Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Potres v Ljubljani!!!

Potres v Ljubljani!!!

A je kdo danes zjutraj približno ob 6.25 čutil potresni sunek?

Ma, me je zagrabila taka panika!

Samo sanjalo se ti je.

Ne, ni se ji sanjalo, jaz sem ga čutila v Kamniku. Ob isti uri, kakšno minuto prej.

nova
Uredništvo priporoča

Jp, Ljubljana Šentvid ob 6.23, kar občuten sunek.

Ljubljana Zg.Šiška. Nič čutila.

dobro jutro, že obdelano od bolj zgodnjih ptic!

To so znamenja skorajšnjega konca sveta!

Bil je sunek moči 3,1 ob 6,21. Center je bil malo JV od Domžal – več podatkov pa imaš na ARSO straneh.

ja, a si lahko misliš, da se že od samega začetka napoveduje konec 🙂

Ljubljana,
mene je tudi panika, sem se tresla še 10minut! Sploh ne bom ve gledala poročil in tega, imam v takih momentih vedno potem tiste najbolj grozne slike v glavi..

Tudi jaz sem ga čutila-Lj-Center

v mengšu je blo čutit, panike pa ni blo še…….

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

Povečana potresna aktivnost je čisto pričakovana, glede na “geo” spremembe. Že samo dejavnik pomikanja tečaja, ki je na severni pollobli sedaj že praktično v Sibiriji je dovolj za bolj ali manj intenzivne tektonske premike ob “subekvatorialnem” pasu, ki se posledično tudi “premika”.

Z vidika kroženja je namreč “logično”, da prihaja zaradi učinkov mase do rahlega raztezanja na območju ekvatorja (centrifugalna sila). V zadnjih letih se pol izrazito premika in zaenkrat ne zna nihče napovedati, koliko časa bo zadeva trajala.

Samega konca sveta zaradi tega ni pričakovati, je pa pričakovati taljenje ledu na območju “dosedanjega” pola in kasnejšo poledenitev okoli “novega” pola, spremembo v priobalnih območjih, kjer se lahko nekatere kopne površine spremenijo v morska dna, drugje pa obratno.

Pričakovati je tudi “izravnave” površine v “novem” ekvatorialnem pasu… Kje bo ta potekal, pa je zaenkrat težko napovedati. Obstajajo pa simulacije, kaj bi se zgodilo, če bi se zemlja nagnila za cca. 20 stopinj in če bi se nagnila za 40 stopinj.

V prvem scenariju (na grobo) bi današnja slovenija (podnebno) prišla v pas, podoben današnji Bavarski… V drugem pa bi prišli v subekvatorialni pas, podobno kot je danes območje severne Afrike. V drugem primeru bi tudi Alpe znale na nek način se “izravnati” – torej bi bilo na naših koncih več močnejših potresov, ki bi predstavljali pogrezanje alp. Zgolj za občutek.

________________________________________________________________________________ Če potrebujete pomoč pri izdelavi preglednic, poročil in programske opreme, bom vesel vašega povabila. Več o meni najdete na na http://office.blog.siol.net in na http://www.finance.si/blog.php?id=25 .

Se mi zdi da mešaš geografski pol in nagib zemljine osi vrtenja in magnetni pol. To dvoje ni isto in tudi posledice potovanja/menjave magnetnega pola niso takšne, kot opisuješ.

Da bi se pa dejanski geografski pol spreminjal pa prvič slišim.

Kirschvink, Joseph L., et al; “Evidence for a Large-Scale Reorganization of Early Cambrian Continental Masses by Inertial Interchange True Polar Wander,” Science, 277:541, 1997.

Sawyer, Kathy; “Global Shift May Have Sped Evolution,” Washington Post, July 25, 1997.

________________________________________________________________________________ Če potrebujete pomoč pri izdelavi preglednic, poročil in programske opreme, bom vesel vašega povabila. Več o meni najdete na na http://office.blog.siol.net in na http://www.finance.si/blog.php?id=25 .

New Report

Close