Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Potrdilo o skupnem gospodinjstvu!

Potrdilo o skupnem gospodinjstvu!

Kje ga dobim?

Sem googlala pa ne najdem 🙁

Hvala!

najbrž na upravni enoti, nisem pa zih, mal jih poklič pa povpraš.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

na upravni enoti sem ga jaz dobila…izdal mi ga je pa isti gospod ki mi je uredil vse za osebno izkaznico… sam pri nam je upravna enota ful majhnain je možno da več stvari isti ljudje urejajo…

Naša država nima pojma, kaj pomeni:”Skupno Gospodinjstvo”.

Pri različnih potrebah, si to različno razlagajo. Kakorkoli obrneš, vedno gre na škodo državljana.

Prijavljas ga na upravni enoti, sektor za notranje zadeve. Tam, kjer dobis vse dokumente. Ali pa preko euprave.

Bodi pozorna. Ce se, ko si se porocila, z mozem nista priavila skupnega gospodinjstva, ga uradno se nimata. Enako velja za otroke, rojene v Sloveniji. Sem zadnjic klicala informatorko na UE. Ko sem se porocila in preselila k mozu, me o skupnem gospodinjstvu nihce ni vprasal. Ko sem trikrat rodila, me nihce ni vprasal, v katero gospodinjstvo naj dajo otroka. Smi po sebi ga ne dajo v nobeno.

Sem pa upostevala samo nas pet pri vseh oddajah vlog. Me zanima, ce bodo tako upostevali tudi pri novi vlogi za otroski dodatek in vrtec.

Skupno gospodinjstvo je pri nas točno definirano in ni različnih razlag. Skupno gospodinjstvo je pri nas vezano na skupno stalno bivališče in na izjavo, da si z osebo v skupnem gospodinjstvu. Če se recimo prijaviš na naslovu tvojega moža, te ob prijavi vprašajo, če se želiš pridružiti njegovemu gospodinjstvu ali pa želiš ustanoviti svoje.

Vse urejaš na upravni enoti.

Mene stirikrat nihce ni nic vprasal. In vnesejo samo, ce ti reces, da to zelis.

Će si poročena itak upoštevajo vse družinske člane, torej tudi moža, pa četudi bi bil prijavljen v drugi občini.

Ma ne ga srat.

Pri nas je definirano, ne ga srat. ha ha ha

Davčna za potrebe dohodnine si to razlaga po svoje,
Davčna za potrebe olajšave pri nakupu avtomobila (če imaš več kot x otrok)
Upravna enota, po svoje.
Vpis v vrtec, po svoje
Socialna služba, za razne pomoči po svoje

Obrni se na dobrega pravnika, pa ti bo povedal kak tip “potrdila o skupnem gospodinjstvu” potrebuješ.

Će si poročena itak upoštevajo vse družinske člane, torej tudi moža, pa četudi bi bil prijavljen v drugi občini.[/quote]

Glej, vsi smo na istem naslovu, pa tasca in tast pa druzina mozevega brata. Midva sva si ustvarila novo gospodinjstvo, moz je bil prej z njegovim ocetom in mamo. Nic ne skrivam, samo ne zelim, da pri novih vlogah avtomatično upoštevajo še tasta in taščo. Ko sva se poročila je mož ostal na istem naslovu, pa ga o tem podatku ni vprašal nihče. Nisva sva se poročila v občini prebivališča. Ko sem po poroki šla urejat papirje, me o tem ni povprašal nihče. Trikrat sem rodila v pododnišnici, ki je v moji občini, trikrat izpolnila papirje za matične zadeve, pa vedno so mi naročili, da se tega ne izpolnjuje. KAPIŠ?

Će si poročena itak upoštevajo vse družinske člane, torej tudi moža, pa četudi bi bil prijavljen v drugi občini.[/quote]

Glej, vsi smo na istem naslovu, pa tasca in tast pa druzina mozevega brata. Midva sva si ustvarila novo gospodinjstvo, moz je bil prej z njegovim ocetom in mamo. Nic ne skrivam, samo ne zelim, da pri novih vlogah avtomatično upoštevajo še tasta in taščo. Ko sva se poročila je mož ostal na istem naslovu, pa ga o tem podatku ni vprašal nihče. Nisva sva se poročila v občini prebivališča. Ko sem po poroki šla urejat papirje, me o tem ni povprašal nihče. Trikrat sem rodila v pododnišnici, ki je v moji občini, trikrat izpolnila papirje za matične zadeve, pa vedno so mi naročili, da se tega ne izpolnjuje. KAPIŠ?[/quote]

Če niste nič posebaj urejali, potem imate vsi skupno gospodinjstvo. Če želite, 2 ločeni gospodinjstvi (starši, vi) morate to posebaj urediti na UE.

Torej ne gre vse avtomatično, no!!!

Glej, vsi smo na istem naslovu, pa tasca in tast pa druzina mozevega brata. Midva sva si ustvarila novo gospodinjstvo, moz je bil prej z njegovim ocetom in mamo. Nic ne skrivam, samo ne zelim, da pri novih vlogah avtomatično upoštevajo še tasta in taščo. Ko sva se poročila je mož ostal na istem naslovu, pa ga o tem podatku ni vprašal nihče. Nisva sva se poročila v občini prebivališča. Ko sem po poroki šla urejat papirje, me o tem ni povprašal nihče. Trikrat sem rodila v pododnišnici, ki je v moji občini, trikrat izpolnila papirje za matične zadeve, pa vedno so mi naročili, da se tega ne izpolnjuje. KAPIŠ?[/quote]

Če niste nič posebaj urejali, potem imate vsi skupno gospodinjstvo. Če želite, 2 ločeni gospodinjstvi (starši, vi) morate to posebaj urediti na UE.[/quote]

Po mojem pa ne. In tudi po birokratski logiki ne. Potem bi vsi iz večstanovanjskih zgradb morali nositi potrdila o ločenem gospodinjstvu, ker na istem naslovu živi tudi 500 oseb … No, pa če se omejimo na slovensko folkloro: oče, mama, en otrok, starejši otrok, žena, otroci v mansardi. Zdrava pamet pravi, da sta to dve gospodinjstvi in da v vlogo za OD ne vpisuješ še dohodkov svojih staršev in kot člana prijaviš še sestro.

Če niste nič posebaj urejali, potem imate vsi skupno gospodinjstvo. Če želite, 2 ločeni gospodinjstvi (starši, vi) morate to posebaj urediti na UE.[/quote]

Po mojem pa ne. In tudi po birokratski logiki ne. Potem bi vsi iz večstanovanjskih zgradb morali nositi potrdila o ločenem gospodinjstvu, ker na istem naslovu živi tudi 500 oseb … No, pa če se omejimo na slovensko folkloro: oče, mama, en otrok, starejši otrok, žena, otroci v mansardi. Zdrava pamet pravi, da sta to dve gospodinjstvi in da v vlogo za OD ne vpisuješ še dohodkov svojih staršev in kot člana prijaviš še sestro.[/quote]

Stanovanja v bloku so oštevilčena.
Drugače je v hišah, ki so bile grajene ponavadi kot enostanovanjske, pa potem predelane v dvostanovanjske. Mi smo imeli 2 ločeni gospodinjstvi, smo morali urejat na UE, tudi fizično ločeni stanovanji, hiša pa je uradno še vedno enostanovanjska.

pozdravljeni mene pa yanima v cem je fora in kaj je boljse za nas ker nas je v hisi 9 clanov imamo pa 3 gospodinjstva a je to ok al je bolje ce bi bili vsi skupaj pod eno gospodinjstvo/hvala ya odg lp

Trenutno sem še poročen in živim v objektu ,ki je last moje hčerke,v drugi občini kot je žena.

Tam plačujem tudi vse dajatve ,komunalo-voda, elektriko,čisto mesto-odvoz odpadkov,radio tv in mobitel.

Ker imam prihodke od penzije 660 evrov komaj shajam ,saj še do leta 2027 plačujem kredit 320 evro mesečno (za stanovanje ,katerega zaradi goljufije prodajalca nikoli nisem dobil)

Ker sem v postopku na sodišču nimam sredstev za odvetnika.Prosim ,če mi odgovorite ,če sem upravičen na brezplačno pomoč.

Hvala

New Report

Close