Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Potrebujem nasvet

Potrebujem nasvet

Pozdravljeni vsi,

prejšnje leto sem se znašel v čudnem položaju. Star sem 28 let, zaenkrat živim pri mami, starša pa sta se ločila pred 2 leti. Sedaj oče želi, da ga mama izplača v vrednosti polovice nepremičnine (starejša, a obnovljena hiša pribl. 30 km iz Ljubljane), ona pa je kronični bolnik z negarantirano prihodnostjo, ki ne bi mogla sama vzeti kredita za polovico bajte & jo še vzdrževati sama. Želi pa si tam ostati (kar je razumljivo glede na njeno diagnozo..), tako da razmišljam, da bi sam vzel kredit za izplačilo očeta, tudi če se potem odločim, da ne bom ostal pri mami (punco imam z drugega konca slovenije in še ne veva, kje bova živela na dolgi rok).

Kakor koli, moje vprašanje je, ali mislite, da bi lahko vrednost nepremičnine še zrasla v parih letih (če jo vsaj minimally vzdržujemo) ali bi bilo boljše, da prodamo sedaj in je to to?

ne spuščajte se v razmerja, vaših staršev.
lepo da želite pomagati, a se lahko zaplete in boste ob svoje življenje, želje itd..
skratka..
najbolje prodate sedaj, oče dobi polovico, mama mora poiskati novo bivališče, vi pa ste prosti bremen in se lahko odselite kamorkoli

Če je cena razumna in v kolikor si edini dedič, tudi nakup neumna odločitev. 1/2 odkupiš od očeta, drugo 1/2 pa boš podedoval po mami. Predvidevam da je alternativa prodaja in nakup podobne nepremičnine. Za kaj takega bosta itak morala (ali ti ali mama) najeti kredit za preostanek kupnine. Razen če mislita kupiti nepremičnino za 1/2 vrednosti obstoječe. Vse odvisno kakšen je dejanski dogovor in kakšna so razmerja med vami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close