Povečan obseg dela

Spoštovani.
Pred kratkim sem na delovnem mestu prejela nove zadolžitve (nadomeščanje delavke, ki je odšla na porodniško), ki mi zraven obstoječega dela zavzamejo vsaj 3-4 ure dnevno. Tako dejansko moje delo zaostaja, s čimer je seznanjen tudi najin nadrejeni. Vendar ni kakršnega koli odziva.
V kolikor sem seznanjena, je delo izven opisa delovnega mesta oziroma povečan obseg dela opisan in določen v 95 in 96 členu Zakona o javnih uslužbencih. 96 člen sicer določa, da lahko predstojnik določi omenjeno delo in tudi plačilo za povečan obseg dela oziroma nadpovprečno obremenitev. V zakonu pa ni določeno, koliko lahko to plačilo znaša.
Prosila bi za pomoč, predvsem glede zakonske podlage za višino plačila ter v katerih primerih delavec v državni upravi do tega plačila ni upravičen.
Hvala za sodelovanje in lep pozdrav.
Če prav razumem v vašem primeru pride v poštev samo 96. člen ZJU, kajti 95. govori o drugem delu NAMESTO vašega, vi pa opravljate še drugo delo POLEG svojega. 96. člen pa razumem tako, da če predstojnik sprejme pisno odločitev o povečanem obsegu dela, potem mora v istem dokumentu določiti še plačilo za tako dodatno delo. Če torej dodatno delo opravljate, ste upravičeni tudi do dodatnega plačila, katerega višino določi predstojnik.
Lep pozdrav,
Katarina

Pozdravljeni!
V našem podjetju vlada popoln kakos ali lahko bi rekla, popolno izkoriščanje delavcev. Tudi meni se je obseg dela znatno povečal, oziroma delam dela, ki niso v opisu mojega delovnega mesta. Pred nedavnim sem nadrejenemu to omenila, da me naj za 5 % stimulira, pa sem dobila odgovor.:
Sem vaš nadrejeni in po navodilu – naročilu nadrejenega morate opravljati delo, ki se vam reče. O dodatni stimulaciji ni govora. Imam 31 let delovne dobe in moj bruto dohodek z 10% stimulacijo znaša 158.000,00. Ker sem bila pred kratkim tudi v bolniškem staležu cca 1 mesec so mi med ostalim vzeli tudi dodatek, ki bi mi pripadal za minimalno plačo. Je to v redu?
hvala l.p.
Minimalna plača pripada delavcu za opravljeno delo, res pa je nadomestilo za čas bolezni lahko nižje od minimalne plače.
Lep pozdrav,
Katarina

lPozdravljeni!
V našem podjetju vlada popoln kakos ali lahko bi rekla, popolno izkoriščanje delavcev. Tudi meni se je obseg dela znatno povečal, oziroma delam dela, ki niso v opisu mojega delovnega mesta. Pred nedavnim sem nadrejenemu to omenila, da me naj za 5 % stimulira, pa sem dobila odgovor.:
Sem vaš nadrejeni in po navodilu – naročilu nadrejenega morate opravljati delo, ki se vam reče. O dodatni stimulaciji ni govora. Imam 31 let delovne dobe in moj bruto dohodek z 10% stimulacijo znaša 158.000,00.
Ali moramo res po naročilu nadrejenega opravljati dela, ki niso v opisu delovnega mest?
L.P-
Forum je zaprt za komentiranje.