Potrč piše, da 99,9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi ne zna pravilno uporabljati maske!
Ti si čorav ali enostavno ne vidiš dobro?
Opazuješ ljudi?
Jaz ja.
Trgovke, preverjeno cel dan isto masko. Gor dol z rokami (pustimo to kaj se dotikajo vsega kaj se tudi stranke dotikajo) in s temi rokami po maski.
A misliš da se ne počohajo pod masko kdaj?
Stranke; Iz avte masko katera je uporabljana in neoprana ziher najmanj 5krat.
Iz žepa eni zmečkano direkt na čunko.
Eni je imajo na komolcu ko se pogovarjajo zunaj z kolegami.
Enima visi na usesu.
Naštevam dalje?
Veš kako se pravilno uporablja maska. Ni dotikanja ko se enkrat da gor.
Največ 2 uri potem se menja.
Po vsej logiki, katera vas je že doooolgo nazaj napustila ene, TRGOVKE BI MORALE BIT MRTVE OD TEGA SMRTONOSNEGA VIRUSA (čeprav ne verjamem vanjga da obstaja) Je možnost da ga preživite 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Resno?
Kak dokaz pa rabite?
Aja VEM.
NA Dnevniku niso povedal tega.
Če ni na TVju ni res.
Ti si čorav ali enostavno ne vidiš dobro?
Opazuješ ljudi?
Jaz ja.
Trgovke, preverjeno cel dan isto masko. Gor dol z rokami (pustimo to kaj se dotikajo vsega kaj se tudi stranke dotikajo) in s temi rokami po maski.
A misliš da se ne počohajo pod masko kdaj?
Stranke; Iz avte masko katera je uporabljana in neoprana ziher najmanj 5krat.
Iz žepa eni zmečkano direkt na čunko.
Eni je imajo na komolcu ko se pogovarjajo zunaj z kolegami.
Enima visi na usesu.
Naštevam dalje?
Veš kako se pravilno uporablja maska. Ni dotikanja ko se enkrat da gor.
Največ 2 uri potem se menja.
[/quote]
A si se specializiral na opazovanje ljudi z maskami? Eno in isto trgovko gledaš ves dan? Pa kako veš, da je maska neoprana, če jo ima človek v avtu? Tja si jih da, da jih vzame, ko gre v trgovino, a ne?
Izklopi malo to svojo bujno domišljijo!
A si se specializiral na opazovanje ljudi z maskami? Eno in isto trgovko gledaš ves dan? Pa kako veš, da je maska neoprana, če jo ima človek v avtu? Tja si jih da, da jih vzame, ko gre v trgovino, a ne?
Izklopi malo to svojo bujno domišljijo!
[/quote]
Jaz skoz opazujem ljudi in njihovo obnašanje, že prej sem to počel, sedaj pa počnem zaradi te situacije in ti povem zakaj.
Če se odloči katera da mi zateži je zbombadiram z argumenti (to sem delal na začetku) in so me vsi pustil pri miru.
Ja nosijo maske cel dan ene in iste. Ene je imajo pod nosem.
Ene nimajo mssk nego svoje neke izdelke, katere vidiš če greš večkrat na dan v trgovino (se zgodi da pozabim kaj kupit).
Kako vem če je maska neoprana? Vidi se da je umazana.
Če je potegne vun iz žepa to ni pravilna uporaba.
Če je da vun z retrovizorja )špegla v avtu) veš da ni pravilno uporabljana.
Pravilno uporabljana je zapakirana in se takoj ko se odpakira da gor.
To počneš tudi ti tak?
Ne bluzi. Nisem čorav jaz.
Potrcko je, kolikor vem, zdravstveni tehnik. Torej so ga v soli naucili, kako se pravilno uporablja maska. Da je nosil masko na vajah in pri praksi, ocitno ni bilo tako zivljenjsko ogrozujoce. Je tudi medijska osebnost, tako ali drugace. Vse to bi lahko skombiniral v prispevke, v katerih bi ljudi seznanil s pravilno uporabo maske in z osnovami higiene. Pa je raje zavzel pozicijo teleta in cvili o smrdljivem zraku. Zobna higiena, Marko?
Maske namerno ne uporabljam pravilno, zato da dobim kaj kisika, da ne omedlim od CO2. Drugače imam eno v avtu za obiske trgovin, kar je prav tako napravilna uporaba, ampak mene to eno figo briga. Če me že posiljujete z norimi maskami, si dam na nos, kar hočem in kakor hočem. Ko vas bo spet pamet srečala, se pa lahko pogovarjamo brez mask.
Sicer mogoče ne 99,9, velik procent pa res. Saj če samo po TV spremljate kaj počnejo, prime direktno za tisti del pred nosom in si jo popravlja. Če se s kom pogovarjaš grejo kapljice ravno na tisti del. Če si roke takoj umiješ ni problema. Če greš pa s tistimi rokami potem npr. v trgovino, avto, kakšno luč prižgeš,.. Si ga pa lepo raznesel povsod.