povejte po pravici
Tako samo na glas razmišljam, po domače z logiko pa me zanima..
Koliko vas je takih da delate
koliko vas je takih da ste doma oba ali eden?
koliko vas je takih da ste na bolniški zaradi poškodbe ali prehlada..
Koliko vas je na bolniški samo zato da ste lahko doma zaradi virusa?
in ja koliko časa menite da bo tole trajalo da bo vse ukinjeno in ogroženo?
Dlje kot recimo do 19.5?
lp
Sem doma. Tole zna trajati enih 6 tednov, ker je norma narave takšna. No, povzročitelj tega stanja je človek, a kar vzame narava v roke, zaceli posledice (na telesu) v šestih tednih.
Potem nas čaka taprava recesija, bo pa dobrodošla, ker se mora star sistem zrušit. Zaradi nepravičnosti in nehumanosti je trpelo celotno človeštvo. Zdaj je skrajni čas, da se ozremo vase in zaživimo iz višjega aspekta sebe, iz nadjaza, iz Človečnosti in Poštenja, po božjih zakonih.
Zaposlena sem na centru za socialno delo, delam.
Glede na situacijo se bojim, da bo dela na centrih za socialno delo iz dneva v dan več.
Že to, da so otroci iz finančno ogroženih družin (kamor spada tudi ogromno zaposlenih na minimalcu) trenutno brez dveh (OŠ) ali treh (vrtec) brezplačnih ali skoraj brezplačnih obrokov na dan, je za mnoge tragedija.
Zdaj pa še vsi s.p.-ji, bistveno več brezposelnih,…
Pa družine, v katerih so odnosi že tako polomija, zdaj so partnerji cele dneve skupaj na nekaj kvadratih. Ali odrasli otroci s starši, s katerimi so v vojni…
Mož, onkološki bolnik sicer, delno upokojen, za 4 ure pa zaposlen, je trenutno doma. In resnično izključno doma.
Enako otroka.
Do kdaj bo trajalo?
Hmmmm. Upam, da bo v začetku poletja število novih okužb in smrti blizu ničle.
Kdaj bo pa socialno stanje družbe vsaj takšno, kot je bilo pred korono, pa mi ni jasno.
Čez dve leti, tri?
Sploh si ne znam predstavljati, kdaj se bomo znebili strahu.
Počasi.
Kot si bo omogoglo gospodarstvo; predvsem zelo počasi. Žal.
To je bil očiten namen parih ljudi v svetovnem merilu, noben mi ne bo reku da nimam prav. In komot me lahko pokliče kateri koli novinar iz katere koli zlagane TV, grem takoj dat tole izjavo. In še več, lahko povem tud imena teh omenjenih oseb oziroma STRICEV IZ OZADJA-pa da ne bo pomote, tokrat to ni Kučan in njegovi golobčki, on je pri tem zdaj res premajhen za kaj takega.
Če se najde kak zainteresiran, ki ga bo zanimalo, evo moj mail;
[email protected]
To je bil očiten namen parih ljudi v svetovnem merilu, noben mi ne bo reku da nimam prav. In komot me lahko pokliče kateri koli novinar iz katere koli zlagane TV, grem takoj dat tole izjavo. In še več, lahko povem tud imena teh omenjenih oseb oziroma STRICEV IZ OZADJA-pa da ne bo pomote, tokrat to ni Kučan in njegovi golobčki, on je pri tem zdaj res premajhen za kaj takega.
Če se najde kak zainteresiran, ki ga bo zanimalo, evo moj mail;
[email protected]
[/quote]
Raziskovalni novinar, jasnovidec, astrolog, si nekje nekaj slišal/a ali prebral/a ali si dejansko bil prisoten/a, ko se je ta načrt/zarota načtovala? To je prvo, kar normalne ljudi zanima. Ne pa neke teorije zarote. A to veš, da so z izpuhom iz letal v bistvu načrtno zastrupljali? Pa da skozi Tv nas nadzorujejo? Pa da vsak tvoj gib spremljajo prek mobitelov? Pa v hrano nam nekaj dajejo, zarad česar so deci zmer bolj pozensceni in babe pomozacene. Pa še polno drugih trditev. A o tem tud kaj veš?
Raziskovalni novinar, jasnovidec, astrolog, si nekje nekaj slišal/a ali prebral/a ali si dejansko bil prisoten/a, ko se je ta načrt/zarota načtovala? To je prvo, kar normalne ljudi zanima. Ne pa neke teorije zarote. A to veš, da so z izpuhom iz letal v bistvu načrtno zastrupljali? Pa da skozi Tv nas nadzorujejo? Pa da vsak tvoj gib spremljajo prek mobitelov? Pa v hrano nam nekaj dajejo, zarad česar so deci zmer bolj pozensceni in babe pomozacene. Pa še polno drugih trditev. A o tem tud kaj veš?
[/quote]
Nič od tega naštetega. Ena navadna gospodinja-trenutno še normalno razsodna, ampak vsak dan bolj razočarana nad folkom okrog sebe. To sem jaz.
Jaz brezposelna, sem ravno sLuzbo iskala, pa se je zdaj vse podrlo. Skrbim za starša, ki sta v karanteni od zacetka, jaz sem tudi doma ze 14 dni in nakupujem za sirso druzino po spletu. Moj najstnik je ves cas na igricah, razen tisto solo na hitro skupaj spaca. Pravi, da bi raje sel v šolo, kot pa se dogočasil brez prijateljev.
Notri sem pa zato, ker spadam v rizično skupino in nisem ziher, če bi ga prezivela.Da o starsih niti ne govorim.
Vsem zelim veliko sreče PRI IZOGIBANJU VIRUSU in zdravja.
Delam.
Od doma. Količina dela je zelo zmanjšana – recimo za 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ven ne hodim, razen sem ter tja na sprehod v bližnji gozd. Hrano naročim.
Mislim da ne bo trajalo niti do 19.5. – razen, če se večina res ne bo držala ukrepov in bodo z druženjem zaj**** zdravstvo.
Jaz ne delam, sem doma, do ponedeljka na letnem dopustu, potem pa na cakanju.
Partner je bil do sedaj na cakanju, zdaj je na bolniski, zaradi poskodovanega ocesa.
Verjetno se lahko zavlece se za kaksen mesec. Sploh zato, ker sem mnenja da tega virusa s karanteno ne bomo ‘izkoreninili’, ko bo spet dovoljeno potovanje bo virus spet prisel okrog. Verjetno v milejsi in manjsi obliki, ampak pomojem bo spet prisel.
Jaz delam. Hodim v službo, CSD. Kot kažejo razmere, nam dela ne bo zmanjkalo…
Nismo omenjeni med tistimi, ki trenutno delajo in me to ne moti. Verjetno pa mi ne bo vseeno, ko bodo ljudje spet in še naprej udrihali po centrih za socialno delo.
Nimam predstave, do kdaj bodo trajale nove in nove okužbe, zagotovo pa bo problem v državi, v družbi ostal še nekaj let močno prisoten.
Delam.
Od doma. Količina dela je zelo zmanjšana – recimo za 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ven ne hodim, razen sem ter tja na sprehod v bližnji gozd. Hrano naročim.
Mislim da ne bo trajalo niti do 19.5. – razen, če se večina res ne bo držala ukrepov in bodo z druženjem zaj**** zdravstvo.
[/quote]
Tako flegma se sliši-hrano naročim- …. pa te pobaram-kolikokrat ti je uspelo naročiti v spletni trgovini v teh časih izolacije? In če večkrat-nam zaupaš kako ti je uspelo, ker veliko se piše po forumu, da ne pridejo v spletno trgovino in tudi sama imam tako izkušnjo, kljub ekstra hitremu tipkanju in netu ne pridem čez.
namreč ne zdi se mi okej, da potem folk piha, kar beremo tule po forumu, ker ljudje hodimo v trgovino ker pač v spletno ne pridemo nekateri pa niti nimajo neta, odlične posredovane rešitve, pa ne upoštevajo… upoštevajoč dejstvo da imajo določeno število mest rezervirano za svoje in “svoje” z dinarčki ;)……
Tako flegma se sliši-hrano naročim- …. pa te pobaram-kolikokrat ti je uspelo naročiti v spletni trgovini v teh časih izolacije? In če večkrat-nam zaupaš kako ti je uspelo, ker veliko se piše po forumu, da ne pridejo v spletno trgovino in tudi sama imam tako izkušnjo, kljub ekstra hitremu tipkanju in netu ne pridem čez.
namreč ne zdi se mi okej, da potem folk piha, kar beremo tule po forumu, ker ljudje hodimo v trgovino ker pač v spletno ne pridemo nekateri pa niti nimajo neta, odlične posredovane rešitve, pa ne upoštevajo… upoštevajoč dejstvo da imajo določeno število mest rezervirano za svoje in “svoje” z dinarčki ;)……
[/quote]
V tistih znanih, javnih, mi je uspelo enkrat – pa še takrat je naročilo poniknilo brez sledu. Nimam pojma, kaj se je zgodilo. Potem sem še dolgo poskušal v Sparovi trgovini – in zdaj že skoraj obupal.
Je pa v Lj okolici kar nekaj kmetij, ki dostavijo, pa organiziranih skupin/firm, ki ti gredo v trgovino in prinesejo – če si jim pripravljen plačati tistih 8 – 10 eur za dostavo. Obstajajo tudi mlekomati (enega imamo zelo blizu) in avtomati še za kakšno drugo osnovno živilo tudi.
Na Fb je precej teh ponudb in skupin za naročanje.
Našel sem tudi firme, ki so specializirane za dostavo hotelom in manjšim trgovinam – pa zdaj delajo tudi s fizičnimi osebami. Itd.
Ne bom pa javno konkreten z nazivi.
V tistih znanih, javnih, mi je uspelo enkrat – pa še takrat je naročilo poniknilo brez sledu. Nimam pojma, kaj se je zgodilo. Potem sem še dolgo poskušal v Sparovi trgovini – in zdaj že skoraj obupal.
Je pa v Lj okolici kar nekaj kmetij, ki dostavijo, pa organiziranih skupin/firm, ki ti gredo v trgovino in prinesejo – če si jim pripravljen plačati tistih 8 – 10 eur za dostavo. Obstajajo tudi mlekomati (enega imamo zelo blizu) in avtomati še za kakšno drugo osnovno živilo tudi.
Na Fb je precej teh ponudb in skupin za naročanje.
Našel sem tudi firme, ki so specializirane za dostavo hotelom in manjšim trgovinam – pa zdaj delajo tudi s fizičnimi osebami. Itd.
Ne bom pa javno konkreten z nazivi.
[/quote]
Meni ni težko iti v fizično skupino in tudi grem, sem zdrava in ob tem vseeno pazim, da ne bi katerega paničarja ustrašila…. Zanimalo me je zato, ker se tule gor o tem dosti piše, in sem zadnjič, ko se je špar zopet sesul in so bila okenca vsa že zasedena, čeprav sem ravno sekundo nazaj izbrala okence, ker so bila vsa prazna in pritiskala oddajo naročila….. sem šla iz firbca nazaj pogledat v čakalno vrsto, tam je bilo čez 6000ljudi ki sploh vedeli niso, da je za danes game over…… vsaj to obvestilo bi morali dati…..
Si bo pa vsak poguglal omenjene stvari, če bo rabil.
Hvala za info.
[/quote]
Saj se ni treba ozirati na vsakega pihajočega paničarja.