Povezava: računalnik-videoprekorder
Imam grafično kartico z S-Video izhodom. Če povežem računalnik na TV, dobim normalno sliko. Ker pa bi rad posnel npr. določen slide show na videorekorder- mi to nikakor ne uspe. Slika se namreč posname, vendar je vsa snežena.
Za povezavo računalnik-video uparbljam kabel s-video – scart.
kaj bi lahko bilo narobe?
hvala za pomoč
Morda bi bilo bolje ce bi rekorder povezal z TV-jem s scart kablom, signal pa bi na TV prisel po S-video kablu. Torej snemal bi lahko tako sliko, kot bi jo videl na ekranu TVja.
LP
Sem poskusil tudi s to povezavo, pa je še vedno nejasna slika.
Imate morda še kakšen predlog?
Matic
Viderekorder mora imeti na zadnji stranici en majhen vrtljiv vijakec (ponavadi bele barve) s katerim se lahko nastavi kvaliteta signala.Bodi zelo nezen pri vrtenju!
Tudi to ne pomaga!
Sploh ne vem, kako naj rešim to zadevo, ker sem probal že vse, kar je bilo možno.
Morda pa je kaj narobe z viderekorderjem, lahko da so glave zamazane (kok let pa je star?) Kaksne kasete pa uporabljas-nove ali stare. Veckrat kot je bila kaseta ze presneta slabsa bo slika!! Poskusi z drugo kaseto. Kaj pa ko gledas filme preko videa, a je lepa slika? Dej mal probej pa mi kej vec napisi. LP
Ko gledam filme preko videa je vse super in OK.
Ampak, ko povežem računalnik na TV, ta je povezan z SCARTOM na video.
Če nastavim TV na video kanal, videorekorder na AV kana, potem dobim sliko oz. signal na televiziji, vendar ni čista. In to, kar vidim, to se posname. Upam da je to razumljivo.
Poskusil sem tudi z spremembo Pal-a ,apa ni nič pomagalo.
Videorekorder je firme Panasonic, res je pa malce starejši.Ampak takrat, ko sem ga kupoval je bil špica model…
Po moje pa ni problem v glavah, ker je že z samim signalom nekaj norobe.
Še predeš daš na snemanje je slaba slika. Tako da glave pri tem ne igrajo nobene vloge.
Po moje se signal popači na relaciji TV-videorekorder, morda pa tudi v samem videorekorderju.
si bom pa res nekje sposodil videorekorder in da vidim, če bo kaj drugače
Forum je zaprt za komentiranje.