Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija povezava dveh računalnikov

povezava dveh računalnikov

Pred kratkim so mi na novo inštalirali windows 1998 in office 2000 na navaden PC in leptop. Ker pri sebi nisem imela mrežnega kabla, mi niso mogli nastaviti povezave med obema računalnikoma. Preiskušam sama, pa ne gre. Software imam na dveh disketah. Mi kdo lahko svetuje? Bom lahko sama ali je to toliko komplicirano, da bom morala zopet na servis?

Hvala. Lep pozdrav.

Zaradi tega še ni treba na servis. Najdi prijatelja, ki to obvlada. Nič zahtevnega ni, včasih pa malo ponagaja. Pa opazuj in malo zapiši, kaj bo delal, pa boš drugič znala sama. Težko sodim o tvojih izkušnjah, morda ti bo pa uspelo?

Ali imaš na obeh računalnikih iste Windowse? Če ne, to zna bit problem. Vsaj moj frend ga je imel.

Kot je že rekel Tajfun – najdi prijatelja, ki to zna.

Če ne je možnost, da ti tukajle pomagamo, vendar za začetek
napiši:
1. Katere Windows imaš na kateri mašini
2. Ali imaš v obeh računalih Lan kartico
3. Ali so ti na servisu instalirali Lan kartici v računalnika (verjetno ja)

lp

1. na obeh mašinah imam enake windowse 1998
2. za Lan kartico- kaj je to? ne vem če imam, ampak naj ti povem, da sem pred to sedanjo inštalacijo windowsov že imela nastavljeno povezavo, ampak so mi to napravili ob nakupu.
3. me lahko prosim vodiš skozi “omrežje” ali “omrežna soseščina” ali kjerkoli se to nastavi. Marsikaj znam sama- morda bi z malo pomoči šlo.
4. imam dve disketi- predvidevam da sta za ta namen: Ready LINK (readylink express 10/100, PCI fast ethrnet adapter) in Ready LINK complex linkport/TX cardbus, PCI fast ethrnet adapter).

Thanks.

Ok Laura as you wish…

Najprej potem pojdi na vsaki mašini posebej v

Start
Nastavitve
Nadzorna plošča
Omrežje

in napiši, kaj imaš tam instalirano, moralo bi biti nekaj v stilo

Odjemalec za omrežje Microsoft
neka mrežna kartica (zelene barve)
in
NetBeui ali TcpIp
protokol.

potem pa gremo dalje
lp

Hitreje bo, ce nekoga najdem, da mi to pride nastavit. Hvala vseeno, si bom ogledal kako to gre, pa bom drugic sama znala.

Hvala….. Laura

Spoštovani!
Imam problem, ki ga ze dolgo časa ne morem resiti: Namrec uporabljam en stari CDR Hp6020 in Nerota za pisanje CD. Pa mi vsakokrat na koncu pisanja sporoci da je Burnproces failed, se prej pa Internal Contoller Error in Could not perform Fixation. Ce ve kdo kako naj resim ta problem, mu bom zelo hvalezen. Skuru sem ze ogromno CD-jev. Imam instalirane Win98SE. CDR je na SCSI kartici. Mogoce bi mi Klemenxx lahko pomagal?
Lep pozdrav!!
Tadej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close