Najdi forum

Povezava 2 rač. na net

V mreži imam 2 rač. (prek huba), pa mi nekaj ne štima. V prvem imam 2 mrežni kartici 10 in 100 MB. Internet na prvem lepo dela. Tudi na drugem kaže, da je povezava s prvim omogočena.

Nikakor pa mi ne uspe dostop do neta na drugem rač. Niti dostop do datotekl enega ali drugega rač. Na obeh imam win XP.

Kaj mi svetujete? Kaj še lahko storim? Je potrebno nastaviti kakšen lokalni IP? Mislim, da bi XP morali te stvari samodejno zaznati.

Živjo..

Skupno povezavo v XP okolju narediš najlažje preko čarovnika, ki ti
“za”čara vse skupaj, na dokaj lahek način.
Pogoj na začetku je, da imaš vzpostavljeno povezavo na Internet in potem
samo greš v lastnosti lokalne mrežne kartice, ki je priključena na drugo računalo
in tam izbereš Lastnosti – dodatno in spodaj startaš čarovnika, ki bi ti moral
vse narediti.

lp

Sem poskusil. Zgleda simpl ko pimpl, deluje pa ne. Niti mreža niti internet. Zanima me, ali je povezava prek huba nujna? Kaj pa direktno s kablom med obema 100 MB karticama? To najbrž tudi ne bi delovalo?

ja lahko povežeš obe mašini samo preko kabla in ne potrebuješ hub-a.
Potrebuješ pa cross over kabel. (Križni kabel).

lp

Končno mi je uspelo – prek huba. Nastavil sem povsem novo povezavo in sedaj lepo deluje, oboje – mreža in internet. Očitno so ostale neke privzete nastavitve, ki so motile vse skupaj. Hvala za pomoč!

Zanima me še, kje lahko pobrišem imena prejšnjih povezav, ki sedaj niso več aktivne, računalnika pa jih imate nekje zapisane.

Dej tvojmu i_net providerju oz.sysopu številko mrežne kartice drugega računalnika pa bo delalo. Upam!

CIAO

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close