Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Povabljene smo doživele hudo presenečenje

Povabljene smo doživele hudo presenečenje

V soboto je prijateljica praznovala okrogli rojstni dan. Obljubila nam je noro babjo žurko. Prijateljice smo se dobro zorganizirale, kupile res hudo darilo in sestavile hecen program. Komaj smo čakale, da se dobimo. Pozvonila sem, potem pa prvi šok, vrata mi je odprla prijateljica z masko na obrazu. Wtf, sem si mislila. Kaj je okužena? V istem trenutku pa mi je v roke pomolila zavojček s testom za samotestiranje. Prav debelo sem jo gledala, ona pa meni, da ve da nisem cepljena, lahko pa da ji pokažem tudi test, če imam še veljavnega, sicer v avto narediti test in počakati na rezultat. Debelo sem pogoltnila, poskušala ohraniti mirno kri in jo vprašala, če nas o pogojih za udeležbo na njeni rojstnodnevni zabavi ni mogla obvestiti predhodno, saj bi v tem primeru udeležbo odklonila. Enostavno ne prenesem palčke v nosu. Čeprav nisem cepljena in tudi prebolela ne, nisem bila niti enkrat testirana. Izogiban se vseh možnih krajev in ljudi, delam od doma, v trgovine ne hodim. Vse kar imam stika z ljudmi, so one, moje prijateljice, potem pa ona takole. Zdi se mi, da je šla čez mejo, posebaj, ker gre zame, ki pazim še bolj kot ona. Obrnila sem se in odšla domov, z zelo grenkim priokusom. Mislim, da se je naši jubilantki odpeljalo, ostale prijateljice, ki sem jih povprašala za mnenje, so se izgovarjale, da so cepljene ali zaradi službe testirane, da pa so bile tudi one precej šokirane nad njenim dejanjem.  Skrbi me, da bom zaradi testa na korono ostala brez prijateljice, ker tole je šlo resnično predaleč. Od tistega dne se mi sploh ne oglasi.

Lej, ce te zapustijo prijateljice zato ker nisi čeplena, nic ne skrbi. To niso prave prijateljice. V normalnem svetu jih imenujemo … znanci.

Mimgrede … to je bil jasen dokaz, da te ne zeli tam. Verjemi mi, psihologija je moja čednost…

Tako pac je….

Dopoldan je mene ena princesa testirala. Pa še telefonsko cifro sem ji moral dati.

Vse kaže, da se je v korona času ljudem res začelo kisati.

Vse lepo in prav, super tudi za odgovornost, ki jo je pokazala tvoja prijateljica, način na katerega je to izvedla pa bode v oči.

Iz ene skrajnosti v drugo. Na eni strani cepljeni, na drugi anticepilci, a vsem skupaj je skupno, da se nam že vem malo keglja.

Če se ti prijateljica ne oglaša, pusti jo. Naj ona naredi naslednji korak, če hoče. Njen odnos do tebe je bil hudo zgrešen.

Torej, vse so bile ali cepljene ali testirane, ti pa nič od tega, da bi se samotestirala, se ti je zdelo zamalo – ampak a veš, morda se je tudi jubilantki zdelo zamalo, da nisi pripravljena napraviti niti enega preprostega samotesta, da bi se ona in vse ostale počutile bolje, vedoč, da ste vse prisotne zdrave? Prav ji dam.

Sploh pri samotestiranju imaš palčko na koncu nosu in ne v nosu. Vse skupaj traja minimini časa.

Vorašanje je samo, katera ima večji ego.

Eh… kaj češ. Ta tvoja frendica še ni osvojila PCT pogoja… za žurko. 😎

P – pijača C- cigareti, T – tulum

.https://www.youtube.com/watch?v=YEq-cvq_cK4

Odgovor na objavo uporabnika
Ta šokirana, 26.10.2021 ob 00:19

V soboto je prijateljica praznovala okrogli rojstni dan. Obljubila nam je noro babjo žurko. Prijateljice smo se dobro zorganizirale, kupile res hudo darilo in sestavile hecen program. Komaj smo čakale, da se dobimo. Pozvonila sem, potem pa prvi šok, vrata mi je odprla prijateljica z masko na obrazu. Wtf, sem si mislila. Kaj je okužena? V istem trenutku pa mi je v roke pomolila zavojček s testom za samotestiranje. Prav debelo sem jo gledala, ona pa meni, da ve da nisem cepljena, lahko pa da ji pokažem tudi test, če imam še veljavnega, sicer v avto narediti test in počakati na rezultat. Debelo sem pogoltnila, poskušala ohraniti mirno kri in jo vprašala, če nas o pogojih za udeležbo na njeni rojstnodnevni zabavi ni mogla obvestiti predhodno, saj bi v tem primeru udeležbo odklonila. Enostavno ne prenesem palčke v nosu. Čeprav nisem cepljena in tudi prebolela ne, nisem bila niti enkrat testirana. Izogiban se vseh možnih krajev in ljudi, delam od doma, v trgovine ne hodim. Vse kar imam stika z ljudmi, so one, moje prijateljice, potem pa ona takole. Zdi se mi, da je šla čez mejo, posebaj, ker gre zame, ki pazim še bolj kot ona. Obrnila sem se in odšla domov, z zelo grenkim priokusom. Mislim, da se je naši jubilantki odpeljalo, ostale prijateljice, ki sem jih povprašala za mnenje, so se izgovarjale, da so cepljene ali zaradi službe testirane, da pa so bile tudi one precej šokirane nad njenim dejanjem.  Skrbi me, da bom zaradi testa na korono ostala brez prijateljice, ker tole je šlo resnično predaleč. Od tistega dne se mi sploh ne oglasi.

Žalostno

Hudič jemlje svoj davek…

Ne sekire se, če se ona ne oglasi, važno, da smo se mi tukej oglasili..

Ne bos verjela, a odjebal sem vse anticepilce.  Z idioti se pa res ne bom druzil, pa ni vazno so testirani ali ne.   Tukaj se vidi, kdo je neumen- ta ki nasprotuje znanosti.

Tudi jaz sem ostala zaradi korone brez prijateljic tako kot ti.

Samo, da sem jaz na drugi strani. K meni so želele priti med največjim valom korone, ker se ravno niso imele kam dat in so si izbrale mene za ubit čas. Skrajno nespoštljivo in neodgovorno do mene in vseh ki živijo z mano.

Mogoče bi se pa ti lahko družila z mojimi bivšimi frendicam, jaz pa s tvojimi.

in, če bi ti videla, da si pozitivna? Mislim, pri testu? Bi šla vseeno k drugim, bi vseeno žurala, pila, se smejala z vsemi ostalimi, negativnimi? Bi jih lepo okužila, one pa njihove doma in v njihovih službah?

Seveda bi, saj si zagrižena antivaksarka, ki misli, da se ji ne more zgodit, da zboli.

Navadna egoistična pra sica si, vedi to.

Odgovor na objavo uporabnika
Sva na istem, 26.10.2021 ob 07:22

Tudi jaz sem ostala zaradi korone brez prijateljic tako kot ti.

Samo, da sem jaz na drugi strani. K meni so želele priti med največjim valom korone, ker se ravno niso imele kam dat in so si izbrale mene za ubit čas. Skrajno nespoštljivo in neodgovorno do mene in vseh ki živijo z mano.

Mogoče bi se pa ti lahko družila z mojimi bivšimi frendicam, jaz pa s tvojimi.

Od tistega dne ko sem jih zavrnila, se tudi one meni ne oglasijo več. Našle so si drugo zabavo.

Prav bi bilo, da bi te tvoja prijateljica prej obvestila, sploh če ve, da nisi bila cepljena. Tako se ne dela! Sicer pa se malo zamisli tudi nad sabo: marsikdo sploh ne ve, da je okužen in ne zboli, lahko pa hudo zboli tisti, s katerim se je družil. Ne mi zdaj o tem, kako si zaprta doma v kleti in vidiš druge ljudi samo skozi lino v steni.Nikoli ne veš,v bolnici so tudi mladi. Virus je nepredvidljiv. Meni se zdiš zelo egoistična, da ne moreš žrtvovati tiste minute za testiranje, zdaj sploh, ko okužbe tako strmo naraščajo. Če ti je že vseeno za druge (kar ti očitno je), ti pa ne bo zase, ko boš v primeru kakšne druge bolezni ali poškodbe ležala na hodniku ali v šotoru pred bolnico, ker bodo vse drugo zasedli kovidni bolniki, ki so se znašli tam zaradi takih, kot si ti!

Ne se preveč sekirat. Me pa preseneča, da ni vseh testirala, saj so prav cepljeni največji prenašalci.

Glej, tudi jaz nisem cepljena in se nimam namena cepit, za sluzbo se ne testiram, se pa testiram, ko moram cez mejo. Zdaj se bom v slabih dveh tednih testirala 4x ali 5x.

Doma imam hitre teste iz lekarne, za vsak slucaj. Sicer se nisem bila na tem, da bi morala preverjat, ce sem fasala korono ali samo prehlad, ampak test caka,zima bo dolga.

Zakaj ti je to tak problem?

Ne preneses palcke v nosu, a nisi niti poskusila?!

Druga stvar, glede na trende okuzenosti, bi se morale vse testirati, cepljene, prebolele in necepljene! Edino tako bi bile lahko sigurne, da nobena ni okuzena.

Razumem, da se nekdo ne zeli cepit, tudi jaz se ne zelim, ampak tole antitestiranje, ne glede na cepljenost, mi je pa totalno mimo!

https://www.mojvideo.com/uporabnik/thinker031/slika/slika-767426/767426

Sem necepljena in neprebolela, se pazim.

Ampak – žurka pri nekom doma, glede na število ljudi v relativno malem prostoru in testiranje? Sem takoj za!

Pa ne samo jaz, kar vsi po vrsti, tudi prebolevniki in cepljeni. Bi bila vesela.

Razno zdaj imamo primer v službi, ko je bila sodelavka na testu pozitivna. Julija cepljena. Okužil jo je sin, prav tako cepljen, v začetku avgusta. Nalezel se je v šoli.

Ravno v soboto smo imeli debato kakšni ljudje smo v Evropi. Prišli smo do sklepa, da gledamo samo nase, kaj je meni bolje. Pri tebi se pa sliši samo jaz, jaz, jaz. Prav ti je.

V Aziji pa je ravno obratno ljudje se obnašajo kako bo družbi bolje, zato tudi nimajo problemov z covidom. Lep primer je Hong Kong kjer sploh nimajo okužb, pa živi v njem vse živo. Vsak, ki zboli gre v bolnico neglede na stanje, vsak ki je imel pa samo stik gre pa v karanteno v hotel na lastne stroške plus kazni so enormne, pa se noben ne buni za svobodo in ne vem kaj. Vsako potovanje ti prinese 14 dni plačljive karantene ko se vrneš.

že samo to da se izogibaš judem zaradi bolezni, ki je stara in je že od nekdaj v naših življenjih, je neumno. Potem pa, da se nočeš tesirat s palčko, s katero samo malo počohaš ob nosnici, je absurd. Če je pač to želela, je to želela. A je bilo to tako težko narediti? Ti ni treba test za samotestiranje vtaknit globoko v nos, samo malo ga pomoliš ob začetku veš. Zadeva je hitro narejena in rezultat negativen. To je vse.

Če si ti neumna, da samo sebe brez razloga izoliraš, si pač ti neumna. Ni treba biti cepljena, tudi js se ne bi cepila, ampak za vse ostalo? Kaj ko zboliš, zboliš za vsako neumnost, vsak mraz, vročino, prepih? Si zavita v vatko? In zakaj za vraga v trgovino ne hodiš? Kakšni ljudje misliš da gredo tja?

Misli, tudi tisti, ki si mislite, da ste oh in sploh, ste padli na finto corone in vso frenzy povezano s tem. Življenje se ga živi, če zdravo ješ, se gibaš, redno zdračiš hiše, hdega ti ne more biti, ampak ljubica, naravno je, da ljudje zbolimo. Kaj ko se prehaldiš je pri tebi cela drama ker malo šmrkaš? In kolegica si je, glede na tvoje vedenje, mislila, da imaš corono, da si jo imela, ali da imaš kaj drugega grozno hudega, in se zato samoizoliraš. Noben pr zdravi pameti tega ne bi počel. Zunaj je lepo, obravano jesensko in ti zaprta v hiši? tudi po trgovini se je lepo sprehajat, pogledat kaj je novega in ti zaprta v hiši?

malo se zamisli ti nad svojim početjem ne obsojat kolegice k ti je dala test. Ti si bila do nje nevljudna, neolikana in nesramna – napisala si da si se brez lepih besed obrnila in odšla. In đe pričakujep da te bo klicala? tudi js ne bi na njenem mestu. izpadla si vzvišena kura

Avtorica, daj si boljšo zgodbico izmisli. Tole je bilo že v malce drugačni obliki objavljeno. Skoraj enak tekst, samo tam je šlo za otroško žurko.

Drugače pa ja: taki testi so odlični, če se greš neko žurko.

V zadnjem tednu sta bila v moji bližini dva primera, ko je tako zasebno druženje bilo prostor, kjer so se ljudje nalezli.

Mislim, da ne bi bilo prav nič narobe, če bi se testirali ob prihodu.

To ni prijateljica. Razumljivo je, da se v tem času eni bolj bojijo korone, drugi manj. V to nimamo niti pravice posegati. Vsak zase najbolje ve.

Druga stvar pa je način, kako te je sprejela. Prava prijateljica bi ob povabilu ( ustnem) povedala, da se boji okužb in , da te prosi, da se zaradi tega testiraš. Mislim, da bi jo razumela. Če bi se odločila (kljub normalnemu povabilu), da se ne boš in posledično ne prišla, ti prava prijateljica ne bi zamerial. Tudi ti njej ne normalnega povabila.

New Report

Close