povezava rac. in TV
Lepo pozdravljeni…
rabil bi nasvet oz. pomoc. Imam namen povezat racunalnik s televizorjem v dnevni sobi…
zanima me kaj vse rabim za to “operacijo” in predvsem kako se to vse skupaj obnese. To pa hocem narediti zato da lahko gledam filme iz svojega racunalnika kar lepo v dnevni sobi!
PS: racunalnik je cisto nov televizija je pa tudi med televizijami novejse generacije!
Hvala!
Prva stvar ki jo potrebuješ je video izhod na tvoji grafični kartici.
Če jo imaš (ponavadi je to S-VHS izhod), potem poglej, kakšne vhode ima tvoj televizor. Potem rabiš le še kable (in mogoče kak konverter), da signal pripelješ od računala do TV.
Skratka, če te zanima bolj natančno povej, katero grafično karto imaš, kakšne video in audio vhode ima TV pa bomo točno napisali kaj potrebuješ.
Imam Nvidia GeForce 4 Ti4200 64MB
TV je Panasonicov Quintrix…sem pogledal odzad kake vhode ima pa mi ni nic jasno…ima dve majhni okrogli vticnici ena je bela druga rdeca in ima enega vecjega podobno kot scart vhod zraven teh dveh okroglih!
res bi bil hvalezen ce bi mi kakorkoli pomagal!
hvala
Ok, Quintrixi mislim da imajo tudi spredaj vhode, med njimi pa bi moral biti tudi S-Video vhod. Tista bela in rdeča luknjica pa sta avdio vhoda.
Se pravi, najprej preveri, če ima kartica in tv res S-Video izhod/vhod, da ne boš brezveze kablov kupoval. Če izgleda nekako takole ali takole , potem potrebuješ S-Video kabl, ki ga potegneš od računala do TV.
Preostane ti še zvok, za katerega potrebuješ kabl, ki ga boš na eni strani zadegal v audio out izhod na zvočni karti (bananca), na drugi starni pa naj bosta 2 činč priključka (rdeč in bel), ki jih vtakneš v tisti 2 luknjici, ki si jih že opazil.
Bo ok?
res najlepsa hvala…bom pogledal in ce bom mel tezave te obvestim!!
Forum je zaprt za komentiranje.