Potrebujem nasvet
Pozdravljeni,
čez en mesec bom podpisala pogodbo za delo za nedoločen čas, ker sem se nameravala odseliti se mi zdi neumno plačevati najemnino za stanovanje, zato bi se verjetno odločila stanovanje kar kupiti.
Zanima me kakšne so možnosti da pridem do stanovanja, glede na to da prihrankov nimam ne vem kakšnih, saj sem z delom šele dobro začela, nimam niti nekega imetja.
Nekje sem slišala da je možnost nakupa stanovanja na hipoteko in me zanima malo več o tem.
Kaj se danes pravzaprav sploh splača oz. na kakšen način? Moj mesečni prihodek bo vsak mesec sigurno 1000€ ali več, torej sem pripravljena za stanovanje plačevati nekje 500€.
Kakšni so pogoji da sploh zaprosim za kredit/leasing za stanovanje?
Hvala in lep pozdrav.
Na primer: Imas 1000 EUR neto place, kar je 2000 EUR bruto. Na leto to znese 24000 EUR bruto. Recimo, (da delata oba s partnerjem, in da ima on enako placo). Torej, zgornja meja za stabilno hipoteko je 150.000 EUR, od tega recimo 30.000 EUR lastnega prihranjenega denarja, 120.000 EUR pa hipoteka. Rajsi manj, ker so ti izracuni delani za drzave, kot je to v hiperobdavceni sloveniji.
Izracun je nekako za spodobno fiksno obrestno mero, in 30 letno hipoteko.
______________________________________________________________________________________
Hipoteke so DOLGOROCNA obveznost. Vse, kar pise tu mora veljati za cas odplacevanja hipoteke (res je, da proti koncu vedno manj, saj lahko poplacas stari kredit z novim, ki je lahko bolj ugoden, ce je preostanek kredita majhen).
Obrestna mera. Ce imas fiksno obrestno mero, je racun malo bolj predvidljiv. Ce imas variabilno, poglej zgodovino in to, kaksne obrestne mere so se pojavljale po svetu zadnjih npr. 30-40 let. Enako velja za kredite v tujih valutah (CHF) – trenutno ugono
Tole v razmislek
LP France NEPR posrednik z licenco
P.S. ce bodo se kaksna vprasanja za nakup stanovanja pa se oglasite
Forum je zaprt za komentiranje.