potratna potica
Delala bi potratno potico, pogledala sem recepte na netu, pa ne vem, katerega naj izberem.
Radi imamo zelo sočna peciva, predvidevam, da bi biskvit raje namočila, da je res sočno sočno. Naj dam tudi file malo več, kot piše v receptu?
Kako jo pa potem zavijete v testo, da se robovi ne poznajo, kako lepo zadelat robove?
https://www.kulinarika.net/recepti/1667/sladice/potratna-potica-st-2/
Evo recept. Sama je ne delam, ker je preveč komplicirano in preveč dela. Naredim kar navadno potico in jo itak takoj pojemo.
Če nisi vešča peke, prej speči nekaj navadnih potic in biskvitov, šele, ko pridobiš prakso, prični s čim bolj kompliciranim. Vaja dela mojstra.
Zelo rada jo pečem…recept sem priredila glede na protvan, v katerem pečem…čist enostavna zadeva…ponavadi si biskvit spečem že 1 dan prej…delam po tem receptu https://www.kulinarika.net/recepti/1667/sladice/potratna-potica-st-2/.
sicer pa file narediš po okusu…jaz v orehe dodam med, poparim z mlekom, ne dam jajc.