Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine povečano povpraševanje in dvig cen nepremičnin

povečano povpraševanje in dvig cen nepremičnin

” – Slovenski stanovanjski trg bo v prihodnjih nekaj letih definirala makroekonomska stabilnost, strukturne razlike pa bi lahko v določenih segmentih pomenile povečano povpraševanje in dvig cen” pravi dr.

In kaj na tole pravi Theman kot totalen fan tovrstnih članmkov in izjav? No, vsaj takrat ko so napovedovali padce, sedaj malce manj, a?.

Jaz pa prav rad preberem njegove umetnije. Pa DjD ne zaostaja. Škoda, ker že dalj časa ni bilo nobenih napovedi in analiz ter zmerjanja s ceglarji. Pravi dolgčas!

Bodita raje tiho, v samem sestavku je toliko neznank. Raje preberite, kaj v resnici pravi. Vedno je povedala direkt in so bile njene izjave veliko daljše ter veliko bolj argumentirane. Sedaj pa jo povzemajo z nekaj besedami. Le zakaj?

Strukturne razlike? Naj mi to definira pisec članka. Ali je to lokacija (geografska? ali makro ali mikro?)? Kakovost gradnje? Ali so to višji dohodki? Povečanje kupne moči? Ali je to inflacija? BS

Potem pisec navaja “v določenih segmentih”. Naj zopet pisec članka napiše v katerih določenih segmetnih. Če so določeni, potem mu morajo biti znani. BS

In kaj pravi za prihodnja leta (dvig cen) – Ob vseh teh predpostavkah bo sledil dvig cen. že samo zaradi inflacije se lahko dvignejo cene, ane? Halo tepca, tukaj gre za prihodnja leta, ko bo država makroekonomsko stabilna. BS Me zanima, kdaj bo to? Normalno, da nepremičninski trg definira makroekonomsko stanje. To tudi že ves čas trdim. In kako je sedanje stanje in še nekaj let bo tako. Za stabilnost bo pa treba počakat še dosti let.

Prosim vaju, da ne zavajata ljudi.

Over & Out.

Toooooooooo

No, pa smo dočakali spet malo razvedrilnega branja.

Kaj je moje razvedrilo? Tvoja frustracija. 😉

bluzič bluzičasti a prejšnje izjave so bile pa bolj argumenatirane? Od nje?Dej preber arhive – v vsakem časopisu drugač piše, pa še vsakih 14 dni drugač

Glede na prispevke bi pomislil, da sta DjD in TheMan študenta FDV. Po možnosti pavzerja…

bluziš ti, dej jih ti preber … mislm sej jih znaš prebrat a razumeš jih ne… hrem stavit

Reportaža z Irske

Zanimivo branje o tem, kako se se sesul irski nepremičninski trg. Vidim precej podobnosti z našim. Tudi tam je država ustanovila agencijo, ki je bila lastnik nepremičnin, kar skušajo zdaj storiti naši.

In v čem vidiš precej podrobnosti z našim trgom?

In v čem vidiš precej podrobnosti z našim trgom?[/quote]

Dečko ima rad guinessa….

In v čem vidiš precej podrobnosti z našim trgom?[/quote]

Dečko ima rad guinessa….[/quote]

:-))) To bi res znala biti primerljiva podobnost.

Podobnost je v tem, da so gradbinci gradili stanovanja, denar za to pa so dobili od bank, ki so bile v državni lasti. Potem je morala država reševati banke, ustanovila je državno agencijo, ki je bila lastnik stanovanj v upanju, da bodo rešili nepremičninski trg. Vse te točke me spominjajo na Slovenijo.

Priznam, da nisem strokovnjak za nepremičninski trg … le prebiram članke, kaj se trenutno dogaja v Sloveniji. In ko sem prebral zgornjo reportažo, so me nekatere poteze irske vlade spomnile, da isto poskušajo naši.

Žaljenja z dečki in pivom pa ne razumem, ker nisem napisal nič čudnega. Če vi ne vidite podobnosti, pa me razsvetlite, zakaj jih ni oz. zakaj jih jaz napačno vidim.

Nisem a priori podal teze, da se bo pri nas zgodilo isto. Jaz ne mislim, da se bo pri nas trg zagotovo sesul. Ne vem, kaj se bo zgodilo. Le zanimiv članek se mi je zdel, pa sem ga želel deliti.

še en FDV-jevec?

Ne, nisem FDV-jevec. Delam v zasebnem sektorju že od konca študija. Trenutno sem v IT firmi, kjer delamo večinoma za tuje trge (Amerika in Azija).

Samo v Ljubljani je več kot 10.000 praznih neprodanih stanovanj. Jasno, da bodo cene v nekaj letih padle.
V vseh EU državah so v zadnjih letih padle cene nepremičnin za 20-30%. Preberite tuje vire, ne le naših manipulatorskih.

@ttdr: V vseh državah cene niso padle. Mislim, da v Franciji rastejo cene (Pariz), rastejo tudi v Estoniji (če se ne motim) in na Slovaškem, pa še v parih drugih EU državah. Ni povsod enaka situacija.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close