo ugodno. Jaz se v teh prestolnicah kar dobro znajdem. Smo šli z metrojem, hitreje in ceneje. V bistvu zastonj, saj so nam odhajajoči potniki šenkali karte s še malo dobroimetja. Tudi sam postopam podobno in pri odhodu ponavadi pošenkam karte za mestni prevoz (npr. v Valenciji, Dublinu, Barceloni, …)

Jaz ga jemljem, 13.07.2024 ob 22:33

VSE TO JE PREKLETO RES! SPLOH PRI OSKARJU. Z NJIMJ V MAROKU,NIKOLI VEČ.

Jup, Oskar vodi v neke prodajalne, kjer se vodič zdila s trgovcem, da zaračuna veliko več kot ostalim strankam, da si potem dobiček razdelijo. Ker sem to vedela že prej, nisem kupovala nikoli tam, kamor so nas peljali.

Narod je kupoval tiste začimbe v Egiptu na tržnici, dali po 100 € za nekaj vrečk začimb in čajev, ki so bile celo v prodajalni na letališču (iste) tri četrt cenejše. Pri drugem trgovcu na tržnici jih pa sploh za drobiž dobiš. Jaz sem sopotnike pustila tam, da so kupovali na tistem štantu, sama pa šla k drugemu trgovcu in se seveda cenkala. Dobila 10 dkg čaja karkade recimo za 2 €, oni so pa za isto količino istega čaja dali 35€, s tem da so jim naložili, kako je to normalna cena za ta čaj bla bla bla.

S tem, da so eni vodniki veliko bolj goljufivi kot drugi. Recimo v Omanu nas je pa vodnik peljal na tržnico datljev, kamor so tudi domačini zahajali in kjer je bilo ogromno različnih vrst datljev, vsi po 1 €/ kg. Pa še ogromen plac za sedet zraven, kjer so bili datlji skupaj s tahinijem zastonj, si se usedel in jih jedel, pa njihov čaj zraven srkal. Kakor naletiš.

Nam je vodička razlagala, da so trgovine, kjer barantaš in se zbaranta približno na pol.

In so trgovine s fiksno objavljenimi cenami, kjer se ne baranta.

Je nisem vzel zares. Kjer se je barantalo, sem jaz plačal max šestino.

Kjer naj se ne bi barantalo, sem zbil cene na pol.

Oskar je cisti nateg. Aroganten, narcisoiden tip

Ti ki si šel iskat in dvigovati temo

Oskar je enkratno in čudovito doživetje.

Eni ste pač lenuhi za hotelske sobe in postelje cel dopust. To pa Oskar seveda ni.

Ne, seveda ne, Oskar je krizarjenje s krizarko. Bravo! Buticno🤣

Sol675, 17.07.2024 ob 23:50

Ti ki si šel iskat in dvigovati temo

Oskar je enkratno in čudovito doživetje.

Eni ste pač lenuhi za hotelske sobe in postelje cel dopust. To pa Oskar seveda ni.

Seveda, obstajata samo 2 možnosti: Oskar ali hotel+plaža. Hahaha. Veš, eni naštudiramo program parih agencij in kak vodič, izberemo a la carte kar nas zanima in gremo SAMI za pol oskarjeve cene! Ja, tudi v Mehiko, Peru, Indijo, Maroko…. si morš mislit?

Loool, 18.07.2024 ob 21:34

Seveda, obstajata samo 2 možnosti: Oskar ali hotel+plaža. Hahaha. Veš, eni naštudiramo program parih agencij in kak vodič, izberemo a la carte kar nas zanima in gremo SAMI za pol oskarjeve cene! Ja, tudi v Mehiko, Peru, Indijo, Maroko…. si morš mislit?

Daj ne blodi, mi  sami v Peru, Indija že 10 krat sami, Japonska, Vietnam, Južna Korea. Sedaj pa malo spremembe Oskar in vse pohvale. Profesionalni in brez pripomb.

In za tisto pol cene, ki jo tako izpostavljaš si pa popotnik, ja te prav vidim kakšen.

Oskar ti prodaja, da spiš v zanič hotelih in prevozih in ti jih zaračuna kot da so srednje do zelo dobri, za razliko te pa oskub in to razglaša za haha, posebno doživetje. Kdor je tako glup da na to pada, nej pada, se mu pa seveda vsi normalni smejejo. Pejte sami brez agencij.

Še dobr, da ste nekateri taki hudi popotniki, ki ste bli že povsod po en teden. Hudo oskar popotništvo :))). Fast food. McDonald’s.

Daj Peto ne bluzi.

Jaz potujem sama v vrhunskih hotelih in sem bila nato s potovanjem z Oskarjem zelo zadovoljna, kajti bolj si pristen s samo kulturo.

Bolje, da se na potovanje ne podaš, če želiš v revščini spati v luksuznih hotelih. Potem dete pojdi v Dubai.

Skregano z logiko potovati v revne dežele in čakati luksuz. Smešno.

Fastfood agencija, prenatrpani programi.

Jeseni načrtujem potovanje in iščem po ponudbi agencij. Veliko ponudbe za vsak žep.

Kaj je zdaj s tem Oskarjem? So dobri ali ne? Berem odzive na forumih in velika večina kritizira nastanitve, ki so menda zelo slabe.

Naj mi napiše svoje izkušnje nekdo, ki je bil z njimi na potovanjih. Tiste rekla in kazala mi ne povedo nič.

Hvala.

Bili letos. Cena kar visoka, potem se kar nekaj doplacil, tako da je naneslo se vec. Seveda, doplacilo za veliko skupino, nikoli nas ni magicnih 40, da bi lahko bili brez doplacila 🙂 Nakljucje? :))

Vodic zelo usposobljen. Urnik natrpan, malo časa za hrano, smo pa po drugi strani videli ogromno. Se lahko preustis vodenju in uzivas. Nastanitve: menjali smo 5 hotelov, od tega sta bil 2 nadstandardna, 2 standradna ter 1 bolj tako.

Veliko je odvisno kaksnega vodica dobis. Sem od sopotnikov slisala mariskaj, od tega, da pri enem potovanju polovica potovalcev pri prestopu v Istanbulu ni imela rezerviranih kart in so cakali na let do nasednjega dne.. Do tega da jih na letaliscu vodic ni prevzel, ker je bil v konfliktu z agencijo.. so pa tudi zelo pohvaljeni doloceni vodici.

Povzetek: ce je vodic dober in je spisan program dober, bi Oscarja priporocila, vedi pa, da bos izlet preplacala cca 30%. In iz izleta bos prisla prijetno utrujena 🙂

New Report

Close