Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika potratna potica

potratna potica

Delala bi potratno potico, pogledala sem recepte na netu, pa ne vem, katerega naj izberem.
Radi imamo zelo sočna peciva, predvidevam, da bi biskvit raje namočila, da je res sočno sočno. Naj dam tudi file malo več, kot piše v receptu?
Kako jo pa potem zavijete v testo, da se robovi ne poznajo, kako lepo zadelat robove?

Ta potica mi požre kar veliko časa zato je ne delam več. Letos so jo prodajali po 13e za kg.
Se mi sploh ne splača jo delat. Raje jo kupim. Naredim pa ogromno drugih dobrot. Raznolikih.

Meni teh ogromno raznolikih dobrot vzame ogromno časa. Sploh piškoti. Potratna se mi zdi fajn, ker medtem ko vzhajaš testo, pečeš biskvite in gre nekako vse eno za drugim breznepotrebnega čakanja, pa tudi biskvit lahko spečeš že zvečer za naslednje jutro.

https://www.kulinarika.net/recepti/1667/sladice/potratna-potica-st-2/

Evo recept. Sama je ne delam, ker je preveč komplicirano in preveč dela. Naredim kar navadno potico in jo itak takoj pojemo.
Če nisi vešča peke, prej speči nekaj navadnih potic in biskvitov, šele, ko pridobiš prakso, prični s čim bolj kompliciranim. Vaja dela mojstra.

Torte, rolade, pite, piškoti, vse mi gre b.p., sam kvašeno testo me heca.

Zelo rada jo pečem…recept sem priredila glede na protvan, v katerem pečem…čist enostavna zadeva…ponavadi si biskvit spečem že 1 dan prej…delam po tem receptu https://www.kulinarika.net/recepti/1667/sladice/potratna-potica-st-2/.

sicer pa file narediš po okusu…jaz v orehe dodam med, poparim z mlekom, ne dam jajc.

Jajca bolj stisnejo filo, a ne? Re

Jajca bolj stisnejo filo, a ne? Re[/quote]

Jajca bolj stisnejo filo, a ne?
Recept je genau za moj protvan. Daš več orehov, če ne daš jajc? Namočiš biskvit?

Biskvit lahko malo poškropiš z mlekom al mu dodaš še kaljico ruma…jaz nisem poškropila, ker naredim bolj sočne file, ki potem napojijo biskvit ravno prav.
Orehov nadev imam rada, če je bolj pacast, to potem popije biskvit. V orehe dam stepene beljake, saj dam sama v kvašeno testo le rumenjake.

pa še to…sama orehe nadomestim z lešniki, nam je boljše…sem pa dala 10 dag več, kakor piše v receptu…

hvala

New Report

Close