Najdi forum

Potrebujem nasvet

Zadnje dni imam kar nekaj problemov z PC-jem. Sam se ugaša in ponovno požene, nemorem ga izklopiti razen z stikalom na napajalniku, večkrat se zaustavi in ga moram resetirat saj drugače ne dela. Zanima me kaj mi je storiti :

-naj ponovno inštaliram XP (profesional) kar čez sedaj inštalirane XP-je
-je to lahko virus? (sicer imam norton antivirus 2003)
-naj inštaliram vse na novo (hardwer-ej ,softwer-je….)

Hvala za nasvet

LP Fred

kdaj se to dogaja ?
če že kaj delaš delaj clean instal

Kot bi opisoval moj problem!! Dogaja se mi namreč enako (gl moj post nekaj strani nazaj “Poltergeist v moji sobi”!!)
Štos je v tem, da sem naredil reinštalacijo pa je pomagalo njente. Diski se ustavijo, lučka na gumbu za vklop včasih ja včasih ne, sam se prižiga nazaj, če ne izklopim napajalnika itd.
Posumil sem tudi na okvaro matične plošče, zato te prosim da napišeš model (sedajle jaz ne morem, ker nisem doma, mislim, da je 87xxC), pa se slišva!!
Naj pripomnem, da so nastavitve v biosu OK.

Si že poskusil z obnovo sistema na čas, ko je še deloval brezhibno? (žal včasih javi, da sistema ni mogoče obnoviti na zgodnejši čas)?

Ko se je meni pred meseci začel pogosto sam resetirat, je šla mama plata. Zamenjal sem napajalnik, RAM… nazadnje še plato. Sedaj je OK. Ni pa nujno, da je pri tebi enaka okvara.

Možni problemi z MB. Poskusi flashat BIOS, navadno pomaga :).
Grega

Andrej kaj si s tem mislil “Delaj clean instal”?

Moja matična je Abit KG7 Lite, stara je ravno eno leto, zato menim, da se ni še pokvarila , čeprav glede na to ,da se vsi kar naprej pritožujejo, da se jim je kaj pokvarilo ,je to čisto mogoče. Mnenja sem, da vsi posamezni izdelki (plošče, diski, ….) niso več tako kvalitetni, saj proizvajalcem enostavno zmanjka časa, da bi jih dovršili do konca.

Poleg, nevšečnosti, ki sem jih že naštel, se mi ob zagonu PC-ja pojavi sporočilo:
-CPU is unworkable or has been changed please recheck CPU soft menu

Otem ne vem ničesar, niti kam naj pogledam, da bi napako odpravil. Mi lahko kako pomagate? … hvala

Tudi moja je bila Abitova. Kvari se tako lanos kot kalos. Da ni to kakšna sabotaža, a?

Bo treba obvestiti 24Kur, oni bodo že izbrskali dodatne informacije, če ne drugače, bo tista kura počakala pred sodnijo z mikrofonom 24Kur.

clean install pomeni da formatiraš preden inštaliraš os na novo.

provaj še na http://www.slo-tech.com mislim da boš našel odgovor na napako.

Zal je ze prepozno ravno vceraj sem ga bil prisiljen formatirat na novo saj mi ni pognal niti windovsov enostavno je crknu ….. sedaj dela vredu upam da bo tako tudi ostalo… vse dokler ga spet ne zabase-m…. >-) …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close