Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Povečanje premije …

Povečanje premije …

Jani, nekaj moram dodati k tvoji razlagi, v vaš prid, jasno. Ko sem spoznala moža, je bil zame kot nadangel Gabrijel. Nekaj nepopisno lepega, nekaj čudovitega, nekaj samo mojega, nekaj, kar bije zame in jaz zanj, nekaj ….. kar vidim še danes in verjetno vedno bom. Mož se je v teh sedemanjstih letih zredil, lasje so mu posiveli (je drugače črn kot oglje in ima modre oči!! da zaradi njih človek dol pade!!), pa ne le na zalizcih, kar naj bi moške delalo šarmantne, to ne, na sredi glave (hvala bogu tam, kjer se ne vidi sam, če nima ogledala zadaj – je torej pripravnik za meniha!) se mu pojavlja plešavost, bojlerčka je kar za eno dobro in prijetno kopanje…. No, tkole je videti danes, vendar le, če ga gledam od drobnogledom. Jaz vidim še vedno takega, kot je bil, ko sva se prvič videla. Prijeten človek, ki mi nudi to, kar potrebujem in kdaj pa kdaj še kaj več, kot to, po čemer sprašujem. In globina njegovega pogleda je še vedno …… zelo močna! Toliko o moških in njihovem staranju. Vse nas jemlje zob časa, a naj brž vidimo svoje najdražje, in nato tudi svoje prijatelje, znance, kolege take, kot jih vidimo in gledamo v času našega poznanstva.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Tko.. jest plačuje dodatno zavarovanje… osnovo. Žena plačuje nadstandard in do sedaj je bilo tako, da če nadstandarda nisi porabil, si konec leta pri svojem zdravniku dobil recepte za… recimo temu potrošno blago: povoje, aspirinčke, spreje, torej stvari ki niso bile čisto, strogo tabletke pa pilule pa tko.

No in je zdej ta bnda zborniška na ZZZS ukinila tudi to. Banda! In tako bo sedaj žena fino plačevala nadstandard in ker ga pač ne izkoristimo (sej je prov tako, če nisi bolan je pač .. fino a ne :), smo sedaj še ob tisti del dodatnega zavarovanja, ki naj bi pomenil.. nekaj boljše storitve.

In zdej… se vprašam…. tole:

Če vsi plačujemo neki dodatna zavarovanja, če recimo desetina ne izkoristi niti osnovnega in recimo 1/4 vseh teh ki plačujejo izkoristi… trojno vrednost teh storitev…. še vedno, po moji logiki ostane precej denarja neizkoriščenega. In kje.. banda zavarovalniška je pol ves ta denar….

In na koncu… ma je tole pisanje čist brez veze, ker.. s tem sem se samo spucal.. od tega pa ne bo nobene koristi….. Še vedno bodo razni Arharji vodili zavarovalnice in si izplačevali eno mojo letno plačo na mesec, še vedno bo en kup nezadovoljnih zavarovancev in koristnikov zdravstvenih storitev in še vedno…. bo vse isto

Psi lajajo.. karavana gre dalje….

Pa lep dan!

Jani

Marija, popolnoma se strinjam s tabo. Sej jest tud še vedno na tak način vidim mojo ženo… otroka sta še skoz mjhna…. namreč, jaz nisem govoril o tem, kako jaz osebno vidim svoje najbližje, svoje prijatelje.. sem samo nekako odgovoril Barbari, čeprov je post pod zajčkom, da ne gledamo vsi dedci na ženske enako. Torej.. za moj ok… je lahko… ena ženska pri 50 lepa, za drugega pa grda ku smrtni greh.. isto verjetno velja za ženske 🙂

To, Marička, je bil namen mojega pisanja 🙂

Lep dan!

Jani

Ljubi Jani, lepa hvala. Saj sem razumela, pa sem hotela le dodati svoje mnenje in svoje videnje ljudi, ki jih imam rada. In še nekaj – fant moj zlati, pa ostali, ki manjkate: da ne govorim o najčudovitejšem smehu našega Bruskota, o modri premodri in bogati resnosti našega Gabrijela, o temni in obetajoči črni, neznani globini oči našega Dalmatinca, da ne govorimo o nepotešenem hrepeneju našega Levčka, zviti lisjačnosit Lisjaka, da ne govorimo o našem Mišonu, ki naj bi dobil podmladek, da ne govorimo o košatosti brkov našega ježka, da ne govorimo o …… pismo, štrena se je utrgala, zdaj moram narediti vozel in potem gremo naprej ……. tako vidim in tako so mi v srcu naši fantje.

In, pazite fantje, ta zgodbica pa je res samo ZA VAS!
Vroca zgodba
>
> Moj znanec je clovek, do katerega narava pac ni bila posebno radodarna.
> Majhen in suh, sama kost in koza ga je. Rahlo grbast in eno ramo ima visjo
> od druge. Ozka ramena in siroki boki, v obraz nekaksne nezdrave pege in
> popolnoma plesast. Usta brez zob, nekaj skrbin se posveti, ko se zasmeji.
> In smeji se redko. Nikoli se ni ozenil, kar jaz samo po sebi ne smatram za
> handi cap. Jaz pravim, da ni veliko zamudil…ampak s svojo pojavo zelo
> tezko dobi zensko. Mislim, da je se zmeraj nedolzen. In tole se mu je
> zgodilo prejsnji mesec, ko je obiskal nase glavno mesto.
> Stopil je v bliznjo gostilno na kavo in sedel za sank. In potem je v
> gostilno prikorakala takoj za njim atraktivna visoka crnolaska in zraven se
> naravnost presunljivo lepa. In je sedla za sank na barski stolcek zraven
> njega in ga meni nic tebi nic vprasala, ce bi sel z njo.
> Stanuje samo eno ulico naprej v veliki hisi. Nujno je in res bi ji veliko
> pomenilo, ce bi jo pospremil domov. In potem ga je zapeljivo pogledala z
> zelenimi ocmi in ga cisto narahlo poljubila na nos. In na nosu je imel,to
> sem pozabil povedati, prav grdo bradavico.
> Mojemu znancu je skodelica s kavo skoraj padla iz rok.
> Saj se je vedno trudil. Ko je bil mlad, je hodil po veselicah in plesih in
> disko klubih. Povsod je bilo isto. Njegova neugledna zunanjost je odvracala
> zenske od njega. Le katera bo sla plesat z grbavcem ? In tule se mu je pa
> nenadoma atraktivna lepotica nastavljala sama in ga vabila k sebi
> domov…Izjecljal je nekaj kot, da se strinja in da bo sel z njo in je na
> dusek izpil kavo. Ona je placala zapitek in sta sla. Res je bilo samo pet
> minut hoje in po poti je lepotica, za glavo visja od njega neumorno
> cebljala. Da zivi v veliki hisi in da je grozno osamljena.
> Da moza skoraj nikoli ni doma, ker je obseden s svojim delom.
> Pravi deloholik. In ze sta vstopila na dvorisce razkosne vile in gospa je
> vtaknila kljuc v kljucavnico in odklenila vrata in ga nezno porinila v hiso.
> Nista pila kave. Naravnost v spalnico ga je peljala in s svojimi zelenimi
> ocmi ga je zapeljivo prosila, naj se slece. In ni mu bilo treba dvakrat
> reci.
> Cmok je imel v grlu, cutil je, da bo njegova nedolznost danes izgubljena za
> vedno. Slekel je suknjic in belo srajco in hlace in ostal v sami majici in
> gatah. Vprasal jo je, ce naj slece tudi to in ona mu je rekla, da lahko
> spodnjice zaenkrat zadrzi, majico pa naj le slece.
> Obstal je tam pred njo in rekla je, da se vrne cez trenutek. In res so se
> kmalu odprla vrata, vstopila je in za roko je drzala dva majhna fantka.
> Vidita, je rekla, takale bosta pa vidva, ce ne bosta jedla spinace!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

No, ekola, če že hočeš…Jani tu sva si enaka. Že dolgo ne gledam več na zunanjo lepoto, je relativna. Tam nekje pod menoj si napisal o tem. Imam znanca, ma lahko je tudi prijatelj, ki je lep kot ” smrtni greh “, ma padeš dol, res, riskanten poklic ( specialec )…postava, da te peljejo, lep ksiht, ampak ga ne bi marala za nič na svetu ( karakter )no, v primeru, da bi on mene hotel hehe staro kokoš :)))) definitivno ga ne bi hotela. Kot frenda se super zastopiva, ampak tudi zakon z ženo mu je šel po zlu ( lepo ženo ), pa kuha , pere, sesa, dela vse, ampak je težek ko cent…
Mene zapelje notranja lepota, duša človeka, ta nekaj zame velja, pa če je slep ali hrom, ja samo da je dober in pošten!

mariči … tam si napisala nekaj .. kar je meni že dolgo dolgo skakalo ke nekam v .. želodec :))) res … napisala si fenomenalno :)) TKO !!!

B.

Thank you, very much! Morala sem, res morala! Tudi iz mojega želodca se je moralo preseliti tja, kamor paše!

Jani … ni desetina, ki ne izkoristi …. definitivno ni samo desetina !!!

edino pravilno … !!

si zdej spucan?

ja tkole je .. vedno je fino da se besede usujejo … pazit je samo treba .. kam padejo 🙂

jani .. sej moje mnenje je isto .. sam ne mi zdej rečt, da ti delujem kot nekdo .. ki je preobremenjen z zunanjim izgledom ..

.. sej tuki sploh ni bilo govora o notranji lepoti .. samo kako leta vplivajo na … in €-jih … no tko …

sicer pa B. ve da ima Jani kar se tiče lepote .. takšne in drugačne .. pojme povsem razčiščene !!

🙂

hja Barbara.. jest sem računal na … full majhn del populacije ki res ne izkoristi ugodnosti. Koliko pa je takih.. ki to delno izkoristijo…. :))

Barbi… madona, ugotavljam, da mi paše tud komentirat 🙂 ne sam lubčke pošiljat :))))))

lubčka za mojo ribico 😉

ko malo prese :)))))))))))))))))))))))))))))

no sej.. sej se mi je zdelo…. kot da bi psu ponujal kost skozi šipo…

Jani se bo od zdej naprej pazil vitkih, visokih in lepih črnolask!!!

Ja viš, zajček…. kako so merila nas…. ljudi različna. Eni bi pa umrli za to, da bi dobili .. imeli dečvo high society, po možnosti bjondo, pa da bi mela še vlik dnarja…. Spet druge stermijo za postavnimi dedci… s telesi kot omare ( pa ne mislim tukaj debelosti, da ne bo pomote :))

No.. ma dalo bi se pisati še pa še 🙂 pa.. sej vemo.. vse 🙂

Jani je danes full filozofsko nastrojen in bi lahko …. filozofiral… do večera :)))

Kaj sem jaz vse tule zamudila !
Na to temo je pa ravno vceraj padel en vic,če sploh je vic :
Starcek,ves kruljav, se je komaj privlekel do vrat,mim gre pa
čil možakar,se mu starček zasmili pa ga pomiluje:”Ja,ubogi,
vi pa res trpite…..”,pa se starček malo vzravna in odgovori:
“Kaj ubogi,kaj ubogi ! Dokler je na človeku še kaj trdga najt,
ni nič ubogi!”

No,ta je pa tako razumel znucanost…

eh, ja, danes ni moj dan za take razprave . :)))))))
Vem samo nekaj, da mah niččč….

Zajček,kaj je z mahom…

Uh, moker je . Vse je mokro, še detelja . Grem se skrit na senik, tam je suho. Mogoče bo kdo tam :))))))

Ne se skrivat.

A veste,da sem tudi jaz že v tistih letih,ko človek človeka začne bolj poslušat kot gledat. Ma,men se zdi prav dobro,da sem že tu.

… se gremo metat v seno :))))))))

Jaz sem za :)))))))))
pa koruzo pečt, pa krompir….

Fino je bit s to pametjo par let nazaj :))))))))

ma neeeeeeeeeeeeeeeeeeee :))))) sam.. sem dal eno moško izjavo o….. staranju in pojmovanju lepote 🙂 Očitno sem pač danes edino muško tuki in ni da bi pustil samo ouncam.. debato pelat :))))

Ja, Jani ma pospravlen, kar se tiče lepote …. take al drugačne in.. Barbi mi sploh ne deluje kot nekdo, ki je preobremenjen z zunanjim izgledom…..

New Report

Close