Najdi forum

povezava jpg

to vprasanjeo je bilo ze na strani “o med.over.net” pa ni bilo uporabnega odziva, zato ga zastavljam se enkrat:

dragi pomagac,
verjetno si precej izvezban v raznih fintah na internetu. prosim za pomoc: kako se doloci link do slike sredi teksta napr.:
blablabla slika “dopust.jpg” predstavlja prvi dan dopusta blabla bla, slika “dop2.jpg” pa….
zelim klikniti na dopust.jpg in naj se odpre slika. ali pa filmcek.
Upam da ves kaj hocem. Hvala!!!!

Če želiš imeti npr. majhno slikco (thumbnail) in ko klikneš nanjo dobiš večjo slikco, gre takole

A HREF=”Vecja_slikca.jpg”

IMG SRC=”majhna_slikca.jpg” ALT=”to se bo napisalo, če miško nekaj časa držiš na majhni slikci”

(obe vrstici moraš imeti v )

Če želiš samo text potem narediš takole

A HREF=”dopust.jpg”
blabla
(samo prvo vrstico daš v )

Enostavneje…napišeš tekst, ga označiš, klikneš z desno tipko, ukažeš “make link” in not napišeš pot do slike.(dreamweaver) ali pa pod meni “insert” in “hiperlink” (frontpage)(npr. http://www.123xyz.com/sestica/dopust.jpg, kje pač imaš host)

lp

obstaja se nekaj problemov….namrec moj racunalnik je mac, uporabljam Netscape Navigator, znanja o uporabi nimam prav veliko, ucim se iz izkusenj, ker je anglescina moja sibka tocka, desne tipke nimam. kaj zdaj? ponavadi posiljam mejle samo tekste, zraven dam attach razne jpg-je, zdaj pa imam primer, ko moram v tekst vkomponirati ime dolocene slikce, ki bi se s klikom na slikca.jpeg odprla, tako da prejemnik sproti ko bere odpira slikce. z mojim znanjem tega nisem uspela skomponirat. znam samo link na strani kot je in podobno.

Imaš sploh svoj homepage oz. imaš slike skopirane na server. Če me ne razumeš, potem je brezveze dalje razglabljat…

lp

sori,dejko, vem da si hudo pameten in mi bos znal zadevo tudi drugace razlozit.Razumem kaj hoces povedat, tudi mi ni problem nardit link do slike, ki je nekje na neki strani ze. Serverja nimamo, tle kjer delam, so samo posamezni racunalniki (macintosh) povezani med sabo. Server imajo samo za pc-je. Homepagea tudi nimam. V svojem vprasanju govorim o slikah, ki so priponka mejlu in se ponavadi prejemniku izpisejo po navpicni koloni pod tekstom. jaz pa hocem naredit direktno povezavo, tako da bo prejemnik odpiral slike-priponke med branjem teksta. Vem da se to da naredit. Samo to bi rada vedela in pa se tudi to, koliko se razumes na mace? Potem lahko ugotavljamo, koliko ma veze dalje razglabljat! lep dan ti zelim!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close