Najdi forum

Povezava računalnik-TV

Zdravo!

Imam grafično kartico GEFORCE MX 40032MB AGP+TV OUT in bi rad povezal računalnik s TV-jem.Izhod iz grafične imam S-VHS,na TV pa scard.Vse to sem lepo povezal,kupil kabel tudi za zvok,vendar se na TV prenese samo zvok,slike pa ne.Potem sem poskusil z nastavitvami v zaslonu-dodatne nastavitve,vendar mi kaj več kot slike, ki jo imam za ozadje na monitorju ni uspelo prenesti.Poskusil sem tudi v nastavitvah grafične kartice,vendar brez uspeha.Edini način da gledam filme na TV-ju je, da na monitorju odprem program Divx,nato ga primem in prenesem na TV.Problem pa je,ker to ne morem naredit tudi z podnapisi.Slišal pa sem da ko naredim povezavo računalnik-TV,se bi mi moralo na TV prenesti isto kar je na monitorju.Prosim svetujte mi kaj naj naredim.

Z njihove domače strani prenesi novejši driver (“detonator”) in poskusi z nastavitvami.
Zvok moraš prenesti iz zvočne kartice, ne grafične.
Nekaj postov nižje je vse dobro razloženo.

Zdravo!
Imam najnovejši driver za to kartico,pa vseeno ne dela,s zvokom pa nimam težav.

a si nastavil na nview nastavitvah na klon.To greš na namizju desni klik lastnosti potem nastavitve,dodatno potem greš na geforce in nato boš na levi strani videl nview in tam nastaviš na klon potem moraš imeti na TV enako sliko kot na ekranu.

Ej,hvala ti,sedaj mi dela,ampak imam črno belo sliko.Ali mogoče veš kako bi prišel do barvne?

Lp,Marjan

Poskusi še z nastavitvami, kjer izbiraš kateri PAL ti ustreza. Na izbiro imaš namreč cel kup sistemov (PAL-I, pa PAL-B itd) vsekakor pa, še posebej če imaš starejši TV, z NTSC ne poskušaj. Če imaš stari TV z enim samim scart vhodom, boš imel problem tudi, če povezuješ TV z s-video kablom. Verjel ali ne, potreboval boš adapter iz s videa na činč in potem iz činča na scart.

Hvala!

naš standard je PAL-B

Imam gafično kartico GeForce 7300 GT, lcd monitor in lcd tv Sony KDL-26L4000. Povezava med PC in TV je z SVGA kablom, zvok z posebnim stereo kablom, vse dela OK. Problem je v prenosu dodanih podnapisov; v času prenosa so na PC monitorju vidni, na TV pa ne. Prenos je v poziciji “Clone”
Primer:
Film: Sky.Fighters.2005.SLOSubs.DVDRip.XviD-DrSi.avi
Podnapisi: Sky.Fighters.2005.SLOSubs.DVDRip.XviD-DrSi.srt
Prosim za pomoč in nasvet.
Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close