Povečanje prsi

Ja, moji kolegici je Dr. Fabjan iz Kranja odsvetoval vsadke napolnjene z fiziološko raztopino; zamuden in neroden postopek impliciranja, potem pa baje še neprestan občutek “klonkanja” – pretakanja tekočine v prsih. In da se to zelo sliši. Baje so silikonski vsadki tipa silikon-netekoči gel kar v redu. Pa anatomske oblike, ne take samo okrogle, da potem zgleda, kot da imaš gor pripopani dve krogli in je full očitno…..

Po pogovoru z dvema mojima prijateljicama, ki sta pri nas opravili operacijo, razgovor pa pred operacijo tudi pri Glumičiću, dr. med. , posredujem zaključek.
Zakaj bi pa Glumičić bil v prioriteti pred slovenskimi lepotnimi kirurgi?Ker je mlad in lep, profesionalen? Baje nekaj časa sploh ni dajal certifikatov za vsadke, pa računov tudi ne, nekaj časa je uporabljal le okrogle vsadke, po katerih so prsi tako očitno umetne. Pa cena? Ko sešteješ stroške poti, nastanitve po operaciji pri njihovi “gospodinji”, pa kontrole, nič cenejše ni, pa če je kaj narobe, gremo spet v Zagreb…. Pa zasebnost podatkov? Točno se ve, katere slovenske estradnice so bile pri njemu na posegu, pa čeprav so to priznale, ali pa ne. Ravno zadnjič sem na zasebni slovenski TV zasledila intervju med mladim slovenskim pevcem, ki ga je intervjujala slovenska pevka. Tema pogovora je zašla tudi na področje estetske kirurgije -kasneje se je izkazalo, da sta bila oba v Zagrebu pri zgoraj omenjenemu kirurgu; pevec ji je na provokativno zastavljeno vprašanje odgovoril, da si je res dal operirati nos, dodal pa je, da je pri temu lepotnemu kirurgu izvedel, ko je šel na razgovor za op. nosu, da si je ona dala povečati…. – pa še tako z rokami je pokazal in podprl…… Zasebnost podatkov pa taka! Zatorej menim, da če gre nekdo v tujino na operacijo ne bo nič manjša verjetnost, da se to nebi “razvedelo”.
Osebno nimam nič proti estetski kirurgiji, nasprotno – zagovarjam jo, če osebi, ki se zanjo odloči dvigne raven samozavesti in osebnega zadovoljstva.
popiKa

Yep …
za najmanj 15 – 20.000 USD – če jih seveda imaš. Za manj pa delajo mazači. Ena od teh dveh mojih prijateljic je 3 leta živela v San Franciscu. Bila je tudi tam na razgovoru, pa mi je priznala, da za živo glavo nebi tega tam naredila. Prvič: cena, drugič: pristop; tretjič: čudno se ji je zdelo, da bi šla z vsemi cevkami, ki ti jih pustijo na vsaki strani za odtekanje sokrvice , že domov takoj po posegu. Pa ni bila pri mazačih. Slovenski trg je majhen, zato so tudi pri nas zasebni kirurgi (no, ona ima izkušnje le z Fabjanom dr. med.), bolj profesionalni. Pri nas en kirurg lahkoopravi celo nekaj sto takih operacij na leto, v Ameriki pa nekaj tisoč. Zato je tam kot po tekočem traku – in s tem tudi večji riziko, saj se posamezniku ne posvečajo toliko, kot pri nas.
Pa še nekaj je – vsak človeški organizem lahko razvije avtoimunsko bolezen – zavrnitev tujka v telesu. Nek organizem bo vsadke lepo sprejel in jih bo potrebno zamenjati šele po 15tih letih, drugi pa se takoj odzove in reakcija je neizbežna. That’ life….
popiKa

No, da ti povem, ravno pri njemu sem bila 3 krat na operaciji, obnašal se je zelo neprofecionalno in površno, res da je bilo to že 7 let nazaj, ampak vseeno, nič ni razložil, pokazal, dobila sem popolnoma drugačne vsadke kot smo se zmenili, enega je napolnil premalo in je zato po nekaj mesecih počil, nato mi ni hotel vsadka zamenjati in je rekel, da ga bo le dopolnil, ampak na operaciji je videl, da se to ne bo dalo, in mi je vstavil čisto drugačno protezo, že rabljeno oz. za vzorec iz omare in ta je počila že po2 mesecih, ker je bila tako zanič, tretjič pa je vstavil spet drugačno protezo (sicer novo), ampak tokrat pa telo te obremenitve žal ni več sprejelo; da ne govorimo o katastrofalnem izgledu in uničenju živčevja; za silo mi je nato zadevo korigiral Arnež. Toliko o profesionalnosti Fabjana.
Ja, pač smola…..
To, da ti je pa vstavil kot sama praviš “rabljeno protezo iz omare” pa zelo zelo dvomim. Si si morda zapomnila serijsko številko, ker si tako prepričana?? Potem pa lahko ubereš sodno pot, če imaš dokaz. Sicer še zdaleč ne boš dosegla toliko kot v Ameriki, pa vendar – gre za duševne bolečine, a ne?
Tudi Arnež sam za seboj po vsej verjetnosti kar nekaj ponesrečenih primerov. Za enega vem celo sama, ko je pacientki po odstranitvi dojke vstavil protezo, pa se ji je vse zagnojilo, kljub temu, da so mu kolegi svetovali, naj s tem še počaka. Grozno je bilo za videt – moja mama je previjala to zadevo, ker je medicinska sestra v splošni ambulanti, zato navajam ta primer. Nihče ni popoln – nobody is – ne jaz, ne ti ne kdo drug…. Jaz sem se oglasila na to debato samo zato, da malo obrazložim potek in izkušnje še nekoga na to zelo obravnavano temo v zadnjem času, saj se debata le vrti, kje, za koliko, nič pa konkretnega. Veš, na vsake nekaj tisoč primerov se pač zgodi kaj takega, kot se je tebi – najsibodi v Sloveniji, Ameriki, whereever…. Organizem pač zavrne. Sočustvujem s teboj, vendar antireklame pa res potrebno delati. Tako kot sem že jaz omenila, “beri v zgornjem sporočilu”, da ne simpatiziram Marjana Fabjana, dr. med.
Alles gutte,
popiKa

Tudi sama ne hvalim Arneža, saj tudi on ni naredil tako kot sva se zmenila, eno protezo mi je vstavil druge velikosti kot je bilo naročeno, saj se mu je med operacijo “zazdelo” da se velikost malo razlikuje, a zdaj se pa res razlikuje; poleg tega mi je naredil rez na eni dojki bistveno previsoko…, a v primerjavi s prej izgleda bolje.
Ja, imam serijsko št., zadeva bo šla skoraj sigurno po sodni poti.

JOJ Bamby, si pa res imela en **** s tem. Človek misli, kako bo potem super in fajn in … pa ima same težave. Tvoja zgodba je res ufff …
Sicer pa imam jaz drugačne izkušnje z Fabijanom in Arnežom. Pri njiju sem bila zaradi nosu, katerega kost se mi je v prometni nesreči zdrobila. Ne Fabjan in ne Arnež me nista hotela operirati. Zakaj? Ker se polomljenega ne da popraviti. Samo toliko, da ne bo kdo rekel, da je estetska kirurgija namenjena predvsem tistim po poškodbi. Ne, ne, ne. Ne vem pa, zakaj si vse “zvezde” dajo operirati kar hočejo in nikoli nimajo težav??

Draga Alja, kaj se pa greva? Taja me je lepo povprašala, če bi mi bila všeč ženska z majhnimi prsi, jest pa njo, če bi bil njej všeč tip z majhnim tičem. Če je njen odgovor pritrdilen, potem je jasno, da tudi marsikateri tip ne bo gledal le na zize, ampak prej kaj drugega, kajnede?
P.S. Ja, vice versa.
LP.